Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Πρακτικός Χριστιανισμός

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Πρακτικός Χριστιανισμός

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

Πρακτικές συμβουλές για το γάμο

 

 

[] 5 Κανόνες για έναν επιτυχημένο γάμο

1. Άνδρας και γυναίκα να ξοδεύετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί. Ποτέ να μη λέτε: «Θα τον ή την αφήσω λίγο καιρό και θα φύγω μακριά, έτσι που όταν με χάσει θα καταλάβει την αξία μου και θα εκτιμήσει περισσότερο. Ο αποχωρισμός ποτέ δεν πρέπει να γίνεται εσκεμμένα και σκόπιμα αλλά μόνο αν παραστεί πραγματική ανάγκη.

2. Να μιλάτε με στοργή και τρυφερότητα ο ένας στον άλλον. Ποτέ μη προσπαθείτε να επιβληθείτε με πυγμή μόνο και μόνο για να δείξετε ισχύ. Το παν είναι να κερδίζετε με αγάπη την καρδιά του ή της συντρόφου σας και όχι να την καθυποτάσσετε με βία. Ο γάμος δεν είναι αρένα για να κάνετε επίδειξη δυνάμεως.

3. Να εκδηλώνετε πάντοτε την εξάρτησή σας από τον ή την σύντροφό σας. Μη ξεχνάτε πως στο γάμο δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε καμιά μέρα σαν γιορτή της ανεξαρτησίας. Εάν είστε εργαζόμενη γυναίκα, ποτέ μη δώσετε την εντύπωση στον άνδρα σας ότι το κάνετε με σκοπό να αποκτήσετε την ανεξαρτησία σας απ’ αυτόν, αλλά μάλλον για να τον διευκολύνετε στην αντιμετώπιση των οικονομικών αναγκών της οικογένειάς σας. Το αίσθημα της αλληλεξαρτήσεως είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για έναν αρμονικό γάμο.

4. Ποτέ μη χρησιμοποιείται στις μεταξύ σας σχέσεις κτητική αντωνυμία του πρώτου ενικού προσώπου αλλά πάντα του πρώτου πληθυντικού. Προσώπου. Να αποφεύγετε να λέτε τις λέξεις: «Εγώ» και «δικό μου» και να τις τονίζετε σαν φαρμάκι. Να συνηθίσετε να λέτε: «Εμείς», «δικό σας». Κάντε φιλοσοφία σας το: «Ότι είναι δικό μου είναι και δικό σου και ότι είναι δικό σου είναι και δικό μου». Η ζωή σας να αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν πιστεύετε πως κάτι είναι αποκλειστικά δικό σας, ούτε ακόμα και αυτό το σώμα σας. Ο γάμος δεν σημαίνει απλώς να ζείτε με έναν άλλον αλλά ο ένας για τον άλλον.

5. Παραδεχθείτε ότι στον γάμο υπάρχουν ρόλοι που ανήκουν πρωταρχικά στον άνδρα ή στη γυναίκα. Ο Θεός δεν δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα ούτε όμοιους ούτε ταυτόσημους. Τους δημιούργησε ανόμοιους και διαφορετικούς. Όταν ο ένας από τους δύο παύσει να παίζει τον προκαθορισμένο ρόλο του και θελήσει να παίξει το ρόλο που ανήκει στον άλλο δημιουργείται ανωμαλία. Να υπακούτε στις εντολές που δίνει η Βίβλος για το ρόλο του καθενός, του άντρα και της γυναίκας, του πατέρα και της μητέρας. Μη παραβιάζετε τη φύση σας θέλοντας να παίξετε το ρόλο του άλλου.

 

j0115836.gif (173 bytes) περισσότερες συμβουλές

πάνω

 

Εγκυκλοπαίδεια της Βίβλου

Η πρώτη on-line Εγκυκλοπαίδεια της Βίβλου στην Ελλάδα. Χιλιάδες ενδιαφέροντα θέματα. Ένας μοναδικός θησαυρός

[]

Ινστιτούτο της Βίβλου

Το μεγαλύτερο ελληνικό club για μια συστηματική και σε βάθος μελέτη της Αγίας Γραφής []

Βιβλική Ελλάδα

Μια μοναδική μελέτη για την Ελλάδα της Καινής Διαθήκης. Άρθρα, φωτογραφίες... []

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | E-mail