Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Επικοινωνία: Απαντήσεις

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Απαντήσεις σε ερωτήσεις

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)   επισκεπτών του JesusLovesYou.gr
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

Περί κλωνοποίησης

Ερώτηση: Γεια σας. Παίρνω το θάρρος να σας γράψω για το λόγο ότι συμφωνώ με το κήρυγμα του Ιησού Χριστού και πιστεύω πως μόνο καλό προσέφερε στην ανθρωπότητα. Δεν μπορώ όμως παρά να αντιδράσω όταν βλέπω πως ο λόγος του Χριστού παρερμηνεύεται σε πολλές περιπτώσεις και καταλήγουμε όπως οι Φαρισαίοι, των οποίων τη στάση ούτε ο ίδιος ο Χριστός δεν ενέκρινε...

Όσον αφορά την κλωνοποίηση, έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις όπως: υπάρχουν 2 ήδη κλωνοποίησης η αναπαραγωγική και η θεραπευτική. Δεν τάσσομαι υπέρ της αναπαραγωγικής κυρίως για το λόγο ότι στη μετέπειτα ζωή του ατόμου ίσως να υπάρξουν προβλήματα.

Από την άλλη μεριά η θεραπευτική κλωνοποίηση πρόκειται να θεραπεύσει άτομα με σοβαρές παθήσεις που δεν θα είχαν αλλιώς καμία ελπίδα να σωθούν. Η θεραπευτική κλωνοποίηση δεν απαιτεί πάντα θανάτωση του εμβρύου για λήψη συμβατών οργάνων. Μπορεί να γίνει με λήψη κυττάρων από τον ομφάλιο λώρο ή και από άλλα μέρη του σώματος. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που χρειάζεται να γίνει θανάτωση ενός "εμβρύου" αυτό γίνεται μόνο στο στάδιο όπου το "έμβρυο" βρίσκεται σε μορφή μιας ομάδας κυττάρων. Κάποιος θα μπορούσε να πει πως αυτό δεν αποτελεί άνθρωπο καθώς δεν καταλαβαίνει (είναι μόνο μια μπάλα από κύτταρα) και δεν έχει σχηματοποιηθεί.

Στο ερώτημά σας "Μήπως όμως, αρχίζουν έτσι οι γιατροί να νοιώθουν "μικροί θεοί";" θα σας απαντήσω πως ο Θεός βρίσκεται μέσα μας όπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε μικροί Θεοί.

Όσον αφορά την χρήση της κλωνοποίησης για παραγωγή ανθρώπων κατά παραγγελία θα συμφωνήσω μαζί σας ότι κάτι τέτοιο εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

Επίσης αν δεχτούμε ότι ο Θεός μας έφτιαξε κατ' εικόνα και ομοίωσιν τότε πρέπει να δεχτούμε ότι είναι στη φύση του ανθρώπου να προοδεύει συνεχώς οδεύοντας προς την τελειότητα, πράγμα που δεν αποτελεί απειλή όταν ξέρουμε να το διαχειριζόμαστε με το σωστό τρόπο.

[ απαντάει ο Πέτρος Γιαννακάκος, Ιατρός ]

Απάντηση

Στο θέμα της κλωνοποίησης υπάρχει παγκοσμίως προβληματισμός και ηθικός και επιστημονικός στο χώρο των επιστημόνων και οπωσδήποτε είναι παρακινδυνευμένο να χρησιμοποιούμε επιτρεπτά την επέμβαση μας στο «έμβρυο που δεν είναι άνθρωπος ακόμα» (αλλά μπορεί από κύτταρο, κατά τον αναγνώστη σας), για τις «θεραπευτικές» κλωνοποιήσεις μας.

Ποιος είναι εκείνος που θα καθορίσει πότε το «έμβρυο» θεωρείται άνθρωπος και πότε όχι;

Το να είμαστε μικροί θεοί, ποιον Θεό έχουμε μέσα μας, ας παρατηρήσει ο αναγνώστης την διαδρομή της ιστορικής πορείας του ανθρώπινου γένους για να αντιληφθεί ότι πράγματι είμαστε θεοί στη δημιουργία και επαύξηση της πάσης φύσεως κακού και καταστροφής που ήδη απειλεί και τον πλανήτη μας. Που άραγε βλέπει την πρόοδο προς την τελειότητα;

Για μας ο άνθρωπος είναι οντολογικά ξεπεσμένο και βαδίζει πτωτικά γεμίζοντας τον εαυτό του με αρρώστιες και το περιβάλλον με καταστροφές.

Θα θέλαμε ακόμα να ρωτήσουμε τον αναγνώστη σαν τι σημαίνει «σωστός τρόπος διαχείρισης» και με τι κριτήριο συμφωνεί ότι η κλωνοπιστική παραγωγή αντλούν εγωμανή τεράστιους κινδύνους;

Για μας η έννοια του ορθού και τέλειου συνεπάγεται ένα ηθικό απόλυτο που θα αποτελεί και το σημείο αναφοράς μας. Η έλλειψη ηθικού απόλυτου στις αξιολογήσεις μας τις καθιστά άνευ οποιουδήποτε νοήματος. Ποιο αποτελεί άραγε το σημείο αναφοράς για την πρόοδο και τελειότητα του ανθρώπου, που μάλιστα ενυπήρχε στη φύση του κατά τον αναγνώστη σας;

Πιστεύουμε ακριβώς ότι η παγκόσμια σύγχυση και κρίση αξιών σε όλους τους χώρους και τους επιστήμονες, είναι αποτέλεσμα της ηθελημένης από μέρους και υποκατάστατής της με το μέσο όρο ανθρώπινων και μάλιστα πληροφοριακά των διαφόρων «πιστεύω» και «παραδέχομαι», που το μόνο που κατορθώνουν τελικά είναι η διαιώνιση της κρίσης και της σύγχυσης.

Διαβάστε σχετικά θέματα:

Κλωνοποίηση: Κι αν μπει σε εφαρμογή...

Επιστημονικοί και ηθικοί προβληματισμοί

Υπάρχουν ηθικές αντικειμενικές αξίες;

[]

j0115836.gif (173 bytes) επιστροφή στη κεντρική σελίδα με τις ερωτήσεις

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία