Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Χριστούγεννα στο

 

Κάλαντα

Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Φώτων

[εδώ]

 

Σαν Σήμερα

Σημαντικά γεγονότα της 25ης Δεκεμβρίου

[εδώ]

  

 Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Μια παραλλαγή του 13ου κεφαλαίου της επιστολής προς Kορινθίους

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

Το 13ο κεφάλαιο της Α' επιστολής προς Κορινθίους είναι γνωστό ως "Ο ύμνος της αγάπης". Ο απ. Παύλος, δια Πνεύματος Αγίου, μιλάει για το μεγαλείο και την καταλυτική δύναμη της αγάπης, που ξεπερνά κάθε άλλη αρετή. Με γλαφυρό τρόπο δείχνει πως ο άνθρωπος μπορεί να έχει όλα τα χαρίσματα και να κάνει τα μεγαλύτερα κατορθώματα, ακόμη και να δώσει τη ζωή του θυσία για την υπόθεση του ευαγγελίου, αλλά αν δεν έχει αγάπη, τότε αυτά όλα δεν είναι παρά "χαλκός που βγάζει σκέτους ήχους ή τύμπανο που δημιουργεί μόνο ντόρο. Είναι ένα τίποτε". (Α' Κορινθίους 13:1-3).

Με βάση το κεφάλαιο αυτό κάνουμε μια παραλλαγή για τη γιορτή των Χριστουγέννων. Διασκευάσαμε το κείμενο και ελπίζουμε να προβληματίσει όλους μας.

[*] Aν διακοσμήσω το σπίτι μου με φανταχτερά στολίδια, πολύχρωμα κεριά και λαμπιόνια, αλλά δε δείχνω αγάπη στο/στη σύζυγο και στα παιδιά μου, τότε δε διαφέρω σε τίποτε από ένα άψυχο στολίδι.

[*] Αν είμαι σκλάβα της κουζίνας, των φαγητών, των κουραμπιέδων, των μελομακάρονων και των άλλων γλυκισμάτων, αν έχω τη χάρη να προετοιμάζω νόστιμα φαγητά και να τα σερβίρω με γούστο έμπειρου σεφ, αλλά δε δείχνω αγάπη στην οικογένειά μου, δε διαφέρω από ένα έδεσμα.

[*] Αν δουλεύω σκληρά, για να κάνω όλες τις δουλειές του σπιτιού με σχολαστικότητα, αν φροντίζω και περιποιούμαι τα μέλη της οικογένειάς μου, για να είναι καθαρά ντυμένα και εμφανίσιμα, αν κάνω δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή σε φτωχούς, αλλά δε δείχνω έμπρακτη αγάπη για την οικογένειά μου, τότε δεν ωφελώ σε τίποτε.

[*] Αν στολίσω το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα καλύτερα, πιο λαμπερά και ακριβότερα φωτάκια, αγγελάκια, φάτνες, βοσκούς, μάγους και άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια, αν είμαι μέλος της χορωδίας και ψάλλω τους χριστουγεννιάτικους ύμνους, αν κάνω επισκέψεις σε ανήμπορους, αν παίρνω μέρος σ' ένα σωρό εκδηλώσεις και άλλες γιορταστικές δραστηριότητες, αλλά δεν έχω επικεντρώσει την προσοχή και τη λατρεία μου στον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, τότε έχασα το νόημα των Χριστουγέννων.

[*] Η αγάπη σταματά το μαγείρεμα και αγκαλιάζει το παιδί.

[*] Η αγάπη δεν ξεφωνίζει τα πιτσιρίκια, όταν κάνουν φασαρία και σπάζουν τα παιχνίδια τους ή ενοχλούν την ώρα της δουλειάς ή της ξεκούρασης. Αντίθετα, εκφράζει ευγνωμοσύνη , γιατί τα παιδιά βρίσκονται στο σπίτι και το γεμίζουν με τις φωνές τους.

[*] Η αγάπη αφήνει τη διακόσμηση του σπιτιού και τις υπόλοιπες δουλειές και σπεύδει να αγκαλιάσει το/τη σύζυγο.

[*] Η αγάπη είναι ευγενική, ακόμη κι όταν είναι άκεφη ή έχει βιαστική δουλειά ή είναι κουρασμένη.

[*] Η αγάπη δε ζηλεύει το σπίτι του άλλου, που είναι καλύτερα στολισμένο και επιπλωμένο.

[*] Η αγάπη δε δίνει μόνο σ' εκείνους που μπορούν ν' ανταποδώσουν, αλλά χαίρεται να δίνει σ' εκείνους που δεν έχουν και δεν περιμένει κανένα αντάλλαγμα.

[*] Η αγάπη ανέχεται, πιστεύει, ελπίζει και υπομένει τα πάντα.

[*] Η αγάπη ποτέ δεν αποτυγχάνει και δεν απογοητεύεται.

Τα σπίτια θα παλιώσουν, τα κοσμήματα θα χάσουν την αξία τους, τα έπιπλα θα φθαρούν, οι ηλεκτρικές συσκευές θα σκουριάσουν. Όλα μια μέρα θα μείνουν εδώ στη γη, κι εμείς θα πετάξουμε για την αιωνιότητα. Το μόνο που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας ή ν' αφήσουμε πίσω μας είναι το άρωμα και η ευωδιά της αγάπης, που έβαλε μέσα στην καρδιά μας η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Αυτή η αγάπη είναι σπουδαιότερη ακόμη και από την πίστη και την ελπίδα (Α' επιστολή προς Κορινθίους 13:13).

Τα φετινά Χριστούγεννα αντί για οποιοδήποτε άλλο δώρο πρόσφερε στους οικείους, στους φίλους, στους γείτονες, σ' όλους την ΑΓΑΠΗ. Είναι ένα δώρο που μένει για πάντα. Ας σηκώσουμε τη δάδα της ΑΓΑΠΗΣ και ας την προσφέρουμε σε ΚΑΘΕ συνάνθρωπό μας.

ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ, ΥΓΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

Γεώργιος Σ. Κανταρτζής

[ Διαβάστε εδώ τον ύμνο της Αγάπης ]

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία