Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Σελίδα Νέων

No Smoking In This Site!

Πως να μελετάς τη Βίβλο
Χρήσιμες συμβουλές για μια πιο αποδοτική και σε βάθος μελέτη της Αγίας Γραφής

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Μου ζητά να κάνουμε έρωτα...

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)

j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

(Το παρακάτω άρθρο είναι απάντηση σε προσωπική ερώτηση φίλης του JesusLovesYou.gr και πιστεύουμε πως έχει ενδιαφέρον να διαβαστεί και από άλλους. Περισσότερες απαντήσεις σε ερωτήσεις διαβάστε εδώ)

Ερώτηση: Είμαι μια νέα και τον τελευταίο καιρό με απασχολεί πολύ ένα θέμα... Πάω χρόνια στην εκκλησία, τον τελευταίο χρόνο γνώρισα ένα παιδί από το σχολείο μου και είμαστε μαζί. Έχει έρθει στην εκκλησία, διαβάζουμε το λόγο του Θεού μερικές φορές μαζί,  και μου έχει μιλήσει ο Θεός με προφητεία και μου έχει πει πως "ετοιμάζει καρδιές γύρω μου". Θεωρώ πως εννοεί εκείνον. Τον τελευταίο καιρό όμως μου ζητά να κάνουμε έρωτα. Θέλω να ξέρω εάν ο Θεός το επιθυμεί. Με τον άνθρωπο αυτό είμαστε πολύ δεμένοι και πραγματικά τον βλέπω σαν σύντροφό μου και, εάν το θέλει ο Θεός, μελλοντικό άντρα μου.

Απάντηση

Αγαπητή μας φίλη,

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνεις και χαιρόμαστε που μας δίνεις την ευκαιρία να γράψουμε για ένα τόσο καυτό θέμα που απασχολεί με μεγάλο ενδιαφέρον τους περισσότερους νέους, ιδιαίτερα μάλιστα όλους όσους έχουν μεγαλώσει με χριστιανικές αρχές ή έχουν γνωρίσει τον Ιησού Χριστό και περπατούν μαζί Του.

Χαιρόμαστε για το ότι, όπως μας γράφεις, διαβάζεις το Λόγο του Θεού, και θέλουμε να σε ενθαρρύνουμε να συνεχίσεις τη μελέτη του θείου Λόγου, αφού η Αγία Γραφή είναι το μόνο βιβλίο που μπορεί να σε οδηγήσει σύμφωνα με τις αρχές του Θεού, αλλά και να σε διδάξει τις ηθικές αξίες μιας σωστής και υγιής πνευματικής ζωής γεμάτη νίκες και ευλογίες. Συνέχισε να το κάνεις σε όλη σου τη ζωή.

Σύμφωνα με το γράμμα σου και διαβάζοντας με προσοχή τα όσα μας γράφεις, είμαστε σίγουροι πως είσαι ερωτευμένη και αγαπάς έναν αγόρι της ηλικίας σου. Χαιρόμαστε ακόμα που είχες το θάρρος να φέρεις τον φίλο σου στην εκκλησία, για να μάθει για τα πράγματα του Θεού. Όμως εδώ θέλουμε να επισημάνουμε κάποια πράγματα τα οποία τα θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικά για τη ζωή σου και τα οποία το πιθανότερο είναι να σημαδεύσουν το μέλλον σου.

Καταρχήν, θέλουμε να διευκρινίσουμε πως το να ερωτευτεί ή ακόμα περισσότερο να αγαπήσει κάποιος νέος ή νέα, δεν είναι κατακριτέο, ούτε αντίθετο με τις χριστιανικές αρχές, αφού ο Θεός έχει δώσει αισθήματα και συναισθήματα στους ανθρώπους. Θα λέγαμε μάλιστα, πως το αντίθετο θα έπρεπε κατά κάποιο βαθμό να προβληματίσει… Είναι άλλο όμως, να σου αρέσει κάποιο άτομο, να το ερωτευτείς και να το αγαπήσεις και άλλο να έχεις σεξουαλικές σχέσεις μαζί του. Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί ερωτικές εμπειρίες, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν πρόκειται να συμβεί μεταξύ νέων που αγαπούν το Θεό, πηγαίνουν στην εκκλησία, διαβάζουν την Αγία Γραφή και θέλουν να προχωρήσουν πνευματικά στη ζωή τους. Ο Λόγος του Θεού είναι ξεκάθαρος στο θέμα αυτό. Οι σεξουαλικές σχέσεις επιτρέπονται μόνο μέσα στο γάμο και αυτό είναι νόμος του Θεού. Πώς λοιπόν θέλεις να ζεις μια υγιή πνευματική ζωή και συγχρόνως να βρίσκεσαι ενάντια στο θέλημα του Θεού, για το οποίο μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, γνωρίζεις τι είναι το σωστό και τι όχι; Ποια μπορεί να είναι η μαρτυρία σου, στον φίλο σου όταν ενώ του μιλάς για το Θεό, υποκύπτεις στις σεξουαλικές του επιθυμίες, για τις οποίες είμαστε σίγουροι πως και ο ίδιος γνωρίζει πως είναι όχι μόνο πνευματικά λάθος, αλλά και ηθικά κατακριτέες;

Λες πως ο Θεός σου έχει μιλήσει με προφητεία και θεωρείς πως το άτομο για το οποίο σου μιλάει μέσω της προφητείας είναι ο φίλος σου. Πόσο σίγουρη είσαι γι αυτό; Υπάρχει η ειρήνη του Χριστού στην καρδιά σου γι αυτό που εσύ ερμηνεύεις; Μήπως ο ενθουσιασμός της γνωριμίας αυτής, και ο έρωτας που νιώθεις για το φίλο σου, σε κάνει να ερμηνεύεις λάθος το θέλημα του Θεού για σένα, και να προσπαθείς να προσαρμόσεις την «προφητεία» στις δικές επιθυμίες; Εδώ θέλουμε να σου πούμε πως η δική μας αίσθηση είναι πως στη συγκεκριμένη περίπτωση, είτε προφητεία δεν υπάρχει, είτε την ερμηνεύεις λάθος. Και αυτό γιατί, δεν μπορεί ο Θεός να σου αποκαλύπτει κάτι το οποίο είναι αντίθετο στις θείες αρχές που ο ίδιος θέσπισε. Πως είναι δυνατόν ο Θεός να σου στέλνει έναν νέο στη ζωή σου, επιτρέποντας σου να έχεις ερωτικές σχέσεις έξω από το γάμο; Πως είναι δυνατόν ο άγιος Θεός να επιτρέπει την αμαρτία στη ζωή σου; Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, πως μέσα από αυτή την εμπειρία, ο διάβολος θέλει να σε παραπλανήσει, να εκμεταλλευτεί τα νεανικά σου συναισθήματα και να σε οδηγήσει στην αμαρτία.

Αγαπητή μας φίλη,

Είμαστε σίγουροι πως βρίσκεσαι σε λάθος πορεία την οποία πρέπει να διορθώσεις προκειμένου να μην εξελιχθούν τα πράγματα σε καταστάσεις που θα σε βλάψουν πνευματικά και ψυχικά. Η επιλογή των ερωτικών σχέσεων με το φίλο σου, θα βλάψουν πρώτα εσένα, και έπειτα τον φίλο σου. Καταλαβαίνουμε τα νεανικά αισθήματα-σκιρτήματα που νιώθεις, θέλουμε όμως να σε προτρέψουμε και να σε παρακαλέσουμε να τα βάλεις όλα κάτω από το Λόγο του Θεού. Εάν το κάνεις αυτό, και ζητήσεις από τον Κύριο να σε στηρίξει και να σε οδηγήσει στο θέλημά Του, οι ευλογίες στη ζωή σου θα είναι πλούσιες. Πέρα όμως από τις ευλογίες στη δική σου ζωή, με την σωστή στάση σου, θα γίνεις ευλογία και μαρτυρία, στον φίλο σου, τους συμμαθητές σου, την οικογένεια σου και την εκκλησία σου. Εάν σταθείς δυνατή μπροστά σε αυτόν τον πειρασμό (περί πειρασμό πρόκειται), να είσαι σίγουρη πως ο Θεός θα σε ευλογήσει.

Σε συμβουλεύουμε λοιπόν να συνεχίσεις να μελετάς το Λόγο του Θεού και να προσεύχεσαι για σένα και για το φίλο σου, έτσι ώστε το Πνεύμα του Θεού να αποκαλύψει και σ’ αυτόν ποιο είναι το σωστό, να εμπιστευτεί το Θεό και να ζητήσει τον Ιησού ως Σωτήρα και Λυτρωτή στη ζωή του. Έτσι, και εσύ θα είσαι μέσα στο θέλημα του Θεού, και μια ψυχή – ο φίλος σου – θα γνωρίσει την αιώνια ζωή. Συγχρόνως, ζήτησέ του να σεβαστεί την φιλία σας, και να περιμένει ο Θεός να ξεκαθαρίσει και στους δύο, ποια είναι τα σχέδιά Του. Με τον τρόπο αυτό, και αναλόγως την αντίδραση και τη στάση του φίλου σου, θα καταλάβεις εάν πραγματικά σε αγαπάει, ή εάν τελικά επιδιώκει μέσα από αυτή τη φιλία, τις σεξουαλικές σχέσεις και τίποτε περισσότερο.

Τέλος, θα σου συστήναμε να συζητήσεις για το θέμα που σε απασχολεί με κάποιο ώριμο πνευματικό άτομο, για το οποίο όμως θα είσαι σίγουρη πως θα κρατήσει την εχεμύθεια.

Κλείνοντας σου υπενθυμίζουμε ένα εδάφιο της Αγίας Γραφής που κρύβει πλούσιες ευλογίες για όποιον το «πειραματιστεί»: «Ζήτησε πρώτα τη βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη Του και όλα τα άλλα θα σου προστεθούν» (Ματθαίος 6:33 ).

(…και ο σύντροφος της ζωής σου, θα λέγαμε εμείς…)

Με εκτίμηση και αγάπη Χριστού

τα πνευματικά σου αδέρφια

[]

 

j0115836.gif (173 bytes) Περισσότερα θέματα για νεολαία [εδώ]

j0115836.gif (173 bytes) Περισσότερες απαντήσεις σε ερωτήσεις [εδώ]

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

The goal

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία