Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Σελίδα Νέων

No Smoking In This Site!

Πως να μελετάς τη Βίβλο
Χρήσιμες συμβουλές για μια πιο αποδοτική και σε βάθος μελέτη της Αγίας Γραφής

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Είμαι ερωτευμένος με ένα κορίτσι

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)

j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

(Το παρακάτω άρθρο είναι απάντηση σε προσωπική ερώτηση φίλου του JesusLovesYou.gr και πιστεύουμε πως έχει ενδιαφέρον να διαβαστεί και από άλλους. Περισσότερες απαντήσεις σε ερωτήσεις διαβάστε εδώ)

Ερώτηση: Είμαι 19 ετών. Τελευταία αναπτύχθηκε μέσα μου μια ιδιαίτερη συμπάθεια για ένα κορίτσι από την εκκλησία το οποίο είναι 3 χρόνια μικρότερο. Αρχικά νόμιζα πως ήταν ένα απλό συναίσθημα και δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Μέρα με την μέρα όμως, αυτό αυξήθηκε. Αλλά και το κορίτσι αυτό έχω αντιληφθεί πως με συμπαθεί, αν και δεν θέλει (όπως δεν θέλω και ‘γω) κάτι παραπάνω. Ζήτησα σημεία για να καταλάβω αν αυτό που αισθανόμουν ήταν από τον Κύριο και τα πήρα. Μάλιστα ο Κύριος μου είπε και μέσα από ενύπνια πως αυτή η κοπέλα προορίζεται για γυναίκα μου. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω πως και οι δύο είμαστε πολύ μικροί για γάμο ή και για αρραβώνα. Γιατί ο Κύριος μου μίλησε τόσο ξεκάθαρα, αφού αν και νοιώθω αγάπη για αυτό το άτομο δεν είμαι έτοιμος για κάτι παραπάνω; Τι πρέπει να κάνω εγώ από την πλευρά μου (π.χ. να κάνω γνωστά τα συναισθήματά μου στο ίδιο το κορίτσι; να το συζητήσω με κάποιον πρεσβύτερο της εκκλησίας;);

Απάντηση

Αγαπητή μας φίλε,

Είναι φυσιολογικό στην ηλικία που βρίσκεσαι να νιώθεις μια ιδιαίτερη συμπάθεια για ένα κορίτσι, αφού ο Θεός μας έχει δημιουργήσει με συναισθήματα αλλά και λογική.

Στη δική σου λοιπόν περίπτωση συμβαίνει ακριβώς το αυτονόητο. Βρίσκεσαι στον ίδιο εκκλησιαστικό χώρο με το κορίτσι αυτό, η ομορφιά της και η φρεσκάδα της σε έχει ενθουσιάσει, το βλέμμα της σε έχει μαγνητίσει, πιθανόν ο τρόπος που συμπεριφέρεται και ντύνεται να σε έχει ελκύσει και γενικά ότι θετικά στοιχεία μπορεί να έχει κορίτσι στην ηλικία αυτή βρίσκονται πάνω σ’ αυτό το κορίτσι. Είναι ο «άγγελός» σου! Αν μάλιστα βάλεις στο μυαλό σου και εικόνες όπως, ρομαντικές βόλτες στην παραλία, εκδρομές στην φύση, κιθάρα και τραγούδι κάτω από τ’ άστρα, σίγουρα νιώθεις πως βρίσκεσαι σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Πόσο όμως αληθινά μπορεί να είναι όλα αυτά και κατά πόσο μπορούν να εκπληρωθούν αυτή τη στιγμή που μας γράφεις;

Χωρίς αμφιβολία, από όσα μας γράφεις και ακόμα από όσα που μπορούμε να φανταστούμε (έχουμε περάσει κι εμείς από παρόμοιες καταστάσεις…) είσαι ερωτευμένος! Κι αυτό δεν είναι κατακριτέο.

Θεωρούμε όμως πως στην ηλικία που βρίσκεσαι εσύ, αλλά και το κορίτσι, και με τα συναισθήματα που κυριαρχούν σ’ αυτές τις ηλικίες, ο έρωτας καλύπτει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό την λογική. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να είσαι βέβαιος γι αυτό που αισθάνεσαι. Και όταν εννοούμε βέβαιος, μιλάμε πως εάν μπορούσες να βγάλεις από μπροστά σου τα συναισθήματά και την νεανική σου επιθυμία, η λογική θα επιβεβαίωνε δυναμικά την σιγουριά που σε κατείχε. Κάτι όμως, που όπως αναφέρεις, δεν συμβαίνει.

Στο email που μας έστειλες αναφέρεις πως ζήτησες από τον Κύριο να σου βεβαιώσει πως η κοπέλα αυτή είναι για σένα ο σύντροφος της ζωής σου και αυτό το φανέρωσε στα όνειρά σου. Δεν θέλουμε να φανούμε αρνητικοί σε μια τέτοια εκδοχή, καθώς η επιβεβαίωση για κάτι από το Θεό, γίνεται προσωπικά στον καθένα και μόνο ο ίδιος μπορεί να είναι σίγουρος γι αυτό. Κι αυτό σύμφωνα με την Αγία Γραφή, το βεβαιώνει πάντα η ειρήνη του Θεού στη καρδιά του καθενός.

Θέλουμε όμως εδώ να επισημάνουμε κάτι. Υπάρχει ο κίνδυνος να παραπλανηθούμε όταν αυτό που θέλουμε και επιθυμούμε είναι τόσο έντονο στη σκέψη μας και τα συναισθήματά μας, που αρκετές φορές έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να παρουσιάζεται στα όνειρά μας, αλλά και να εμφανίζεται ως όραμα σε συγκεκριμένες στιγμές της καθημερινής μας ζωής. Πρέπει λοιπόν να είσαι σίγουρος εάν το μήνυμα που πήρες στο ενύπνιό σου είναι από το Θεό και όχι από τις επιθυμίες σου.

Προβληματιζόμαστε έντονα όμως, για το ότι, ενώ όπως λες έχεις το σημάδι από το Θεό, αισθάνεσαι πως «δεν είσαι έτοιμος για κάτι παραπάνω». Η διαπίστωση σου αυτή όμως θεωρούμε πως είναι «υγιής» και βαδίζει στη σφαίρα της λογικής καθώς όπως γράφεις λόγω ηλικίας «δεν είσαι έτοιμος για γάμο ή για αρραβώνα». Τελικά μήπως όλος αυτός ο «αγγελικός κόσμος» που έχεις πλάσει στα όνειρά σου οφείλονται στα νεανικά σου συναισθήματα, στον ενθουσιασμό σου για το όμορφο κορίτσι που ερωτεύτηκες;

Αγαπητέ μας αδερφέ και φίλε,

Εκείνο που χαρακτηρίζει έναν ερωτευμένο είναι η ανυπομονησία. Πρέπει λοιπόν να προσέξεις μήπως αυτή η ανυπομονησία για το κορίτσι που ενδιαφέρεσαι (ας μη μιλήσουμε ακόμα για αγάπη - είναι «μεγάλη» λέξη), οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα αλλά ακόμη σε παρασύρει σε ενέργειες και αποφάσεις για τις οποίες αργότερα μετανιώσεις πικρά. Και όλοι γνωρίζουμε για περιπτώσεις που ένας νεανικός έρωτας οδήγησε σε λανθασμένες επιλογές με τραγικά αποτελέσματα (διάλυση γάμου, παιδιά χωρισμένων οικογενειών, απομάκρυνση από την πίστη και το Θεό…).

Η ταπεινή μας συμβουλή: Συνέχισε να ενδιαφέρεσαι για το κορίτσι αυτό και προσπάθησε να γνωρίσεις πιο βαθιά και ουσιαστικά την «αγάπη» σου, έτσι ώστε να δες εάν τελικά είναι ο «άγγελος» της ζωής σου! Προσπάθησε να γνωρίσεις περισσότερο το χαρακτήρα της, τις πνευματικές της αρετές, την γνησιότητα της πίστης της (μην ξεχνάς πως σαν πιστό παιδί του Θεού πρέπει να δημιουργήσεις μια ευλογημένη οικογένεια). Έτσι, με την πάροδο του χρόνου και καθώς μαζί με σένα, το 16χρονο κοριτσάκι θα γίνεται ώριμη κοπέλα, θα δεις εάν το ενδιαφέρον της είναι αληθινό και γνήσιο και δεν πηγάζει από ένα νεανικό σκίρτημα. Αυτή είναι μια συμβουλή από την ανθρώπινη πλευρά.

Επειδή όμως το σημαντικότερο και το πιο «εγγυημένο» είναι η οδηγία του Θεού στη ζωή μας, άρχισε να προσεύχεσαι (εάν δεν το έχεις κάνει μέχρι σήμερα) θερμά και καθημερινά, ζητώντας ή αν θέλεις «απαιτώντας» (ας μην παρεξηγηθεί η έκφραση) από τον Πατέρα Θεό να σου δείξει πιο είναι το θέλημα Του στη ζωή σου, το ευάρεστο και τέλειο. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να μάθεις να περιμένεις (εξάλλου είσαι μικρός ακόμα για «βάσανα»).

Τέλος, επειδή ζητάς τη γνώμη μας για το εάν πρέπει να το συζητήσεις με κάποιον πρεσβύτερο της εκκλησίας (για άλλους πνευματικό) η γνώμη μας είναι η εξής: Ζήτησε τη συμβουλή ενός πρεσβυτέρου, για τον οποίο α) θα είσαι σίγουρος πως θα κρατήσει εχεμύθεια σε ότι του εμπιστευτείς β) θα αισθάνεσαι πως μπορεί να σε καταλάβει και γ) θα μπορεί να σταθεί πέρα από πνευματικός σου σύμβουλος και φίλος.

κλείνοντας…

«Ζήτησε πρώτα την βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη Αυτού και όλα τα άλλα θα σου προστεθούν» (ευαγγέλιο Ματθαίου).

Με αγάπη Χριστού

τα πνευματικά σου αδέρφια

Υ.Γ.

Η σκέψη να κάνεις γνωστά τα συναισθήματά σου στο κορίτσι που ενδιαφέρεσαι θεωρούμε πως δεν είναι σωστή, τουλάχιστον σ' αυτή την χρονική περίοδο, καθώς η ηλικία της είναι μικρή για να σκεφτεί ώριμα για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

[]

 

j0115836.gif (173 bytes) Περισσότερα θέματα για νεολαία [εδώ]

j0115836.gif (173 bytes) Περισσότερες απαντήσεις σε ερωτήσεις [εδώ]

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

The goal

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία