Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Πάσχα στο

Μηνύματα για τη

Μεγάλη Εβδομάδα

 

Η Προσευχή του οδηγού

για όλους όσους ταξιδέψουν...

 

 Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Πνευματικά μηνύματα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)

j0115836.gif (173 bytes)

j0115836.gif (173 bytes)

 

[Μεγάλη Τετάρτη]

 

Χριστός Ανέστη!

Το εδάφιο της ημέρας: "Σας δίνω μια καινούργια εντολή: Nα αγαπάτε ο ένας τον άλλο. Όπως σας αγάπησα εγώ, έτσι ακριβώς να αγαπάτε κι εσείς ο ένας τον άλλο. Aπ' αυτό θα μάθουν όλοι ότι είστε μαθητές μου, αν έχετε αγάπη μεταξύ σας" (Ιωάννης 13:34-35)

 

Λίγες σκέψεις: Καθώς βρισκόμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα, και οι προετοιμασίες για την ημέρα της ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα εντείνονται, το μυαλό μας δεν πρέπει να αποσπάται από το πνεύμα των ημερών.

 

Λίγες μέρες πριν ο Ιησούς σταυρωθεί για τις αμαρτίες του κόσμου, δείχνοντας τη μεγάλη Του αγάπη, και αφού είχε καθίσει με τους μαθητές Του στο τελευταίο Δείπνο, τους έδωσε τη σπουδαιότερη εντολή: "Να αγαπάτε ο ένας τον άλλο". Ήταν η καταλληλότερη ώρα για να καταλάβουν τι σημαίνει αγάπη. ήταν η ώρα που μπορούσαν να αισθανθούν πιο έντονα πως φανερώνεται η αγάπη στους άλλους. Ο ίδιος ο Ιησούς θα έδινε το παράδειγμα για να γίνει πράξη η αγάπη Του προς τους άλλους. Μάλιστα η αγάπη αυτή εκδηλωνόταν, όχι μόνο γι αυτούς που τον αγαπούσαν ή τον απέρριπταν, αλλά ακόμα και γι αυτούς που σε λίγο θα τον σταύρωναν. Ο Ιησούς έπρεπε να πεθάνει και γι αυτούς!

 

Αγάπη σημαίνει να δίνεις χωρίς να παίρνεις. Αγάπη σημαίνει να αισθάνεσαι την ανάγκη του άλλου, να χαίρεσαι στις χαρές του και να λυπάσαι στις λύπες του. Αγάπη σημαίνει να "πλένεις τα πόδια του", όπως ακριβώς έκανε ο Χριστός, να του προσφέρεις ένα ποτήρι νερό, να του χαρίζεις ένα γλυκό χαμόγελο...

 

Εάν θέλουμε να λεγόμαστε χριστιανοί, πρέπει να το δείχνουμε. Εάν θέλουμε να είμαστε μαθητές του Ιησού πρέπει αγαπάμε. Και η αγάπη αυτή δεν είναι μόνο αποτέλεσμα υπακοής στην εντολή που έδωσε ο Ιησούς, αλλά πολύ περισσότερο πράξη που πηγάζει από τη καρδιά μας!

 

Προσευχή: Πατέρα μας Ουράνιε, μάθε μας να αγαπάμε όπως εσύ μας αγάπησες.

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

Εγκυκλοπαίδεια της Βίβλου

Η πρώτη on-line Εγκυκλοπαίδεια της Βίβλου στην Ελλάδα. Χιλιάδες ενδιαφέροντα θέματα. []

Ινστιτούτο της Βίβλου

Το μεγαλύτερο ελληνικό club για μια συστηματική και σε βάθος μελέτη της Αγίας Γραφής []

Βιβλική Ελλάδα

Μια μοναδική μελέτη για την Ελλάδα της Καινής Διαθήκης. Άρθρα, φωτογραφίες... []

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία