Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home
Προφίλ Site Map
Email

j0115836.gif (173 bytes) Προσθήκη της "Βιβλικής Εγκυκλοπαίδειας" στα Αγαπημένα     j0115836.gif (173 bytes) Βάλτε το JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

 
Εγκυκλοπαίδεια της Βίβλου - JesusLovesYou.gr

Bible Club | Βιβλική Ελλάδα

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας τη:

- Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια

- Βιβλική Ελλάδα

 

Ήταν ο Ιησούς Χριστός ο Μεσσίας;
Μία από τις μεγαλύτερες δικαιολογίες των αρνητών του χριστιανισμού, είναι η αμφισβήτηση της θεότητας του Ιησού. Ήταν ο Ιησούς, Θεός; Υπάρχουν αποδείξεις γι αυτό; Πως μπορώ να έχω τη σιγουριά πως ο Ιησούς είναι ο Γιος του Θεού;

Οι αποδείξεις υπάρχουν!

Διαβάστε τις προφητείες που γράφτηκαν εκατοντάδες χρόνια πριν τη γέννηση του Ιησού,

και θαυμάστε την εκπλήρωσή τους, ακόμα

και της πιο μικρής

λεπτομέρειά τους!

Ιησούς

ο Μεσσίας

 

   

 

πρόγραμμα μελέτης της Αγίας Γραφής σε 1 χρόνο

 

Η μελέτη της Αγίας Γραφής είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη και ευλογημένη ενασχόληση. Η γνωριμία του Λόγου του Θεού σε βάθος δίνει την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το Πρόσωπο του Θεού, να γνωρίσουμε το τι ο Θεός θέλει από εμάς και να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες ευλογιών. Για τους λόγους αυτούς, η συστηματική μελέτη της Βίβλου σε καθημερινή βάση, είναι περισσότερο από απαραίτητη.

[] 

Ετήσιο μηνιαίο πλάνο

Μηνιαίο πρόγραμμα καθημερινής μελέτης της Βίβλου, συνδυασμός κεφαλαίων Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Σε ελληνική και αγγλική γλώσσα.

[] 

Ετήσιο εβδομαδιαίο πλάνο

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα καθημερινής μελέτης της Βίβλου, συνδυασμός κεφαλαίων Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Σε κάθε μία από τις 52 εβδομάδες γίνεται συνδυασμός κεφαλαίων από τα ιστορικά, προφητικά, και ποιητικά βιβλία, τα ευαγγέλια και τις επιστολές. Σε ελληνική και αγγλική γλώσσα.

 

 

Πως να μελετάς τη Βίβλο

Ο Λόγος του Θεού είναι τροφή και δύναμη στη καθημερινή σου ζωή. Γι αυτό αφιέρωνε αρκετό χρόνο για τη μελέτη και προσπάθησε να τηρείς πιστά το πρόγραμμά σου. Μερικές συμβουλές για μια πιο αποδοτική μελέτη βρίσκονται παρακάτω:

[ Όρισε συγκεκριμένη ώρα]  Πρώτα απ' όλα όρισε την κατάλληλη ώρα που θα μπορείς καθημερινά να βρίσκεσαι στο ταμείο σου. Οι πρωινές ώρες πριν την εργασία είναι οι καλύτερες καθώς και το μυαλό είναι ξεκούραστο και μπορείς να ξεκινάς την μέρα σου γνωρίζοντας την οδηγία του Θεού μέσα από τη Βίβλο.

[ Προσευχήσου]  Πριν τη μελέτη προσευχήσου ο Θεός να σου μιλήσει, να εξηγήσει το Λόγο Του και να σου δείξει αυτό που έχει για σένα προσωπικά. Να ξέρεις πως χωρίς την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος η μελέτη σου δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από ένα απλό διάβασμα.

Μήπως;

διαβάζεις τη Βίβλο σου την πιο ακατάλληλη ώρα στο πιο ακατάλληλο μέρος: στο κρεβάτι λίγο πριν κοιμηθείς;

[ Διάβασε προσεκτικά την περικοπή]  Διάβασε προσεκτικά την περικοπή που έχεις διαλέξει από την αρχή έως το τέλος για να πάρεις μια γενική εικόνα. Κάντο χωρίς βιασύνη και βαριεστιμάρα. Είναι η ώρα που θέλει να σου μιλήσει ο Θεός. Θα σε βοηθούσε αρκετά εάν στη μελέτη σου χρησιμοποιούσες το αρχαίο κείμενο και τουλάχιστον μία μετάφραση στη νεοελληνική γλώσσα.

[ Άρχισε να κάνεις ερωτήσεις]  Σε κάθε περικοπή που διαβάζεις μην ξεχνάς να κάνεις ερωτήσεις π.χ. σε ποιους απευθύνεται; τι θέλει να πει αυτό; τι λέει για τον Ιησού; τι λέει ο Ιησούς στους μαθητές Του; ποιες εντολές δίνονται; τι λέει για την αμαρτία, την πίστη, τη συγχώρεση, τους χριστιανούς; τι λέει για τις φυσικές και τις υλικές μας ανάγκες, πως θα αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις; Αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τι θέλει να πει ο Θεός μέσα από αυτή την περικοπή και ποια είναι η χριστιανική διδασκαλία στα συγκεκριμένα χωρία.

[ Κράτησε σημειώσεις]  Μέσα από τη μελέτη του Λόγου του Θεού και τις ερωτήσεις που θα κάνεις σε κάθε περικοπή, δε μπορείς να φανταστείς πόσα θα μάθεις. Η Βίβλος είναι πλούτος ανεξερεύνητος που όσο περισσότερο μελετάς τόσα περισσότερα θα σου αποκαλύπτει το Άγιο Πνεύμα. Πάρε λοιπόν ένα σημειωματάριο και σημείωνε όλες τις απαντήσεις που σου δίνονται και όλες τις σκέψεις που έρχονται στο μυαλό σου. Εάν υπάρχουν κάποια ερωτηματικά ή "δύσκολα" σημεία μην απογοητευτείς. Η απάντηση θα υπάρχει σε κάποια άλλα χωρία. Εναλλακτικά, συμμερίσου τις απορίες σου με κάποιον άλλο πιστό που έχει περισσότερα χρόνια στην πίστη.

[ Ποιος; Που; Πότε; Πως; Τι;]  Οι ερωτήσεις αυτές είναι μερικές από αυτές που θα πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου καθώς μελετάς τη Βίβλο. Θα σε οδηγήσουν να μάθεις ποιο είναι το θέλημα του Θεού μέσα από την συγκεκριμένη περικοπή και πως θα το εφαρμόσεις στη ζωή σου. Δες μερικές για παράδειγμα: τι θέλει ο Θεός από μένα; υπάρχει κάποια αμαρτία που πρέπει να αποφύγω; πως θέλει να συμπεριφέρομαι σ' αυτούς που με μισούν; ποια εντολή πρέπει να ακολουθήσω; πότε θα πρέπει να σιωπώ; τι έχει κάνει ο Θεός για μένα;

[ Ξεκίνα τη μέρα σου αισιόδοξα!]  Έχεις τελειώσει τη σημερινή σου μελέτη και είσαι έτοιμος να ζήσεις στην καθημερινότητα της ζωής. Ευχαρίστησε το Θεό για όσα σου αποκάλυψε και σήμερα μέσα από το Λόγο Του, και ξεκίνα με αισιοδοξία τις ασχολίες σου. Άλλη μια μέρα ξεκινάει κάτω από τη χάρη και την αγάπη Του Θεού. Μάθε να ζεις σαν παιδί ενός Πατέρα που είναι ο Κυρίαρχος Θεός της γης και του ουρανού. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις πράξη όλα όσα έμαθες σήμερα από την Αγία Γραφή και να τα συμμεριστείς και στους άλλους. Προχώρα με αισιοδοξία!

 

Μη ξεχνάς να μελετάς τη Βίβλο καθημερινά. Ακόμα και αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος βρες τρόπο να μείνεις στο ταμείο σου. Τα λίγα λεπτά που θα δώσεις θα γίνουν ευλογία στη ζωή σου. Ακόμα και πέντε λεπτά είναι πολύ καλύτερα από το τίποτα.

 

 

Home | Site Map | E-mail