Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Πνευματικά

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Πως να γίνεις ένας χαρούμενος χριστιανός

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

[]   10 αλήθειες που αναφέρει ο Λόγος του Θεού, τις οποίες αν εφαρμόσεις στη ζωή σου θα έχεις μια χαρούμενη χριστιανική ζωή

1. Να σιγουρευτείς ότι έχεις δεχτεί πραγματικά το Χριστό στην καρδιά σου σαν Σωτήρα και Κύριο της ζωής σου

- Ρωμαίους 10:9-10: Γιατί, αν ομολογήσεις με το στόμα σου τον Kύριο Iησού και πιστέψεις με την καρδιά σου, ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς. 10Διότι με την καρδιά πιστεύει κανείς για να δικαιωθεί και με το στόμα ομολογεί για να σωθεί. Γιατί βεβαιώνει η Γραφή: “O καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, δε θα ντροπιαστεί”.

- Α' Πέτρου 1:23: ...μια κι έχετε αναγεννηθεί όχι από σπέρμα φθαρτό αλλά άφθαρτο χάρη στο λόγο του Θεού, που είναι ζωντανός και μένει αιώνια.

2. Βεβαιώσου για τη σωτηρία σου στηριζόμενος στο Λόγο του Θεού που λέει πώς η σωτηρία είναι αιώνιο απόκτημα του κάθε πιστού

- Ιωάννης 5:24: Σας βεβαιώνω πως πράγματι, όποιος ακούει το λόγο μου και πιστεύει σ’ εκείνον που μ’ έστειλε, έχει ζωή αιώνια και δεν πρόκειται να κριθεί, αλλά έχει κιόλας μεταβεί από το θάνατο στη ζωή”.

- Ιωάννης 10:27-29: Τα δικά μου πρόβατα αναγνωρίζουν τη φωνή μου κι εγώ τα γνωρίζω, και αυτά με ακολουθούνε. Kι εγώ παρέχω σ’ αυτά ζωή αιώνια και με κανένα τρόπο δε θα χαθούν ποτέ, και κανένας δε θα τ’ αρπάξει από τα χέρια μου. O Πατέρας μου, που μου τα έδωσε, είναι μεγαλύτερος απ’ όλους, και κανένας δεν μπορεί ν’ αρπάξει τίποτε από τα χέρια του Πατέρα μου.

- Α' Ιωάννου 5:13: Aυτά τα έγραψα σε σας που πιστεύετε στο όνομα του Γιου του Θεού, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ζωή αιώνια και για να πιστεύετε στο όνομα του Γιου του Θεού.

3. Άφηνε συνεχώς να ζει ο Χριστός μέσα σου αντί να προσπαθείς να ζεις τη χριστιανική ζωή μόνος σου

- Α' Ιωάννου 4:4: H δική σας προέλευση είναι από το Θεό, αγαπημένα μου παιδιά, κι έχετε νικήσει τους ανθρώπους αυτούς, επειδή είναι μεγαλύτερος αυτός που ζει μέσα σας από εκείνον που βρίσκεται μέσα στον κόσμο.

- Φιλιππησίους 4:13: Σε όλες τις περιστάσεις βγαίνω νικητής χάρη στο Xριστό που με ενδυναμώνει.

- Α' Κορινθίους 15:57: Aς ευχαριστούμε, όμως, το Θεό, που μας δίνει τη νίκη μέσω του Kυρίου μας Iησού Xριστού.

4. Να επικοινωνείς με τον Κύριο καθημερινά, ιδιαίτερα πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο κάθε πρωί, αφιερώνοντας λίγο χρόνο για μελέτη της Αγίας Γραφής και προσευχή

- Ψαλμός 119:105: Λυχνάρι μπρος στα βήματά μου είν' ο λόγο Σου και φως στα μονοπάτια της ζωής μου

5. Διάλεξε φίλους που θα σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς στην πίστη και να προοδεύσεις στη χριστιανική ζωή

- Β' Κορινθίους 6:14: Mη συνάπτετε αταίριαστους δεσμούς με απίστους. Γιατί, τι το κοινό υπάρχει ανάμεσα στη δικαιοσύνη και στην ανομία; Kαι τι σχέση έχει το φως με το σκοτάδι;

- Ψαλμός 1:1: Μακάριος ο άνθρωπος που μ' ασεβών ιδέες δεν πορεύτηκε ούτε σ' αμαρτωλών το δρόμο στάθηκε κι ούτε συναναστράφηκε με θεομπαίχτες

6. Να εξομολογείσαι πάντα στο Θεό τις γνωστές σου αμαρτίες ευχαριστώντας Τον για τη συγχώρηση που σου παρέχει και ζητώντας Του να σου δίνει δυνάμεις για νικηφόρα ζωή

- Α' Ιωάννου 1:9: Aν εμείς ομολογούμε τις αμαρτίες μας, αυτός είναι πιστός στο λόγο του και είναι δίκαιος, ώστε να μας συγχωρήσει τις αμαρτίες μας και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία.

- Α' Ιωάννου 2:1-2: Παιδιά μου αγαπημένα, σας τα γράφω αυτά για να μην αμαρτήσετε, μα κι αν κάποιος αμαρτήσει, έχουμε συνήγορο προς τον Πατέρα, τον Iησού Xριστό τον δίκαιο. Άλλωστε, αυτός είναι το μέσο εξιλέωσης των αμαρτιών μας. Kι όχι μόνο των δικών μας, αλλά και όλου του κόσμου.

7. Να είσαι πάντα έτοιμος να διακρίνεις και να χρησιμοποιείς τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζει το Πνεύμα το Άγιο για να λες στους άλλους το τι έχει κάνει ο Χριστός στη ζωή σου

- Ματθαίος 10:32-33: “Έτσι λοιπόν, όποιος με ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους, θα τον ομολογήσω κι εγώ μπροστά στον Πατέρα μου τον ουράνιο. Όποιος, όμως, με αρνηθεί μπροστά στους ανθρώπους, θα τον αρνηθώ κι εγώ μπροστά στον Πατέρα μου τον ουράνιο”.

8. Να είσαι πάντα τακτικός και ακριβής στις ώρες της λατρείας της εκκλησίας

- Εβραίους 10:25: ...φροντίζοντας να μην παραμελούμε τις συνάξεις μας, όπως το έχουν κάνει συνήθεια μερικοί, αλλά να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλο, και μάλιστα τόσο περισσότερο, όσο βλέπετε να πλησιάζει η Hμέρα του Kυρίου.

- Λουκάς 4:16: Ήρθε επίσης στη Nαζαρέτ, όπου είχε ανατραφεί, και το Σάββατο μπήκε, κατά τη συνήθειά του, στη συναγωγή. Kατόπιν σηκώθηκε να διαβάσει.

9. Ζήτα με προσευχή από το Θεό να σου αποκαλύψει που και πως μπορείς να Τον υπηρετήσεις κι έπειτα υπηρέτησέ Τον με όλη σου την καρδιά και τις δυνάμεις

- Α' Κορινθίους 15:58: Έτσι, λοιπόν, αδελφοί μου αγαπητοί, φροντίστε να σταθεροποιείστε συνεχώς στην πίστη, να μένετε αμετακίνητοι σ’ αυτήν και ν’ αναπτύσσεστε στο έργο του Kυρίου πάντοτε, ξέροντας πως ο κόπος σας δεν πάει χαμένος με τη βοήθεια του Kυρίου.

- Ιωάννης 15:16: Δε διαλέξατε εσείς εμένα, αλλά εγώ διάλεξα εσάς και σας όρισα να πάτε εσείς και να παράγετε καρπό κι ο καρπός σας να μένει, έτσι ώστε, ό,τι κι αν ζητήσετε από τον Πατέρα στ’ όνομά μου να σας το δώσει.

10. Αναγνώρισε την ευθύνη σου σαν διαχειριστής εκείνων που σου έχει δώσει ο Θεός, με το να Τον τιμάς προσφέροντας στο έργο Του από τα υπάρχοντά σου

- Α' Κορινθίους 16:2: Kάθε Kυριακή, ο καθένας από σας ας ξεχωρίζει ένα ποσό, αποταμιεύοντας έτσι ανάλογα με τα εισοδήματά του, ώστε οι έρανοι να μην αρχίσουν να γίνονται αφού έρθω εγώ εκεί.

- Λουκάς 14:33: Έτσι, λοιπόν, όποιος από σας δεν αποχωρίζεται απ’ όλα τα υπάρχοντά του, δεν μπορεί να είναι μαθητής μου.

 

 

 j0115836.gif (173 bytes) περισσότερα πνευματικά θέματα [εδώ]

j0115836.gif (173 bytes) πρακτικός χριστιανισμός [εδώ]

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

Δωμάτιο Προσευχής

  

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία