Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Απολογητική

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Οι Θεομηνίες επιβεβαιώνουν την κυριαρχία του Θεού

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)

j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

[] Ύστερα από τις πολλές και συχνές καταστρεπτικές θεομηνίες που έπληξαν πολλά σημεία της γης, με τόσα πολλά ακραία και ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα, ακόμη και στη μέση του καλοκαιριού, δεν ήταν μόνο ότι τρόμαξαν κι εξέπληξαν όλο τον κόσμο, αλλά και τον προβλημάτισαν. Κυρίως όμως έδειξαν ότι ο παντοδύναμος Θεός είναι ο μόνος κυρίαρχος και εξουσιαστής όλων των καταστάσεων που ελέγχει και κυβερνά απόλυτα τα στοιχεία της φύσεως κι  όλο το σύμπαν το οποίο είναι δική Του δημιουργία.

Ο χρόνος, η δύναμη και όλη η εξουσία βρίσκονται στα χέρια Του κι ο Οποίος υπομονετικά περιμένει τον άνθρωπο να επιστρέψει από τους αμαρτωλούς δρόμους του.

Ίσως επιτρέπει να παρουσιάζονται τέτοια ακραία φαινόμενα για να κάνει αισθητή τη δύναμη και την παρουσία Του. Να βλέπει και να κατανοεί πόσο μικρός και ανήμπορος είναι ο άνθρωπος μπροστά στα ελεγχόμενα υπό του Θεού φυσικά φαινόμενα, τα οποία είναι αδύνατο να ελέγξει ούτε ν’ αποτρέψει αλλά ούτε να τα προβλέψει.

Τ’ αποτελέσματα της οργής Του είναι μια σαφής προειδοποίηση, αλλά και μια μικρή απεικόνιση αυτών που μέλλουν να συμβούν, προς όλους τους ανθρώπους της γης ώστε να επιστρέψουν από τους αμαρτωλούς δικούς τους δρόμους, προς την αστείρευτη πηγή του Δημιουργού Θεού. Όλες οι δυνάμεις της φύσεως τίθενται υπό τας διαταγάς Του κι έχει ως αποτέλεσμα να τρομάξουν οι άνθρωποι, πλην όμως να μην επιστρέψουν σ’ Εκείνον. Και μόνο προς στιγμή να προβληματίζονται και σε λίγο πάλι τελείως να ξεχνούν. Οι προειδοποιήσεις των φαινομένων είναι αποτελέσματα της άπειρης αγάπης Του πλην  όμως η παρατεινόμενη μεγάλη υπομονή Του έχει τα όριά της και κάποτε εξαντλείται. Τα στοιχεία της φύσεως είναι ένα από τα όπλα του Θεού τα οποία προστάζει μ’ ένα νεύμα Του. Ο Θεός επί αγίων αρχών κυβερνά όλη την οικουμένη και είναι πραγματικά ασύγκριτος σε δύναμη, σε αγάπη, σε συγκατάβαση κι ευσπλαχνία.

Ο ψαλμωδός της Παλαιάς Διαθήκης, αλληγορικά ή προσωποποιώντας, μας πληροφορεί ότι τα ύδατα είδαν το Θεό και εφοβήθησαν, ακόμη και οι άβυσσοι δηλ. τα βάθη των θαλασσών εταράχθηκαν όταν ακούετο η βοή των κυμάτων. Επίσης οι καταρρακτώδεις βροχές, οι βροντές, οι ανεμοστρόβολοι και οι αστραπές ήσαν τόσες πολλές ώστε εφώτιζαν όλον τον κόσμο και κατέστει έντρομο το σύμπαν. Καταλήγε δε, ότι όλοι οι οδοί Του και οι ενεργειές Του είναι ανεξιχνίαστοι και ανεξερεύνητοι (Ψαλμός 12:1-2).

Νικηφ. Δ. Κυρτάτας, πλοίαρχος Ε.Ν.

 

j0115836.gif (173 bytes) επιστροφή στην απολογητική

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία