Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Πρακτικός Χριστιανισμός

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Πρακτικός Χριστιανισμός

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

Πρακτικές συμβουλές για τις σχέσεις Γονέων-Παιδιών

 

 

[] 12 Κανόνες για την αγωγή των παιδιών

1. Να θυμάστε πως το παιδί είναι δώρο Θεού και ότι είναι η πλουσιότερη ευλογία που έχουμε. Μη προσπαθείτε να το κάνετε ότι είστε εσείς ή ότι είναι ο αδερφός του ή οποιοσδήποτε συγγενής. Κάθε παιδί είναι μονάδα και πρέπει να το αφήνουμε να εκδηλώνει την προσωπικότητά του.

2. Μη αποθαρρύνετε το παιδί όταν φαίνετε να αποτυγχάνει. Μη το συγκρίνετε με άλλους που ίσως πέτυχαν καλύτερα.

3. Να θυμάστε ότι ο θυμός και η εχθρότητα είναι φυσικά αισθήματα. Αφήστε τα παιδιά σας να εκφραστούν και να εξωτερικεύσουν τα αισθήματά τους ειδεμή θα γίνουν εσωτερικά συμπλέγματα που μπορούν να ξεσπάσουν σε φυσικές αρρώστιες.

4. Να επιβάλλετε πειθαρχεία στο παιδί σας με σταθερότητα και νοημοσύνη. Μη τα πειθαρχείτε ποτέ θυμωμένοι. Το παιδί ξέρει πότε η πειθαρχία είναι για το καλό του και πότε προσπαθούμε μάλλον να το εκδικηθούμε.

5. Να θυμάστε ότι κάθε παιδί έχει ανάγκη από δύο γονείς. Δεν πρέπει πάντα ο ένας γονείς να πειθαρχεί το παιδί. Πρέπει και οι δύο γονείς εκ συμφώνου να πειθαρχούν και να καθοδηγούν το παιδί. Ποτέ ο ένας γονέας δεν πρέπει να συμφωνεί με το παιδί εναντίων του άλλου γονέως.

6. Ποτέ να μη δίνετε στο παιδί σας ότι επιθυμεί η καρδιά του. Να του επιτρέπετε μόνο του να κερδίζει και να αποκτά εκείνο που θέλει αν αυτό βέβαια είναι κάτι το καλό. Το συναίσθημα της αξίας είναι σπουδαιότερο στη ζωή του παιδιού.

7. Μη προβάλλετε τον εαυτό σας πάντοτε σαν το υπόδειγμα της τελειότητας. Πάντοτε να δίνετε την εντύπωση ότι είναι δυνατόν ότι είναι δυνατόν ο μπαμπάς και η μαμά του να κάνουν και αυτοί λάθος.

8. Μη φοβερίσετε το παιδί με κάτι που δεν μπορείτε να το εφαρμόσετε και μη υπόσχεστε πράγματα που δεν μπορείτε να εκτελέσετε. Το παιδί παίρνει τον εκφοβισμό ή την υπόσχεση του γονιού στα σοβαρά. Όταν το παιδί χάσει την εμπιστοσύνη του στο γονιό του έχει χάσε το παν.

9. Μη το πνίξετε το παιδί σας με φαινομενική επιφανειακή αγάπη χωρίς βάθος. Η αγάπη πρέπει να δείχνετε μέρα με την ημέρα όχι μόνο με λόγια αλλά με έργα και με το συναίσθημα της πλήρους εξαρτήσεως του παιδιού από τον αξιόπιστο γονιό.

10. Να διδάξετε στο παιδί σας ότι η εργασία είναι κάτι το έντιμο και ότι δεν πρέπει να αποφεύγεται από το παιδί. Να του δώσετε την εντύπωση ότι η διασκέδαση έχει τη θέση της αλλά δεν πρέπει να είναι το μοναδικό μέλημα της ζωής του.

11. Μη προσπαθείτε να προστατεύετε το παιδί σας εναντίον κάθε απογοητεύσεως και κάθε χτυπήματος και αναποδιάς. Τα χτυπήματα και οι αναποδιές είναι εκείνες που δημιουργούν χαρακτήρα στο παιδί.

12. Να μάθετε το παιδί σας να αγαπά το Θεό και να αγαπά τους συνανθρώπους του. Μη το στέλνετε στην εκκλησία αλλά να το παίρνετε μαζί σας. Τα παιδιά μαθαίνουν από το παράδειγμά σας και όχι από εκείνα που τους διδάσκουμε.

 

j0115836.gif (173 bytes) περισσότερες συμβουλές

πάνω

 

Εγκυκλοπαίδεια της Βίβλου

Η πρώτη on-line Εγκυκλοπαίδεια της Βίβλου στην Ελλάδα. Χιλιάδες ενδιαφέροντα θέματα. Ένας μοναδικός θησαυρός

[]

Ινστιτούτο της Βίβλου

Το μεγαλύτερο ελληνικό club για μια συστηματική και σε βάθος μελέτη της Αγίας Γραφής []

Βιβλική Ελλάδα

Μια μοναδική μελέτη για την Ελλάδα της Καινής Διαθήκης. Άρθρα, φωτογραφίες... []

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | E-mail