Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Πνευματικά

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Δέκα εντολές για τη χρήση του χρήματος

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

[]  Είμαστε οικονόμοι εκείνων που μας χαρίζει ο Θεός. Πρέπει να δίνουμε παράδειγμα στους άλλους που χρησιμοποιούμε τα χρήματά μας. Να ένας δεκάλογος της χρήσης των χρημάτων μας:

Να είσαι ευχαριστημένος μ' εκείνα που κερδίζεις. Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής έδωσε την εξής εντολή στους Ρωμαίους στρατιώτες: "Αρκείστε στα σιτηρέσιά σας!" (Λουκάς 3:14). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ν'αποβλέπουμε στην αύξηση του εισοδήματός μας. Πρέπει όμως να προσέχουμε μήπως η στάση μας απέναντι στο μισθό μας είναι στάση μεμψιμοιρίας και παραπόνου.

Μην επιθυμείς το μισθό άλλου. Φυσικό βέβαια είναι να στενοχωριέσαι όταν βλέπεις τον άλλο να κερδίζει περισσότερα από σένα, αλλά μην αφήσεις μια τέτοια στάση να κλέψει τη χαρά της ζωής σου. Η πίκρα που στηρίζεται στη ζήλια για την πρόοδο των άλλων δεν μπορεί παρά να σε βλάψει.

Να είσαι τίμιος και να πληρώνεις τα χρέη σου. Ρωτήθηκε κάποιος γιατί δεν πήγαινε στην εκκλησία μαζί με τη γυναίκα του. Η απάντησή του: "Δώδεκα οικογένειες που πηγαίνουν στην εκκλησία σας μου χρωστάνε λεφτά και δεν με πληρώνουν".

Πρόσεξε μήπως γίνεις πρόσκομμα σε κάποιον να γνωρίσει τον Χριστό επειδή αφήνεις χρέη απλήρωτα.

Να βάλεις πάντοτε κάτι κατά μέρος, μήπως και κάποτε το χρειαστείς. Πρόσεξε τη συμβουλή του Σολομώντα στις Παροιμίες 6:8. Μιλώντας για το μύρμηγκα λέει: "Ετοιμάζει την τροφή αυτού το θέρος, συνάγει τας τροφάς αυτού εν τω θερισμώ". Δηλαδή κατά τα παραγωγικά σου χρόνια βάζε κάτι κατά μέρος. Αν κέρδιζες λιγότερα, θα μπορούσες να ζήσεις με λιγότερα.

Να πληρώνεις τους φόρους σου. Μας το συνέστησε ο Χριστός στο Ματθαίο κεφ. 22:21: "Αποδώστε, λοιπόν, στον Καίσαρα εκείνα που ανήκουν στον Καίσαρα, και στο Θεό εκείνα που ανήκουν στο Θεό".

Μην υπογράφεις για τα χρέη ξένου. Σοφή είναι η συμβουλή που βρίσκουμε στις Παροιμίες 11:15 "Όστις εγγυάται δι’ άλλον, θέλει πάθει κακόν και όστις μισεί την εγγύησιν είναι ασφαλής". Πρόσεξε κι εκείνο που λέει το Παροιμίες 17:18: "Άνθρωπος ενδεής φρένων δίδει χείρα, και εγγυάται δια τον φίλον αυτού".

Δίδαξε τα παιδιά σου πώς να χειρίζονται τα χρήματα. Τα παιδιά σου έχουν ανάγκη από καθοδήγηση για την αξία του χρήματος και για την χρησιμοποίησή του. Μη διστάσεις να τα καθοδηγήσεις.

Να δείχνεις γενναιοδωρία σε κείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Πρόσεξε τη συμβουλή του απ. Παύλου στη Β' Κορινθίους επιστολή του, κεφ. 12:14: "Διότι δεν είναι τα παιδιά που οφείλουν να αποταμιεύουν για τους γονείς, αλλά οι γονείς για τα παιδιά". "Ο αγαθός αφήνει κληρονομίαν εις υιούς υιών" (Παροιμίες 13:22). Ο Θεός μας λέει επίσης στις δέκα εντολές ότι πρέπει να τιμούμε τους γονείς μας και η τιμή αυτή συμπεριλαμβάνει και φροντίδα γι’ αυτούς. Ο απ. Παύλος συμβουλεύει τον Τιμόθεο και όλους μας στην Α' Τιμόθεο 5:8. "Κι αν κάποιος δεν φροντίζει για τους δικούς του, και μάλιστα για τα μέλη της οικογένειάς του, σημαίνει πως αυτός απαρνήθηκε την πίστη και είναι χειρότερος από έναν άπιστο".

Να θέτεις τον Θεό πάνω από τα χρήματα. Μην ξεχνάς ότι ο απ. Παύλος μας λέει πως η ρίζα του κακού είναι το χρήμα (Α' Τιμοθέου 6:10).

Να δίνεις το δέκατο του εισοδήματός σου στον Θεό. Μόλις πάρεις το μισθό σου, πάρε το 1/10 και βαλ’ το κατά μέρος για να το δώσεις για το έργο του  Θεού. Θ’ απολαύσεις τα υπόλοιπα 9/10 πολύ περισσότερο απ’ ότι αν τα κρατούσες όλα για τον εαυτό σου. Μην ξεχνάς πως ο Θεός είναι Εκείνος που σου δίνει την υγεία να κερδίζεις τα προς το ζην. Ένας από τους τρόπους που μπορείς να Τον ευχαριστείς, είναι να Του προσφέρεις το 1/10. Λέει ο σοφός στις Παροιμίες 3:9: "Τίμα τον Κύριον από των υπαρχόντων σου και από των απαρχών πάντων των γεννημάτων σου". Πρόσεξε τι υπόσχεται ο Θεός στον προφήτη Μαλαχία 3:10: "Φέρετε πάντα τα δέματα εις την αποθήκην, δια να είναι τροφή εις τον οίκον μου και δοκιμάσατέ με τώρα εις τούτο, λέγει ο Κύριος των δυνάμεων, εάν δεν σαν ανοίξω τους καταρράκτας του ουρανού και εκχέω την ευλογίαν εις εσάς ώστε να μην αρκεί τόπος δι’ αυτήν" (Επίσης, διάβασε Έξοδος 23:19 και Δευτερονόμιο 26:2).

[]

 

 

 j0115836.gif (173 bytes) περισσότερα πνευματικά θέματα [εδώ]

j0115836.gif (173 bytes) πρακτικός χριστιανισμός [εδώ]

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

Δωμάτιο Προσευχής

  

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία