Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Τέχνες: Μουσική

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Μουσική

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)   Συνέντευξη...
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

με τους (Floks)

Η συνέντευξη δόθηκε στον Β.Μ. στις 27/1/2003

j0115836.gif (173 bytes)  Πότε ξεκίνησε το γκρουπ;

Aν και η ιδέα για τη δημιουργία του γκρουπ υπήρχε αρκετούς μήνες νωρίτερα, τελικά «το νερό μπήκε στ’ αυλάκι» τον Μάρτη του 2002, όταν βρεθήκαμε για πρώτη φορά μαζί και οι επτά. Εκείνο το μήνα, μάλιστα, καταλήξαμε και στο όνομά μας. Το πρώτο μας όνομα: Plus.

 

Είναι νέοι... είναι ωραίοι... είναι οι Floks!j0115836.gif (173 bytes)  Ποιο ήταν το σκεπτικό της δημιουργίας του γκρουπ σας;

Στην αρχή απλά θέλαμε να παίξουμε μουσική για την προσωπική μας διασκέδαση, με φίλους από εκκλησίες (ύμνοι, διασκευές, γνωστά κομμάτια, να τζαμάρουμε γενικά..) αργότερα - και κυρίως μετά την πρώτη μας παρουσία επί σκηνής - νιώσαμε την ανάγκη και το κάλεσμα για κάτι πιο συγκεκριμένο και βαθύτερο.

 

j0115836.gif (173 bytes)  Οι Floks αποτελούνται από 7 άτομα. Πόσο εύκολη ή δύσκολη κάνει τη συνεργασία σας;

Δεν είμαστε μόνο 7 άτομα... είμαστε 7 Έλληνες – όπου 2 έλληνες εκεί και 5 γνώμες... Σίγουρα δεν μπορεί να αρέσουν όλα σε όλους και στον ίδιο βαθμό, όμως το καλό είναι ότι ο καθένας έχει βρει το ρόλο του μες την ισορροπία του γκρουπ κι έτσι ο καθένας προσφέρει «στον τομέα του», καλύπτοντας ο ένας τα κενά του άλλου και όλοι μαζί δουλεύουμε για το καλό του γκρουπ. Άσε που μπορούμε να φτιάξουμε και την δικιά μας ποδοσφαιρική ομάδα!!!

 

j0115836.gif (173 bytes)  Είναι νόμος της αγοράς ότι όταν κάτι «πουλάει» δεν το αλλάζεις. Πως πήρατε την απόφαση να μετονομαστείτε σε Floks αφού η παρουσία σας στη μουσική σκηνή σαν Plus είχε μια καλή πορεία;

Το PLUS ήταν ένα υπηρεσιακό όνομα με ημερομηνία λήξης. Ενώ ήταν ένα όνομα πολύ κοινό και ίσως εύηχο

 και εμπορικό, του έλειπε ο ελληνικός χαρακτήρας που θέλαμε. Το γεγονός πως δεν είχαμε προχωρήσει δισκογραφικά με το όνομα PLUS, και ότι ήταν μόνο λίγοι μήνες από το ξεκίνημα του γκρουπ μας επέτρεπε να βρούμε κάτι πιο αντιπροσωπευτικό.

Γιάννης: Βέβαια κάποιοι είχαμε αρχίσει να το συνηθίζουμε και να το αγαπάμε όμως, αισθανόμασταν την ανάγκη για κάτι καλύτερο και ποιοτικότερο. Επίσης ρόλο έπαιξε και η ταυτόχρονη παρουσία άλλου, ξένου ανδρικού γκρουπ με παρόμοιο όνομα.

Γιώργος: Ίσως ήμουν ο μόνος -μαζί με τον Μάρκο- που δεν ήθελα να αλλάξει

 το όνομα. Εξ άλλου έχω και ένα αμάξι που το διαφήμιζε παντού. Μας φάνηκε αρκετά ξινή η ιδέα αλλά τώρα αρχίζουμε να το συνηθίζουμε. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός.

 

j0115836.gif (173 bytes)  Με ποιο σκεπτικό διαλέξατε το όνομα Floks;

Θέλαμε ένα όνομα ελληνικό, βιβλικό, που να σημαίνει για εμάς κάτι και επίσης να ακούγεται και όμορφα στα αγγλικά. Νομίζω πως το “FLOKS” ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αυτές. Όσο για το πού το βρήκαμε... Αποκάλυψη 1:14

 

j0115836.gif (173 bytes)  Παρόλο που η παρουσία σας στη μουσική σκηνή είναι μικρή έχετε κατορθώσει να «κερδίσετε» τις καρδιές. Που νομίζετε ότι οφείλεται αυτό;

Αυτός είναι ο στόχος μας! Να κερδίζουμε καρδιές για το Χριστό!... J ...Υπήρχε ανάγκη για ένα γκρουπ «ευρείας μουσικής αποδοχής» στην ελληνική χριστιανική κοινότητα… Το ότι ευχαριστιόμαστε πολύ την παρουσία ο ένας του άλλου και ότι το γκρουπ είναι στην ουσία μια παρέα, πάνω και κάτω από τη σκηνή, φαντάζομαι πως εύκολα φαίνεται. Αυτό δίνει μια αμεσότητα με το κόσμο. Από την άλλη βέβαια νομίζω πως δεν είναι μόνο δικό μας μέρος το ότι τυγχάνουμε της συμπάθειας του κοινού.

Γιάννης: Εμείς κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Αυτός που μας δίνει το χάρισμα και το ταλέντο είναι ο Θεός. Εμείς απλά του το προσφέρουμε.

Γιώργος: Αν τώρα αρέσει και στον κόσμο... όπως είχε πει και ο Δημήτρης σε ένα live: “If you like us, thank Him. If you don’t, ask Him to make us better!”.

 

j0115836.gif (173 bytes)  Δε σας «φοβίζει» η γρήγορη επιτυχία σας;

Χα χα...μας έκανες και γελάσαμε!! Όταν λέμε «επιτυχία»?... Μας φαίνεται λίγο δύσκολο να οριστεί... «Επιτυχία» για μας είναι να μας χτυπήσει κάποιος την πλάτη και να μας πει «άκουσα τα λόγια σας ή είδα τη ζωή σας και αυτό με βοήθησε να φτιάξω τη σχέση μου με το Θεό»... Αυτό δε με φοβίζει... με επιφορτίζει να προσέχω περισσότερο τη ζωή μου και τη σχέση μου με το Θεό. Η μουσική επιτυχία δεν είναι ο στόχος, είναι απλά το μέσο.

 

j0115836.gif (173 bytes)  Κι αν μας αντέξει η σκηνή, θα φανεί στο χειροκρότημα… Το χειροκρότημα είναι η επιβράβευση μιας προσπάθειας. Πόσο επικίνδυνο είναι για έναν χριστιανό καλλιτέχνη;

Το χειροκρότημα είναι δόξα και επιβράβευση. Κρατάμε το δεύτερο, γιατί μας βοηθάει να εξετάζουμε τη μουσική μας πορεία και αφήνουμε το πρώτο στο Θεό. Ποιος από αυτούς που ανεβαίνουν σε μια σκηνή δε συγκινείται ή δεν νοιώθει επιβραβευμένος από το χειροκρότημα του κοινού? Όσο όμως χειροκρότημα και αναγνώριση είναι ικανό το μουσικό όργανο να «κλέψει» από τον μουσικό, τόσο, και λιγότερο, αξίζω κι εγώ να πάρω μπροστά στο Θεό. Δεν έχουμε τίποτα το οποίο δεν έχουμε λάβει. Και βέβαια είναι επικίνδυνο αν χάσεις το στόχο. Το έδαφος είναι ανησυχητικά ολισθηρό και το γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας... φροντίζουμε να το υπενθυμίζουμε συνεχώς ο ένας στον άλλο και ο κάθε ένας στον εαυτό του.

 

j0115836.gif (173 bytes)  Στα τραγούδια σας συνδυάζετε ελληνικό και ξένο στίχο. Είναι και αυτό μια ανάγκη προσέγγιση μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης;

Αν και πολύ νωρίς έχουμε στρέψει το βλέμμα μας στην παγκόσμια μουσική σκηνή, λόγω της ευρύτερης αγοράς γράφουμε ως επί το πλείστον στα αγγλικά. Είναι και μια καλή ευκαιρία για τους έλληνες να τα χρησιμοποιούν και λίγο περισσότερο. Ολυμπιάδα έρχεται...

 

j0115836.gif (173 bytes)  Στο ομώνυμο single, που κυκλοφόρησε, περιλαμβάνετε κομμάτια από R’n’B μέχρι λαϊκά ακούσματα. Πως μπορεί να γίνει ένας τέτοιος συνδυασμός;

Απλά τα βάζεις σε ένα CD και έγινε! Αυτό το single ήταν περισσότερο ένα πείραμα. Για το τι μπορούμε να παράγουμε στο studio μόνοι μας και για να πάρουμε κάποια μηνύματα από τον κόσμο. Ήταν επίσης ένας τρόπος να προβάλλουμε την ηχητική και μουσική πολυμορφία μας.

 

j0115836.gif (173 bytes)  Μήπως αυτό σημαίνει πως δεν έχετε βρει ακόμα το δικό σας «στυλ»;

Σίγουρα το γκρουπ δε μπορεί να καταταχθεί σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό χώρο ακόμα. Είναι πολύ νωρίς εξ άλλου δεδομένου ότι θέλουμε κάποιους μήνες για να φυσήξουμε το πρώτο μας κεράκι. Είμαστε 7 μουσικοί με διαφορετικά ακούσματα, που αποκτούμε ένα χαρακτηριστικό ήχο και ύφος στα κομμάτια μας. Ίσως κάποια στιγμή ακούγοντας ένα άγνωστο κομμάτι πείτε «Α!...FLOKS!»

 

j0115836.gif (173 bytes)  Πως έγινε η επιλογή του εξωφύλλου του singe σας;

(Αυτοσαρκαστικά) Φίλοι μας έλεγαν πως το όνομα FLOKS τους θύμιζε σκύλο... ορίστε λοιπόν ο «FLOKS».

 

j0115836.gif (173 bytes)  Δεν νομίζετε πως υπήρχαν και πιο «γλυκά» σκυλάκια;

ΟΧΙ!!... κανένα δεν ήταν σαν τον FLOKS! Εξ άλλου όταν κάτι το πληρώνεις ακριβά, αρχίζει να σου αρέσει όλο και ποιο πολύ.

 

j0115836.gif (173 bytes)  Επιλέξατε η πρώτη σας δισκογραφική δουλειά να γίνει ανεξάρτητη παραγωγή. Υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος;

Ήταν μέρος της συμφωνίας που είχαμε με την εταιρία που θα αναλάμβανε στη συνέχεια και την παραγωγή του album.

 

j0115836.gif (173 bytes)  Στο μουσικό Μάη 2002 κερδίσατε τα βραβεία της καλύτερης μουσικής παρουσίασης και τραγουδιού. Πιστεύετε πως αξίζατε;

...και ενορχήστρωσης. Ναι, νομίζω πως το αξίζαμε...να μην εκθέσουμε και τους κριτές! Ίσως όμως διαγωνισμοί και βραβεία δεν είναι και τόσο αναγκαία στην μικρής ιστορίας σύγχρονη Ελληνική Gospel μουσική.

 

j0115836.gif (173 bytes)  Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας από το Μουσικό Μάη;

Πάρα πολύ καλή σύλληψη και προσπάθεια, αρκετά καλή οργάνωση με περιθώρια βέβαια βελτίωσης που περιμένουμε να δούμε στο Μουσικό Μάη 2003. Ο συνδυασμός μουσικής και sports είναι κάτι που τραβάει τους νέους και αν αυτό γίνεται και με ταυτόχρονη συναναστροφή πιστών παιδιών, τόσο το καλύτερο!! Ανυπομονούμε για το επόμενο!

 

j0115836.gif (173 bytes)  Που πιστεύετε ότι υπερτερείτε σαν γκρουπ και ποιες οι αδυναμίες σας;

Δυνατά μας σημεία θεωρούμε το μέγεθος του γκρουπ, γιατί ο καθένας προσφέρει το καλύτερό του στον τομέα του.. την πολύ καλή παρέα και την γνώση της μουσικής, το δέσιμο των μελών, τη διάθεση για δουλειά και τις ώρες στο studio. Αδυναμίες έχουμε... στα γλυκά και... στα ταξίδια.

 

j0115836.gif (173 bytes)  Υπήρξαν αντιδράσεις από το εκκλησιαστικό κατεστημένο για τη μουσική που παίζετε;

Και βέβαια υπήρξαν. Θα ήταν περίεργο να μην υπήρχαν.

 

 

j0115836.gif (173 bytes)  Τις θεωρείται δικαιολογημένες;

Από μεγαλύτερους σε ηλικία που έχουν μπερδέψει την ορθοτόμηση της Βίβλου με τις παραδόσεις ή από ανθρώπους που έχουν ταυτίσει τη σύγχρονη μουσική με αρνητικά κοινωνικά φαινόμενα, οι αντιδράσεις είναι κατανοητές, αλλά όχι δικαιολογημένες.

Δημήτρης: Εγώ τις θεωρώ δικαιολογημένες λόγω της δυσκολίας μέρους της χριστιανικής κοινότητας να εκμοντερνιστεί και να αναγνωρίσει νέες τάξεις, που δεν αντιτίθενται όμως στο ευαγγέλιο. Όταν ο Λούθηρος έφερε την «μουσική των χορικών» στην εκκλησία χαρακτηρίστηκε «κοσμικός»... τώρα αυτή είναι η αποδεκτή και αναγνωρισμένη «χριστιανική μουσική»... ίσως σε 300-400 χρόνια να ψάλουμε ύμνους των FLOKS Κυριακή πρωί στις εκκλησίες.(σ.σ. !!!)

[συνέχεια]

 

 

j0115836.gif (173 bytes) επιστροφή στις συνεντεύξεις

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

Βιογραφικό

των Floks

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2001, όταν μια ομάδα νέων, μετά από πρόταση του Μάρκου Ζαχαριάδη, αποφάσισαν να προετοιμάσουν μια βραδιά με χριστιανική μουσική, για τις ανάγκες του συνεδρίου νέων που γίνεται κάθε χρόνο στο Σούνιο. Το πείραμα, όπως πολλοί το χαρακτήρισαν, πέτυχε εκείνο το βράδυ, και τα όνειρα, που είχε κάθε μέλος του μετέπειτα γκρουπ για μια χριστιανική μπάντα, φαινόταν ότι θα μπορούσαν κάποια στιγμή να γίνουν πραγματικότητα. Όλα τα παιδιά – Μάρκος Ζαχαριάδης (κιθάρα), Θάνος Μπαλάσης (πλήκτρα), Γιάννης Λιγνός (μπάσο), Βασίλης Καλιστρίδης (κρουστά) – έδωσαν ραντεβού για το Φθινόπωρο, για να οργανώσουν σοβαρά το θέμα συγκρότημα. Τελικά δε κατόρθωσαν να βρεθούν πριν από τους πρώτους μήνες του 2002! Μετά από συζητήσεις και τις απαραίτητες προσθήκες των Δημήτρη Αναγνώστου (κιθάρα, φωνή) και Γιώργου Τ. Λιγνού (πλήκτρα), το νερό άρχισε να μπαίνει στ’ αυλάκι. Την άνοιξη του ίδιου χρόνου γεννήθηκαν οι PLUS, ένα συγκρότημα από αυτά που χρειάζεται η χριστιανική ελληνική μουσική σκηνή. Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου μετά από πολύ σκέψη μετονομάζονται σε φλοξ (floks). Πριν ακόμα κλείσουν χρόνο έχουν κάνει περί τις 10 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Στόχος και ελπίδα τους, να μαρτυρούν για τον Ιησού Χριστό με τη μουσική τους και να αφήσουν πίσω τους τραγούδια για τις επόμενες γενιές, που θα υμνούν το όνομα Του.

 

Το πρώτο ομώνυμο single των Floks. To συμπαθητικό σκυλάκι δε δαγκώνει! Αγοράστε το ανεπιφύλακτα!

j0115836.gif (173 bytes) Η δισκογραφία του γκρουπ εδώ

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία