Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Επικαιρότητα

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Είναι γιορτή η Πρωταπριλιά;

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

[] Προσωπικά μ' αρέσουν τ' αστεία και οι πλάκες, αλλά άλλο αυτό και άλλο η πρωταπριλιά!

Την πρωταπριλιά γιορτάζει η αμαρτία. Γιορτάζει το ψέμα. Η σοβαροφανής κοινωνία μας, που τάχα έχει αρχές και ήθη, έχει δώσει άδεια την ημέρα αυτή να γίνονται ότι δεν επιτρέπεται τις άλλες ημέρες γιατί...ε, είναι πρωταπριλιά! Την ίδια ατμόσφαιρα ζήσαμε όλοι μας τις μέρες της Αποκριάς. Έτσι, με το κάλυμμα της μάσκας, της μουσικής και των κομφετί, όλες οι αναστολές, ηθικές και κοινωνικές πέφτουν και ο άνθρωπος ζει τον εκτροχιασμό που πάντα, κρυφά, επιθυμούσε...

365 μέρες το χρόνο οι άνθρωποι ζουν το ψέμα, ζουν στο ψέμα. Και την πρωταπριλιά το γιορτάζουν!

 

Βλέπετε και τα κουστούμια δεν είναι τυχαία. Γιατί τόσο προτίμηση στους σατανάδες, τα φαντάσματα, τα ξωτικά, τα ζόμπι, τους βρικόλακες, τις μάγισσες, τους Φραγκεστάϊν και τα συναφή; Γιατί τόσοι άνδρες, διαλέγουν να ντυθούν γυναίκες και μάλιστα "κοινές";

Έχετε ποτέ σας επισκεφτεί το καρναβάλι της Πάτρας; Έχετε ποτέ σας δει σκηνές από το καρναβάλι του Ρίο; Έμενα μου θυμίζουν αρχαία όργια, προς τιμή των θεών της γονιμότητας... Βλέπετε, το έθιμο αυτό της πορείας με "κουστούμια" και μάσκες, τραγούδια, κρασί κι έκτροπα, ήταν πολύ συνηθισμένο. Το συναντούμε παλαιότερα στις Βάκχες, σε λατρείες διαφόρων δαιμονίων και σε λατρείες σε θεότητες της γονιμότητας. Το "καρναβάλι", ξεκίνησε από το ειδωλολατρικό φεστιβάλ του Σατουρναλίονα, που γιορτάζεται η ξαναγέννηση της φύσης κι έμεινε μέσα στην Καθολική Εκκλησία σαν "Αποκρεές", δηλαδή σαν ξεφάντωμα με γλέντι από την αυστηρή νηστεία και στέρηση της Σαρακοστής που προηγείται του Πάσχα.

Όπως οι απόκριες, το ίδιο και η πρωταπριλιά, δοξάζει το Διάβολο. Εδώ, λοιπόν, έχουμε καθαρά ένα παράδειγμα της "παράδοσης των ανθρώπων" για την οποία μας μιλάει ο Θεός στο ευαγγέλιο του Μάρκου 7:6-13. Αν κάποιος κρατάει την παράδοση αυτή παραβαίνει, τη γνήσια "παράδοση" των αποστόλων (7:7), που δεν επιτρέπει διαλείμματα στη χριστιανική πορεία και συμβιβασμό με τέτοιου είδους "αντιχριστιανικές" εκδηλώσεις.

Για άλλη μια φορά, οι ανθρώπινες παραδόσεις, οδηγούν σε παράβαση των εντολών του Θεού! (7:8-9).

Τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες το χρόνο οι άνθρωποι ζουν το ψέμα, ζουν στο ψέμα. Και την πρωταπριλιά το γιορτάζουν!

JesusLovesYou.gr - Κόντρα στο ρεύμα της εποχής!

Κόντρα στο ρεύμα της εποχής!

Είναι καιρός να ζήσουμε τη ζωή του Χριστού. Έτσι όπως Αυτός μας δίδαξε. Είναι καιρός να πάμε κόντρα στο ρεύμα, κόντρα στο ψέμα! Εμείς θα το κάνουμε!

Εσύ τι θα κάνεις;

 

 j0115836.gif (173 bytes) περισσότερη επικαιρότητα [εδώ]

[]

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία