Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Επικοινωνία: Απαντήσεις

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Απαντήσεις σε ερωτήσεις

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)   επισκεπτών του JesusLovesYou.gr
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

Γάμος μεταξύ πρώτων ξαδερφιών

Ερώτηση: Με βασανίζει μια ερώτηση εδώ και πολύ καιρό. Ποια είναι η άποψη της εκκλησίας για το γάμο πρώτων ξαδελφιών και γιατί είναι αντίθετη με την άποψη της Πολιτείας που το αποδέχεται;

[ απαντάει η συντακτική ομάδα του JesusLovesYou.gr ]

Απάντηση

Στην Αγία Γραφή δεν αναφέρεται πουθενά η απαγόρευση του γάμου μεταξύ πρώτων ξαδερφιών. Υπάρχουν κάποια εδάφια στην Παλαιά Διαθήκη και συγκεκριμένα στο Λευιτικό κεφάλαιο 18 και χωρία 7-18 στα οποία αναφέρονται περιπτώσεις, καμία δεν αναφέρεται σε πρώτα ξαδέρφια. Συνεπώς "βιβλικά" δεν υπάρχει πρόβλημα.

Η εκκλησία δεν αποδέχεται γιατί μπορεί να υπάρξει σημαντικό πρόβλημα σε ότι αφορά την απόκτηση παιδιών σε τέτοιους γάμους. Μάλιστα από ιατρικής πλευράς η πιθανότητα να γεννηθούν παιδιά με γεννητικά προβλήματα δεν είναι απλώς πολύ μεγάλη αλλά θα μπορούσαμε να πούμε σχεδόν βέβαιη. Σε πολύ μεγάλο βαθμό τα παιδιά που γεννιούνται δεν είναι φυσιολογικά. Ο λόγος λοιπόν που δεν επιτρέπεται ή αν θέλεις πρέπει να αποφεύγεται είναι είναι η συγγένεια εξ αίματος που δημιουργεί προβλήματα στις γεννήσεις των παιδιών.

Για το λόγο αυτό η εκκλησία δεν αποδέχεται την τέλεση θρησκευτικού γάμου μεταξύ πρώτων ξαδερφιών, και αυτό αναφέρεται και στους ιερούς κανόνες της εκκλησίας και συγκεκριμένα στον ΝΔ' Ιερό Κανόνα της ΣΤ' Οικουμενικής Συνόδου.

 

j0115836.gif (173 bytes) επιστροφή στη κεντρική σελίδα με τις ερωτήσεις

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία