Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Χριστούγεννα στο

 

[] Καλά Χριστούγεννα σε 58 γλώσσες

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία του χριστιανισμού κατά την ημέρα των Χριστουγέννων


25

 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

H 25η Δεκεμβρίου είναι η 359η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο (360η σε δίσεκτα έτη).

800

Ο Πάπας Λέων Γ' τοποθετεί μια χρυσή κορώνα στο κεφάλι του Καρόλου του Μέγα στέφοντάς τον αυτοκράτορα των Ρωμαίων, ενώ αυτός προσεύχεται γονατιστός στο ναό του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

857

Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως χειροτονείται ο Φώτιος Α'. Πέντε ημέρες πριν είχε γίνει από λαϊκός, μοναχός, ανεβαίνοντας κατόπιν όλες τις τάξεις της ιερωσύνης.

969

Ο Ιωάννης Τσιμισκής στέφεται από τον Πατριάρχη Πολύευκτο, αυτοκράτορας του Βυζαντίου, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε δολοφονήσει τον αυτοκράτορα Νικηφόρο Β' Φωκά.

1003

Ο Ιωάννης ΙΗ' ανεβαίνει στον παπικό θρόνο (έως Ιούλιο 1009).

1025

Ο Αλέξιος ενθρονίζεται Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως με βασιλική διαταγή στη θέση του αποθανόντα Ευσταθίου.

1559

Ο Πίος Δ' ανεβαίνει στο θρόνο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας (έως 9 Δεκεμβρίου 1565).

1818

Το πασύγνωστο χριστουγεννιάτικο τραγούδι "Silent Night" (Άγια Νύχτα), παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον ναό του Αγίου Νικολάου, στο Oberndorf της Αυστρίας.

1923

Η επιτροπή της Προσφυγικής Ομάδας Ευαγγελικών της Κατερίνης, σε συνεδρίαση της προβαίνει στην κλήρωση των γεωργικών εκτάσεων που τους παραχώρησε το ελληνικό κράτος, ενώ συγχρόνως ορίζει ως τοποθεσία του Συνοικισμού, την ονομαζόμενη επί τουρκοκρατίας θέση Τσερκέζ Μαχαλά, σήμερα ως Ευαγγελικά.

1961

Ο Πάπας Ιωάννης ΚΓ' συγκαλεί με τη βούλα "Humanae Salutis" την B' Βατικανή Σύνοδος (21η της Καθολικής εκκλησίας και τελευταία). Οι εργασίες ξεκινούν τον Οκτώβριο του 1962.

1994

Αστυνομικοί τραυματίζονται στη Λάρισα, σε επεισόδια που προκαλούν οπαδοί του έκπτωτου μητροπολίτη Θεολόγου εις βάρος του Ιγνατίου.

1996

Άγνωστη γυναίκα που μπαίνει σε προτεσταντική εκκλησία του Σίντλιγκεν στην Φραγκφούρτη, προκαλεί το θάνατο τριών πιστών, μετά από έκρηξη χειροβομβίδων.

1999

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' κηρύσσει την έναρξη του Ιωβηλαίου έτους για τα 2000 χρόνια από τη γέννηση του Ιησού Χριστού.

2002

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' στο χριστουγεννιάτικό του μήνυμα τάσσεται ενάντια σε ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράκ, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για ειρήνη στον κόσμο και στους Αγίους Τόπους.

2011

Μαρτυρικά Χριστούγεννα προκαλούν πολλές εκρήξεις που σημειώνονται σε πόλεις της Νιγηρίας, από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, εναντίων χριστιανών. Μία από τις εκρήξεις που σημειώνεται μέσα σε εκκλησία κοντά στην πρωτεύουσα Αμπούζα, προκαλεί τον θάνατο τουλάχιστον 27 ανθρώπων.

2800

Σύμφωνα με το νέο ημερολόγιο, οι Νεοημερολογίτες θα γιορτάζουν την Γέννηση του Χριστού μαζί με τις Δυτικές εκκλησίες την 25η Δεκεμβρίου μέχρι και το 2800.

 

Διαβάστε εδώ: Τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία του χριστιανισμού

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία