Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Απολογητική

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Εμπνέει ανησυχίες η επικείμενη ημερομηνία 06/06/06;

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)

j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

(Το παρακάτω άρθρο είναι μια σύντομη απάντηση σε προσωπική ερώτηση φίλου του JesusLovesYou.gr και πιστεύουμε πως έχει ενδιαφέρον να διαβαστεί και από άλλους. Περισσότερες απαντήσεις σε ερωτήσεις διαβάστε εδώ, για απολογητικά θέματα κλικ εδώ)

Ερώτηση: Διάβασα σε ένα ξένο περιοδικό για την ανησυχία που έχει προκαλέσει η επικείμενη ημερομηνία 06/06/06 στον κόσμο του εξωτερικού. Θα ήθελα να μάθω αν εμπνέει πραγματική ανησυχία αυτό και αν πρέπει να πάρουμε έκτακτα μέτρα (κάποια προσευχή για την περίπτωση).

Απάντηση

[j0115836.gif (173 bytes) ] Αγαπητή φίλη,

Λάβαμε το μήνυμά σου και θέλουμε να σου πούμε τα εξής:

Είναι γεγονός πως αρκετές φορές διαβάζουμε ή ακούμε απόψεις και θέσεις με αφορμή κάποια περιστατικά ή γεγονότα που συνέβησαν ή πρόκειται να συμβούν. Τις περισσότερες όμως φορές, είτε από αφέλεια είτε από έλλειψη σωστής ενημέρωσης, προσπαθούν να δώσουν μια μεταφυσική διάσταση στο θέμα, κάτι που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Άλλες φορές, αυτό γίνεται εσκεμμένα προκειμένου να δημιουργήσει σύγχυση στους χριστιανούς και να τους γεμίσει με αμφιβολίες. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις μεταφυσικές ανησυχίες του ανθρώπου, δημιουργούνται καταστάσεις τέτοιες που όχι μόνο φόβο προκαλούν, αλλά κάποιες φορές οδηγούν και σε "υστερικές καταστάσεις" με "ψυχονευρωτικές" εμπειρίες! Κάτι παρόμοιο αισθανόμαστε πως συμβαίνει και για την περίπτωση που αναφέρεις.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι μια ημερομηνία σαν όλες τις άλλες. Οι μεταφυσικές ανησυχίες κάποιων ανθρώπων, αφελών ή μη ενημερωμένων όπως αναφέραμε, έχουν βάση στον αριθμό 6 που συμπίπτει να πέφτει τη συγκεκριμένη ημέρα και να δημιουργεί την ημερομηνία 06/06/06, κάτι που γι αυτούς τα τρία 6άρια θυμίζουν τον αριθμό 666 που αναφέρεται στην Αποκάλυψη. Εάν δούμε όμως πιο προσεκτικά την ημερομηνία, θα διαπιστώσουμε πως αριθμητικά δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που φανταζόμαστε αφού η σωστή ημερομηνία γράφεται ως 06/06/2006. Τι σχέση μπορεί να έχει λοιπόν το 06 με το 2006; Απολύτως καμία! Αλλά και εάν, για το παράδειγμά μας, πάρουμε την ημερομηνία αυτή ως μια "περίεργη" ημερομηνία, τι θα λέγανε όλοι αυτοί που υποστηρίζουν τέτοιες φαντασιόπληκτες απόψεις, εάν στην συγκεκριμένη ημερομηνία το παιδί τους περάσει επιτυχώς κάποιες δύσκολες εξετάσεις, ή η γυναίκα τους φέρει στον κόσμο ένα όμορφο και υγιέστατο μωράκι ή οι ίδιοι κερδίσουν τον πρώτο αριθμό του λαχείου; Φαντάζομαι, καταλαβαίνεις πως θα αντιμετωπίσουν αυτήν την ημερομηνία: σαν μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής τους!

Είναι λοιπόν οι προκαταλήψεις που δημιουργούν σύγχυση και αναστάτωση στη ζωή των ανθρώπων. Προκαταλήψεις που τις περισσότερες φορές βασίζονται όχι μόνο στην αφέλεια αλλά πολύ περισσότερο στην άγνοια που έχουμε ως χριστιανοί για τις αλήθειες της Αγίας Γραφής. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ως ένα άλλο παράδειγμα το γεγονός πως άνθρωποι που πιστεύουν στον Ιησού Χριστό, διαβάζουν την Αγία Γραφή και προσεύχονται, έχουν συχνά στο σπίτι τους ή στο αυτοκίνητό τους το λεγόμενο "μάτι" για να τους προστατέψει από το κακό ή τον διάβολο! Πως είναι δυνατόν να προσευχόμαστε στο Θεό και να του ζητάμε να μας προστατέψει, να τον εμπιστευόμαστε και συγχρόνως να κρεμάμε και το φυλακτό-μάτι για να μην πάθουμε κανένα κακό; Πως μπορούμε να συνδυάζουμε την εμπιστοσύνη μας στο Θεό μαζί με μια κρεμμύδα κρεμασμένη στο σπίτι μας ή ένα σπασμένο ρόδι στην είσοδο του σπιτικού μας; Μήπως τελικά η πίστη μας είναι πίστη που βασίζεται σε προκαταλήψεις, σε παραδόσεις και μύθους, σε φυλακτά και... νεράιδες, και όχι στο πρόσωπο του Σωτήρα Χριστού;

Όσο λοιπόν, περισσότερο εμπιστευόμαστε τη ζωή μας στα χέρια του Ιησού τόσο πιο σύντομα θα απαλλαγούμε από τέτοιου είδους ανησυχίες. Που σε τελική ανάλυση δεν είναι τίποτα άλλο από σκέψεις και ανησυχίες που μας "σερβίρει" ο διάβολος προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή μας από το πρόσωπο του Ιησού, να σπείρει αμφιβολίες, να κλονίσει την πίστη μας και τέλος να μας οδηγήσει στην απώλεια της σωτηρίας της ψυχής μας.

Ας είναι λοιπόν η προσευχή, η καθημερινή μας επικοινωνία με το Θεό, μέσα από την οποία θα ζητάμε την συνεχή προστασία Του, την οδηγία μια ζωή αγνή και σύμφωνα με το θέλημά του, την αποκάλυψη των αληθειών της Βίβλου και των σχεδίων Του για μας και ας γίνει ένα μέσον ευχαριστίας για την μεγάλη Του αγάπη, το έλεος και τη μακροθυμία του.

Σύνθημά μας: Εμπιστευόμαστε τον Ιησού σε κάθε στιγμή της ζωής μας και τον ευχαριστούμε για την σωτηρία που μας προσφέρει!

[]

 

j0115836.gif (173 bytes) Περισσότερα θέματα απολογητικής [εδώ]

j0115836.gif (173 bytes) Περισσότερες απαντήσεις σε ερωτήσεις [εδώ]

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία