Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Απολογητική

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Το υδραγωγείο του Εζεκία:

Η επιστήμη επιβεβαιώνει και πάλι τη Βίβλο!

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)

j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

[] Ραδιοχρονολόγηση για την ηλικία αρχαίας σήραγγας στην Ιερουσαλήμ επιβεβαιώνει τη Βίβλο. Δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Nature επιβεβαιώνει όσα αναφέρει η Βίβλος σχετικά με τη σήραγγα του Σιλωάμ, ενός αρχαίου υπόγειου υδραγωγείου της Ιερουσαλήμ, που κατασκευάστηκε επί βασιλείας του Εζεκία γύρω στο 700 π.Χ..

Η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει ότι ο βασιλιάς Εζεκίας (727-628 π.Χ.) ήθελε να αποκρύψει από τον Ασσύριο ηγεμόνα Σενναχειρείμ (Σενναχηρίμ) πόσο μεγάλα ήταν τα αποθέματα νερού της Ιερουσαλήμ, ώστε να αποφύγει τον πόλεμο μαζί του. Για το λόγο αυτό κατασκεύασε τη σήραγγα, μέσω της οποίας το νερό της πηγής της Γκιχόν, που βρισκόταν έξω από την πόλη, έρεε υπόγεια έως τη δεξαμενή του Σιλωάμ.

Μια επιγραφή χαραγμένη στη σήραγγα, που ανακαλύφθηκε το 1880, αναφέρεται έμμεσα στον Εζεκία.

Μέχρι σήμερα ακαδημαϊκοί που μελετούν τη Βίβλο αμφισβητούσαν την ορθότητα της Βιβλικής εξιστόρησης, υποστηρίζοντας ότι η σήραγγα κατασκευάστηκε αιώνες αργότερα.

«Πιστεύουμε ότι το ζήτημα έχει λυθεί ξεκάθαρα», αναφέρει ο γεωλόγος Έιμος Φρέμκιν, διευθυντής του Κέντρου Σπηλαιολογίας του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.

Ο ερευνητής και οι συνεργάτες του έστειλαν στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Βρετανία δείγματα του ασβεστοκονιάματος που επένδυε εσωτερικά τη σήραγγα, καθώς και τμήματα σταλακτίτη που είχε δημιουργηθεί στην οροφή της. Το κονίαμα περιείχε, μεταξύ άλλων, φυτικές ίνες και κομμάτια ξύλου.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η χρονολόγηση των ινών με τη μέθοδο της ανάλυσης των ισοτόπων του άνθρακα, έδειξε ότι το ξύλο είχε σχηματιστεί μεταξύ του 822 και του 796 π.Χ. Δύο δείγματα φυτικών ινών χρονολογήθηκαν στα 790-760 π.Χ. και 690-540 π.Χ. Αντίστοιχα ο σταλακτίτης διαπιστώθηκε ότι άρχισε να σχηματίζεται γύρω στο 700 π.Χ.

«Η χρονολόγησή μας συμφωνεί με τη χρονολογία που συνήθως συνδέεται με τον βασιλιά Εζεκία», γράφουν οι ερευνητές.

«Και οι τρεις ανεξάρτητες μέθοδοι χρονολόγησης των ευρημάτων ) η ραδιομετρική χρονολόγηση, η παλαιογραφία και το ιστορικό αρχείο) συγκλίνουν γύρω στο 700 π.Χ., καθιστώντας τη σήραγγα του Σιλωάμ το καλύτερα χρονολογημένο Βιβλικό οικοδόμημα της Εποχής του Σιδήρου», καταλήγουν.

j0115836.gif (173 bytes) επιστροφή στην απολογητική

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία