Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email

[ Η γυναίκα στη Κοινωνία]

 

[] Γυναίκα: αρχική

Δωμάτιο Προσευχής

Μελέτη της Βίβλου

Η δική σας γνώμη

Επικοινωνία

Sign my GuestBook

View my GuestBook

   

Η θέση μου σαν χριστιανή απέναντι στους ομοφυλόφιλους

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) 
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

Στην εργασία μου, ακριβώς δίπλα μου εργάζεται μια κοπέλα που είναι γνωστή για τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές σχέσεις. Καθημερινά είμαι υποχρεωμένη να συνεργάζομαι μαζί της, είτε αυτό μου αρέσει είτε όχι. Πως θα μπορέσω να έχω μια καλή συνεργασία μαζί της και πως θα πρέπει να σταθώ απέναντι της καθώς τα "πιστεύω" της είναι εντελώς αντίθετα με τα δικά μου;

[] Ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα στα οποία μπορεί να έρθει αντιμέτωπη μια χριστιανή γυναίκα είναι αυτό των ομοφυλοφιλικών σχέσεων. Γνωρίζουμε πολύ καλά και το αντιλαμβανόμαστε καθημερινά, πως στην κοινωνία που ζούμε, καθώς η αμαρτία έχει κυριαρχήσει στις σχέσεις και τη ζωή των συνάνθρωπών μας, έχουν αρχίσει να γίνονται περισσότερο αποδεκτές οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Οι πλειονότητα όμως των χριστιανών παίρνει μια σκληρή θέση απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Αν και η θέση αυτή έχει λογικά επιχειρήματα, αφού πρώτον και σημαντικότερο από όλα, οι πράξεις αυτές είναι καταδικαστέες σύμφωνα με το Λόγο του Θεού, δεύτερον, βλάπτουν σε σημαντικό βαθμό το θεσμό του γάμου και συνεπώς το θεσμό της οικογένειας και τρίτον, είναι ένα τραγικό παράδειγμα για τα παιδιά μας, ίσως είναι καιρός να προσδιορίσουμε τη στάση μας. Προσοχή όμως: όχι όσον αφορά απέναντι στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις αλλά απέναντι στους ανθρώπους που τοποθετούν τους εαυτούς τους στους ομοφυλόφιλους. Τέτοιους συναντάμε καθημερινά δίπλα μας, ανάμεσα στους συναδέρφους μας, στους συγγενείς μας και τους γνωστούς μας. Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα: είναι δυνατόν σαν χριστιανοί να μπορέσουμε να αγαπήσουμε τους ομοφυλόφιλους;

Για να απαντήσουμε, θα πρέπει πρώτα από όλα να θυμόμαστε πως όλοι οι άνθρωποι είναι δημιουργήματα του Θεού. Για το Θεό είτε ετερόφυλοι είτε ομοφυλόφιλοι, όλοι έχουν την ίδια αξία. Όμως η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, επειδή παραβιάζει τους νόμους του Θεού και διαστρεβλώνει την εικόνα του δημιουργήματός του, καταδικάζετε από τον ίδιο το Θεό, και ο Λόγος του Θεού είναι ξεκάθαρος σ' αυτό (Έξοδος 18:22, Λευιτικό 20:13, Α’ Κορινθίους 6:9). Η αγάπη όμως του Θεού για όλους τους αμαρτωλούς εκδηλώθηκε με τον πιο δυνατό και μοναδικό τρόπο: Τη σταυρική και λυτρωτική θυσία του Ιησού Χριστού.

Τι μας διδάσκει αυτό; Σαν χριστιανοί, καλούμαστε να αγαπήσουμε τους ομοφυλοφίλους, και να σταθούμε απέναντί τους με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Με σεβασμό και αξιοπρέπεια απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους και όχι στις πράξεις και τις επιλογές τους.

Από εμπειρίες ψυχολόγων σε πραγματικά γεγονότα βεβαιώνεται πως οι ομοφυλόφιλοι θα μπορούσαν να αλλάξουν τις σεξουαλικές τους επιλογές εάν υπήρχε μια σωστή διαπαιδαγώγηση και ενημέρωση από ανθρώπους που στέκονταν δίπλα τους με ενδιαφέρον και κατανόηση του προβλήματός τους. Αυτό ακριβώς καλείται να πράξει κάθε χριστιανός. Άτομα με ομοφυλοφιλικές επιλογές χρειάζονται πάνω από όλα να βιώσουν την αγάπη του Χριστού. Μια αγάπη που θα συνοδεύεται από γνήσιο ενδιαφέρον, σεβασμό και ευγένεια. Μια αγάπη που θα είναι ευαίσθητη στον πόνο που μπορεί να κρύβουν οι επιλογές τους.

Κλείνοντας θέλουμε να επαναλάβουμε το πόσο ευαίσθητοι θα πρέπει να είμαστε απέναντι σ' αυτούς τους ανθρώπους για τους οποίους ο Ιησούς Χριστός πόνεσε φρικτά. Σημειώστε δε, πως για να μπορέσουν να γίνουν πιο ανοιχτοί απέναντί μας και απέναντι στις αλήθειες του Λόγου του Θεού, θα πρέπει το ενδιαφέρον μας να εκδηλώνεται με ανυπόκριτη αγάπη και όχι με κατάκριση. Σαν μέλη της εκκλησίας του Χριστού πρέπει να είμαστε πρεσβευτές, των οποίων τα λόγια όπως λέει η Αγία θα πρέπει «να είναι πάντοτε ευχάριστα, σαν το αλάτι της γης, γνωρίζοντας πώς πρέπει να αποκρινόμαστε στον καθένα ξεχωριστά» (Κολοσσαείς 4:6).

 

επιστροφή

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία