Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Σελίδα Νέων

No Smoking In This Site!

Πως να μελετάς τη Βίβλο
Χρήσιμες συμβουλές για μια πιο αποδοτική και σε βάθος μελέτη της Αγίας Γραφής

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Προγαμιαίες σχέσεις: Να προχωρήσω;

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)

j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

Η γενικότερη αντίληψη που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος σήμερα είναι ότι οι νέοι ούτως ή άλλως θα κάνουν σεξ και εσύ δε θα μπορέσεις να τους σταματήσεις. Για το λόγο αυτό διάφοροι κοινωνικοί φορείς έχουν αρχίσει να μοιράζουν δωρεάν προφυλακτικά.

Είναι όμως σωστή αυτή η πράξη. Μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτούς που επικροτούν το σεξ πριν από το γάμο, στην αρχή μιας σχέσης, ακόμα και στην περίοδο που αυτή η σχέση είναι απλά μια γνωριμία ή μια φιλία; Ο Λόγος του Θεού είναι κατηγορηματικά αντίθετος σ' αυτό. Το σεξ αποτελεί πράξη που ο Θεός έχει θεσπίσει μόνο μέσα στο γάμο.

Έρευνες που έχουν γίνει από ιατρικούς κύκλους έδειξαν πως από ψυχολογικής πλευράς τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, σημαδεύουν τραγικά την υπόλοιπη ζωή της κοπέλας ή του αγοριού. Αλλά και από κοινωνικής πλευράς τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Η αποδοχή του "ελεύθερου" σεξ έχει κατορθώσει να εισχωρήσει βαθιά στην συνείδηση της κοινωνίας και να εξαφανίσει σχεδόν κάθε ηθικό στοιχείο. Έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό να μας ενοχλεί καθόλου. Όλα επιτρέπονται χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Αποτέλεσμα αυτής της ηθικής απελευθέρωσης είναι το σεξ να έχει χάσει την "ομορφιά" του και να αποτελεί μια "ζωώδη" πράξη στιγμής και πρόσκαιρης ικανοποίησης χωρίς συναισθήματα.

Ο χριστιανός νέος και νέα πρέπει να αντισταθεί σε τέτοιου είδους προκλήσεις. Είναι πλασμένος κατ’ εικόνα Θεού. Και πρέπει σύμφωνα με τις εντολές του να παραμείνει ηθικά και σεξουαλικά καθαρός, αγνός μέχρι να δώσει τους γαμήλιους όρκους στο πρόσωπο που ο Θεός θα του χαρίσει. Ο όρος "αγνός" σημαίνει αποστασιοποίηση απ’ όλες τις πράξεις ή σκέψεις που διεγείρουν επιθυμίες και που αντιμάχονται στις εντολές του Δημιουργού. Εξάλλου στο καθένα έχει δοθεί από τον Θεό η δυνατότητα να ελέγχει της πράξεις του. Η Βίβλος γράφει: να κρατάτε το σώμα σας καθαρό και άγιο και να μην το χρησιμοποιείται για την ικανοποίηση επιθυμιών που προέρχονται από σαρκικά πάθη... ' Θεσσαλονικείς 4:5). Η σεξουαλική σχέση είναι προορισμένη για το γάμο. Ο Ιησούς είπε: "...δεν διαβάσετε ότι ο Δημιουργός από την αρχή δημιούργησε άντρα και γυναίκα και είπε: γι αυτό θα εγκαταλείψει ο άντρας τον πατέρα του και τη μητέρα του και θα προσκολληθεί στη γυναίκα του, και θα γίνουν οι δύο μια σάρκα;" Η ένωση αυτή δύο ατόμων είναι όχι μόνο σωματική αλλά ψυχική και πνευματική.

Η αποδοχή συνεπώς του προγαμιαίου σεξ είναι πράξη αντίθετη από το θέλημα του Θεού. Αλλά και οι συνέπειες της πράξεις αυτή, πάνω στο άτομο, ψυχολογικά και πνευματικά, στην οικογένεια και στη κοινωνία γενικότερα.

Σ’ έναν κόσμο που τα πάντα γύρω μας καταρρέουν, που τα όρια ανάμεσα στο καλό και το κακό, το ηθικό και το ανήθικο έχουν εξαφανισθεί, ας μείνουμε σταθεροί και πιστοί στις αξίες που ο Θεός έχει δώσει. Ας πάμε κόντρα στο ρεύμα της εποχής! Και ας δείξουμε την ομορφιά και την χαρά που δίνει ο Χριστός. Ακόμα και στη σχέση μας με κάποιο άτομο.

 

j0115836.gif (173 bytes) περισσότερα θέματα για νεολαία [εδώ]

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

The goal

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία