Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Πνευματικά

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Ακόμα και οι τρίχες...

«Και οι τρίχες της κεφαλής σας είναι αριθμημένες» (Ματθαίος 10:30)

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

[του Φραγκόπουλου Χρήστου]

[]   Ο Κύριος ενδιαφέρεται πάρα πολύ για μας, για τον καθένα από μας ξεχωριστά,  και μέχρι τις πιο μικρές λεπτομέρειες, και για να μας το τονίσει και για να μας δείξει αυτή τη φροντίδα Του, μας λέει πως και οι τρίχες που έχουμε στο κεφάλι είναι μετρημένες!

Όταν βάζουμε το χτένι στο κεφάλι μας, βλέπουμε ένα πλήθος τριχών να παρασύρονται και να πέφτει και δεν έχει καμία σημασία για μας - γιατί είναι το πιο μηδαμινό και ασήμαντο μέρος της σωματικής μας υπόστασης.

Οι τρίχες της κεφαλής μας είναι αριθμημένες. Η κάθε λεπτομέρεια της ζωής και της ύπαρξής μας, μέχρι και τις τρίχες της κεφαλής μας είναι μία μία, αριθμημένες - μετρημένες όλες, και δεν πέφτει καμία χωρίς να το έχει διατάξει ο Κύριος. Αυτός είναι που δίνει διαταγές και λέει να πέσουν οι υπ' αριθμόν τάδε και τάδε τρίχες, που δε μας όμως, το πράγμα είναι πολύ διαφορετικό, διότι παρουσιάζει την απόλυτη εξάρτηση από το Θεό.

Τίποτα δε συμβαίνει, ούτε μπορεί να συμβεί, αν δεν το θελήσει ο Κύριος, δεν το διατάξει ο Κύριος, δεν το παραγγείλει ο Κύριος. Είμαστε μια προέκταση με παρουσίαση της ζωής του, ένα συμπλήρωμα της ύπαρξής Του και δεν παρουσιαζόμαστε ποτέ με δική μας ανεξάρτητη υπόσταση, αν δεν διατάξει ο Κύριος.

Αλήθεια, ποτέ δεν θα μάθουμε το μάθημα αυτό; Ποτέ δεν θα μάθουμε να είμαστε μια προέκταση της δικής Του υπόστασης, να μην έχουμε ούτε δικό μας θέλημα, ούτε δικές μας επιθυμίες και να είναι τα πάντα εν πάσι Χριστός και μόνο. Και τίποτε άλλο.

Για ν’ ακολουθήσουμε τον Χριστό είναι ανάγκη ν’ απαρνηθούμε τον εαυτό μας. Το λέει τόσο καθαρά: "Εάν τις θέλη να έλθη οπίσω μου, ας απαρνηθή αυτόν, και ας σηκώση τον σταυρόν αυτού, και ας με ακολουθή" (Ματθαίος 15:26, 16:24). Όταν δεν έχουμε αυτή τη διάθεση, αυτή την απόφαση πάρει, ας μην περιμένουμε να έχουμε αποτελέσματα. Είναι ανάγκη να συμβούν όλ' αυτά για να μπορέσει ο Κύριος να κάνει αυτό που έχει προγραμματίσει, αυτά που έχει στην καρδιά Του και στο Πνεύμα Του; Πόσο Τον ευχαριστούμε;

 

 

 j0115836.gif (173 bytes) περισσότερα πνευματικά θέματα [εδώ]

j0115836.gif (173 bytes) πρακτικός χριστιανισμός [εδώ]

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

Διάβασε αργά, απάντησε ειλικρινά

 

Δωμάτιο Προσευχής

  

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία