Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Επικοινωνία: Απαντήσεις

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Απαντήσεις σε ερωτήσεις

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)   επισκεπτών του JesusLovesYou.gr
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

Προβλήματα με την πεθερά μου

Ερώτηση: Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα με την γυναίκα μου, στην πραγματικότητα με την πεθερά μου. Η πεθερά μου λοιπόν είναι χωρίς υπερβολές μια γυναίκα ψυχωτική , εκνευρίζεται και παρεκτρέπεται πολύ εύκολα. Θέλει να επεμβαίνει και να έχει γνώμη σε όλα ή σχεδόν σε όλα τα θέματα που απασχολούν εμένα και την γυναίκα μου. Δεν διστάζει καθόλου να μου μιλάει με τον χειρότερο τρόπο ακόμα και να βρίζει , να φωνάζει λες και βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Βέβαια η συμπεριφορά της αυτή με παρασύρει και εμένα με αποτέλεσμα μυθικούς καυγάδες. Απορώ πως δεν έχουμε πιαστεί ακόμα στα χέρια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μου όμως είναι η γυναίκα μου που ποτέ δεν είναι στο πλευρό μου , αντίθετα υποστηρίζει συνεχώς την μητέρα της γιατί όπως λέει εγώ είμαι ''ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ''. Ότι και εάν πει ακόμα και εάν με βρίσει , η γυναίκα μου θα βρει κάτι για να την δικαιολογήσει. Έχω φτάσει σε απόγνωση, δεν ξέρω αν η συμπεριφορά της γυναίκας σημαίνει ότι απλά δεν με αγαπάει ή συμβαίνει κάτι άλλο. Κοντεύω να τρελαθώ. Υπ' όψιν ότι μόλις αποκτήσαμε ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Περιμένω με αγωνία την γνώμη σας.

[ απαντάει ο Dr Ανανίας Καβάκας, Νευρολόγος-Ψυχίατρος ]

Απάντηση

Αγαπητέ κύριε,

Παραπονείστε λέγοντας «η γυναίκα μου ποτέ δεν είναι στο πλευρό μου, αντίθετα υποστηρίζει συνεχώς τη μητέρα της, γιατί όπως λέει εγώ είμαι πάντα παράλογος. Ότι και εάν πει ακόμα και εάν με βρίσει, η γυναίκα μου θα βρει κάτι για να την δικαιολογήσει.

Θα ήθελα να σας πω δύο-τρία πράγματα. Δεν ξέρω πως φτάσατε στο σημείο, πεθερά σας «να έχει γνώμη σε όλα ή σχεδόν σε όλα τα θέματα που απασχολούν» εσάς και τη γυναίκα σας. Αυτό ήταν ένα λάθος που έγινε από σας και από τη γυναίκα σας, αλλά τη στιγμή αυτή το πρόβλημά σας είναι όπως αναφέρεται, άλλο. Έχετε, όπως λέτε «μυθικούς καυγάδες» με την πεθερά σας και σ’ αυτούς η γυναίκα σας δεν σας υποστηρίζει, αλλά αντίθετα υποστηρίζει πάντα τη μητέρα σας.

Σ’ αυτό το σημείο κάνετε ένα μεγάλο λάθος. Ανακατεύεται τη γυναίκα σας στα προβλήματα που έχετε με την πεθερά σας. Αν εσείς δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε και να τα βρείτε με την πεθερά σας είναι δικό σας πρόβλημα, όπως επίσης είναι πρόβλημα της πεθερά σας, αλλά όχι της γυναίκα σας.

Μη ζητάτε από τη γυναίκα σας να παρεμβαίνει στις διαμάχες σας για να σας υποστηρίζει και ούτε φυσικά η πεθερά σας πρέπει να ζητάει από τη γυναίκα σας να πάρει το μέρος της. Αφήστε την έξω από τις διαμάχες σας.

Αυτό επειδή, αν θέλουμε οι σχέσεις μας να μην περιπλέκονται, πρέπει αυτές να είναι πάντοτε διαπροσωπικές. Αν έχουμε διαφορές με κάποιον (πεθερά, νύφη, γαμπρό, αδερφό, συγγενή, φίλο ή γείτονα) αυτές πρέπει να λυθούν με απευθείας συζήτηση, στα πλαίσια ενός διαπροσωπικού διαλόγου και όχι διαμέσου τρίτων.

Αν θέλετε λοιπόν να βελτιωθούν οι σχέσεις με την πεθερά σας και να σταματήσουν οι συχνοί καυγάδες που μόνο ζημιά σας προκαλούν, δεν έχετε παρά να βρείτε το κουράγιο και να καθίσετε μια ώρα που τα πνεύματα είναι ήρεμα και να συζητήσετε με την πεθερά σας, με ήρεμο πάντα τρόπο, τους λόγους που σας φέρνουν αντιμέτωπους τον έναν με τον άλλο.

Όχι για να δικαιολογήσετε τον εαυτό σας, αλλά για να καταλάβετε πως σκέφτεται ο άλλος και γιατί αντιδρά τόσο έντονα. Αν καθίσετε να συζητήσετε ήρεμα και με καλή διάθεση, πιστεύω ότι πολλές άσκοπες παρεξηγήσεις θα λυθούν. Όλα αυτά φυσικά, χωρίς την παρουσία της γυναίκας σας ή κάποιου άλλου τρίτου στη συζήτηση.

Με εκτίμηση

j0115836.gif (173 bytes) επιστροφή στη κεντρική σελίδα με τις ερωτήσεις

 

Σχετικά άρθρα: Προβλήματα από ανάμειξη στενών ή μακρινών συγγενών

 

[]

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία