Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Επικοινωνία: Απαντήσεις

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Απαντήσεις σε ερωτήσεις

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)   επισκεπτών του JesusLovesYou.gr
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

Οικογενειάρχης ή καλόγερος;

Ερώτηση: Από καιρό σκεφτόμουν να γίνω μοναχός. Άφησα το Θεό να αποφασίσει τί θα ταίριαζε καλύτερα σε εμένα: οικογενειάρχης ή καλόγερος. Όμως δεν πέρασε πολύς καιρός και ερωτεύθηκα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου μία κοπέλα. Δυστυχώς όλες οι προσπάθειές μου να την προσεγγίσω απέτυχαν και στο τέλος με τις πράξεις της μου έδωσε να καταλάβω πως μάταια προσπαθώ να την προσελκύσω. Λοιπόν, τώρα με βασανίζει το εξής: Τώρα πια, αν αποφασίσω να γίνω μοναχός, πράγματι θα είναι επειδή το θέλω, ή θα προσπαθώ έτσι υποσυνείδητα να "κουκουλώσω" τη θλίψη που έχω νιώσει, από την απόρριψη αυτής της κοπέλας. Δεν μπορώ πια να γίνω μοναχός, επειδή δεν έχω "λυτρωθεί".

[ απαντάει ο Dr Ανανίας Καβάκας, Νευρολόγος-Ψυχίατρος ]

Απάντηση

Αξιότιμε κύριε,

Η εξέλιξη των γεγονότων όπως ο Θεός επέτρεψε να διαδραματιστούν στη ζωή σας, δίνει πιστεύω την απάντηση στο δίλημμα σας, τι θα ταίριαζε καλύτερα σε σας: Οικογενειάρχης ή καλόγερος. Εφόσον όπως γράφετε "δεν πέρασε πολύ καιρός" και ερωτευτήκατε "με όλη τη δύναμη της ψυχής σας μια κοπέλα", σημαίνει ότι δεν έχετε το χάρισμα της αγαμίας. Αν το είχατε, αυτό το γεγονός δεν θα συνέβαινε.

Το ότι δεν έχετε το χάρισμα της αγαμίας φαίνεται και από το ότι εσείς όχι μόνο ερωτευτήκατε την κοπέλα αυτή, αλλά κάνατε, όπως γράφετε, ό,τι μπορούσατε για να την προσεγγίσετε και να την προσελκύστε. Αν εκείνη δεν ανταποκρίθηκε θετικά και αντίθετα με τις πράξεις της, σας έδωσε να καταλάβετε ότι μάταια προσπαθούσατε να την προσελκύστε, είναι δική της υπόθεση.

Τώρα αν, παρά ταύτα, εσείς αποφασίσετε να γίνετε μοναχός, θα είναι όχι μόνο για να προσπαθήσετε όπως γράφετε να "κουκουλώσετε υποσυνείδητα τη θλίψη" που έχετε "νιώσει από την απόρριψη αυτής της κοπέλας" αλλά θα είναι ενάντια στη φύση σας, που είναι ρυθμισμένη προς το γάμο και τη δημιουργία οικογένειας.

Μην ξεχνάτε ότι το χάρισμα της αγαμίας (Α’ Κορινθίους 7:7) είναι σπανιότατο. Μόνο ένας από τους αποστόλους του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και συγκεκριμένα ο απ. Παύλος είχε το χάρισμα αυτό και κανένας από τους υπόλοιπους. Ακόμη και ο απ. Πέτρος ήταν παντρεμένος. Εξάλλου ο Χριστός, στην τελευταία Του προσευχή στο ανώγειο, δεν ζήτησε από τον Πατέρα Του να βγάλει τους μαθητές Του έξω από τον κόσμο, αλλά να τους φυλάξει από τον πονηρό ενώ εκείνοι θα συνέχιζαν να είναι μέσα στον κόσμο (Ιωάννης 17:15-18) εργαζόμενοι για τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Με εκτίμηση

j0115836.gif (173 bytes) επιστροφή στη κεντρική σελίδα με τις ερωτήσεις

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία