Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Επικοινωνία: Απαντήσεις

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Απαντήσεις σε ερωτήσεις

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)   επισκεπτών του JesusLovesYou.gr
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

Καυγάδες μες το γάμο: Υπάρχει λύση;

Ερώτηση: Είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι, όμως αυτό δεν το πρόσεξα πριν από το γάμο και γι αυτό τώρα έχουμε συνεχώς καυγάδες. Μπορεί τώρα να υπάρξει κάποια λύση;

[ απαντάει ο Dr Ανανίας Καβάκας, Νευρολόγος-Ψυχίατρος ]

Απάντηση

Το ότι είστε δυο διαφορετικοί τύποι, αυτό δε είναι η πραγματική αιτία των συγκρούσεων σας, αλλά το γεγονός ότι αντιμετωπίζετε αυτή τη διαφορά χαρακτήρων, σαν μειονέκτημα και όχι σαν πλεονέκτημα που θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε τελειοποίηση και των δύο σας.

Είναι γνωστό ότι στο γάμο συχνά έλκονται δυο διαφορετικοί τύποι ανθρώπων, επειδή ο καθένας από τους δυο αυτούς ανθρώπους, ο νέος και η νέα, βλέπει ότι τα στοιχεία του άλλου είναι αυτά που του λείπουν και που θα ήθελε να έχει. Μετά το γάμο όμως και ιδιαίτερα όταν το έντονο συναίσθημα σιγά-σιγά υποχωρήσει, κάνουν συχνά το λάθος να θέλουν τον άλλο να έρθει με τα νερά τους, αντί να τον θεωρούν σαν ένα απαραίτητο συμπλήρωμα του εαυτού τους.

Ενώ δηλαδή η διαφορά ιδιοσυγκρασίας του χαρακτήρα θα έπρεπε να τους ενώνει, φτάνει στο σημείο να τους χωρίζει και ενώ θα μπορούσαν οι διαφορετικές αντιλήψεις, γνώμες, προτιμήσεις ή ο διαφορετικός τρόπος συμπεριφοράς να εμπλουτίζουν τη ζωή τους, τη φτωχαίνουν, με τις συνεχείς σχεδόν συγκρούσεις τους.

Όσοι λοιπόν έχουν αυτό το πρόβλημα, καλό θα είναι να κάνουν μια αναθεώρηση των σκέψεών τους και των αντιλήψεών τους. Να δουν το σύντροφο τους με μάτι καθαρό, όχι σαν έναν άνθρωπο που οπωσδήποτε βρίσκεται σε λάθος δρόμο και που πρέπει να τον φέρουν στο δικό τους σωστό, κατά τη γνώμη τους, δρόμο, αλλά σαν μια διαφορετική προσωπικότητα που θέλει να φτάσει στον ίδιο μ’ αυτούς στόχο αλλά από διαφορετικό δρόμο και με διαφορετικό τρόπο.

Όταν ο διαφορετικός τρόπος και η διαφορετική συμπεριφορά του συντρόφου σας δεν εμπεριέχει κάτι το αμαρτωλό, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή. Μάλιστα θα σας συμβούλευα να καθίσετε ήρεμα και να συζητήσετε ανοιχτά αυτό το πρόβλημα σας για να μπορέσετε να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλο και επιπλέον να αντιληφθείτε καλύτερα ο ένας τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς του άλλου. Αν το κάνετε αυτό, πιστεύω ότι θα μειωθεί σημαντικά η ένταση που υπάρχει τώρα ανάμεσά σας.

j0115836.gif (173 bytes) επιστροφή στη κεντρική σελίδα με τις ερωτήσεις

 

Σχετικά άρθρα:

- Προβλήματα μέσα στο γάμο

- Συζυγικά προβλήματα: Ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες

- Αν νομίζεις ότι παντρεύτηκες τον λάθος άνθρωπο...

- Ποιός είναι ο σωστός ρόλος του κάθε συζύγου;

- Εγωκεντρική συμπεριφορά μέσα στο γάμο

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία