Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Πνευματικά

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Τι καθορίζει τις αποφάσεις μας;

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

[]   Σαν χριστιανοί βρισκόμαστε συχνά μπροστά σε δίλημμα προκειμένου να πάρουμε ορισμένες αποφάσεις: Πρέπει ή δεν πρέπει; Πως θα αποφασίσω; Τι είναι καλύτερο για τη δόξα του Θεού; Τρία πράγματα θα πρέπει να καθορίσουν τις αποφάσεις μας:

1. [Ο Λόγος του Θεού]

Αυτός αποκαλύπτει το θέλημα του Θεού σε μας τους ανθρώπους. Αν θέλουμε πραγματικά να δοξάσουμε το Θεό με τις αποφάσεις μας και τις πράξεις μας, τότε, ο Λόγος Του θα πρέπει να είναι πάνω απ' όλα ο οδηγός στη λήψη των αποφάσεών μας (Εβραίους 11:6, Ρωμαίους 10:17).

2. [Η συνείδηση]

Μερικές φορές πρέπει να πάρουμε κάποια απόφαση και πρέπει να τη πάρουμε γρήγορα. Δεν υπάρχει χρόνος για πολλή σκέψη και προσευχή. Τότε θα πρέπει να ενεργήσουμε έτσι όπως μας υπαγορεύει η συνείδησή μας. Γι αυτό θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι η συνείδησή μας είναι έτσι γυμνασμένη ώστε να εκφράζει το θέλημα του Θεού και όχι των ανθρώπων (Παροιμίες 14:12, Ιερεμίας 10:23).

3. [Οι πνευματικοί μας αδερφοί]

Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και εκείνο που συμφέρει σε κάθε περίπτωση. Εάν ο αδερφός μου σκανδαλίζεται από τις πράξεις μου (νόμιμες ή όχι), ο Θεός δε δοξάζεται (Α' Κορινθίους 8:8-13). Κανένας δεν ζει εντελώς μόνος του στον κόσμο τούτο. Καθετί που κάνουμε έχει τον αντίκτυπό του στους γύρω μας και στο Θεό που υπηρετούμε.

Για οποιαδήποτε απόφαση έχεις να πάρεις, εξέτασε αν συμφωνεί με το Λόγο του Θεού, αν ικανοποιεί τη συνείδησή σου και αν είναι αλλά παράδειγμα στον αδερφό σου. Αν το κάνεις αυτό ο Θεός θα δοξαστεί και η ερώτηση "Πρέπει ή δεν πρέπει;" θα απαντηθεί.

 

 

 j0115836.gif (173 bytes) περισσότερα πνευματικά θέματα [εδώ]

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

Δωμάτιο Προσευχής

  

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία