Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Επικαιρότητα

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Το σπάσατε το ρόδι;

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

[] Κάθε φορά που μια νέα χρονιά αρχίζει, το έθιμο ορίζει να σπάμε το ρόδι. Έτσι όπως μας έχουν μάθει οι μεγαλύτεροι η χρονιά αυτή θα είναι καλή και τα αγαθά θα είναι άφθονα στη ζωή μας. Εναλλακτικά εάν το ρόδι είναι δύσκολο να βρεθεί -βλέπετε η ζήτηση είναι μεγάλη λόγω ημερών- μια καταπράσινη και μεγαλοπρεπή κρεμμύδα θα κρεμαστεί σε περίοπτη θέση στο σπίτι μας ή στο μαγαζί μας.

Λοιπόν, για πείτε μου. Σπάσατε το ρόδι ή κρεμάσατε την αγριοκρεμμύδα; Κάνατε το καθήκον σας απέναντι στα έθιμα και τις παραδόσεις ή όχι;

Φέτος δε θα σπάσουμε το ρόδι, δε θα κρεμάσουμε την αγριοκρεμμύδα!

Και ο λόγος είναι απλός. Εάν θέλουμε να λεγόμαστε χριστιανοί θα πρέπει να μη πιστεύουμε σε έθιμα και παραδόσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με το ευαγγέλιο. Οι χριστιανοί δε πιστεύουν σε προκαταλήψεις. Δε βασίζονται στο σπάσιμο ενός ροδιού. Δεν εμπιστεύονται το μέλλον της ζωής τους στο κρέμασμα μιας, κατά άλλα, συμπαθητικής κρεμμύδας. Όσοι πιστεύουν στο Χριστό, εμπιστεύονται κάθε τους βήμα, κάθε στιγμή της ζωής τους, όλη τους τη ζωή σ’ Αυτόν!

Φέτος δε θα σπάσουμε το ρόδι, δε θα κρεμάσουμε την αγριοκρεμμύδα!

Φέτος θα πάρουμε μια απόφαση διαφορετική από όλες τις άλλες. Να ζήσουμε τη κάθε μέρα του 2004 σαν να είναι η τελευταία της ζωής μας! Σαν να πρόκειται να συναντήσουμε την άλλη μέρα τον Δημιουργό μας!

Αν στη σκέψη μας ήταν πως η σημερινή μέρα είναι η τελευταία, δε θα αγνοούσαμε τον πεινασμένο, τον δυστυχισμένο, τον φυλακισμένο, τον απογοητευμένο, τον διπλανό μας, τον συνάνθρωπό μας. Δε θα ξοδεύαμε όλο το χρόνο μας για την απόκτηση περισσότερων υλικών αγαθών, θα τη περνούσαμε με τα παιδιά μας που τόσο ανάγκη μας έχουν. Δεν θα κρατούσαμε κακία σε κανέναν. Θα θέλαμε μόνο αγάπη να πλημμυρίζει τη καρδιά μας.

Φέτος δε θα πάρουμε αποφάσεις που θα ξεχάσουμε το άλλο πρωί. Θα κάνουμε μια νέα αρχή. Να ζήσουμε κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία, σαν να πρόκειται αύριο να συναντήσουμε Αυτόν που τόση χαρά μας δίνει η γέννησή Του. Φέτος θα ζήσουμε για το Χριστό!

Αγαπημένο μου ρόδι, συμπαθητική μου αγριοκρεμμύδα, σας ζητώ συγνώμη. Από φέτος δεν σας έχω ανάγκη. Γιατί το μέλλον και η ζωή μου είναι στα χέρια του Ιησού. Στα τρυπημένα χέρια του Αναστημένου Ιησού!

2004 ευχές για χαρούμενη και ευλογημένη χρονιά.

Η ομάδα σύνταξης του JesusLovesYou.gr

 

 j0115836.gif (173 bytes) περισσότερη επικαιρότητα [εδώ]

[]

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία