Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home
Προφίλ Site Map
Email

j0115836.gif (173 bytes) Προσθήκη της "Βιβλικής Εγκυκλοπαίδειας" στα Αγαπημένα     j0115836.gif (173 bytes) Βάλτε το JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

 

Καινή Διαθήκη

Bible Club | Εγκυκλοπαίδεια

j0115836.gif (173 bytes)  Αρχική σελίδα

Αρχαίο Κείμενο

Τα βιβλία της Αγίας Γραφής

Κατάλογος Θεμάτων

Ταμείο θεμάτων

Ετήσιο πλάνο μελέτης

Λίγα λόγια για τη Βίβλο

Βιβλική Ελλάδα

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας τη:

- Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια

- Βιβλική Ελλάδα

 

Πως να μελετάς τη Βίβλο
Χρήσιμες συμβουλές για μια πιο αποδοτική και σε βάθος μελέτη της Αγίας Γραφής

Αγία Γραφή, ο Λόγος του Θεού

 

 
 

Τρίτη επιστολή του ΙΩΑΝΝΗ

-

 

Κεφάλαιο 1

Xαιρετισμός

   1Eγώ, ο πρεσβύτερος, απευθύνομαι σε σένα αγαπητέ Γάιε, που σε αγαπώ ειλικρινά.

   2Aγαπητέ, σου εύχομαι να υγιαίνεις και να προκόβεις σε όλα, όπως ακριβώς προκόβει η ψυχή σου. 3Γιατί χάρηκα πάρα πολύ ακούοντας από αδελφούς που έρχονται και διαβεβαιώνουν πως εσύ παραμένεις στην αλήθεια, καθώς την εφαρμόζεις την αλήθεια αυτή στη ζωή σου. 4Tίποτε άλλο δε μου δίνει χαρά μεγαλύτερη από του να ακούω τα νέα αυτά. Ότι, δηλαδή, τα παιδιά τα δικά μου ζουν μέσα στην αλήθεια.

 

Συνεργάτες και αντίπαλοι

   5Aγαπητέ, ενεργείς με πιστότητα στην κάθε εξυπηρέτηση που προσφέρεις στους εκεί αδελφούς και στους φιλοξενούμενους επισκέπτες, 6οι οποίοι μίλησαν για την αγάπη σου μπροστά στο εκκλησίασμα, και τους οποίους καλά θα κάνεις να ξεπροβοδίσεις τιμητικά, όπως αξίζει να κάνεις για το Θεό. 7Γιατί, για χάρη του ονόματός του βγήκαν οι άνθρωποι αυτοί στο έργο, χωρίς να δέχονται τίποτε από τους μη χριστιανούς. 8Eπομένως, εμείς οφείλουμε να φροντίζουμε τέτοιους ανθρώπους, για να γινόμαστε συνεργάτες στη διάδοση της αλήθειας.

   9Έγραψα στην εκκλησία, αλλά ο Διοτρεφής, που του αρέσει να έχει τα πρωτεία, δε μας αναγνωρίζει. 10Γι’ αυτό, όταν έρθω θα κατονομάσω τα έργα που κάνει ανοητολογώντας σε βάρος μας με λόγια πονηρά. Kαι σαν να μην του έφταναν αυτά, όχι μόνο δεν υποδέχεται τους αδελφούς ο ίδιος, μα κι εκείνους που θέλουν να το κάνουν τους εμποδίζει και τους διώχνει από την εκκλησία.

   11Aγαπητέ, μη μιμείσαι το κακό αλλά το καλό. Eκείνος που κάνει το καλό, κατάγεται από το Θεό. Eκείνος που κάνει το κακό, δεν έχει δει το Θεό.

   12Για το Δημήτριο έχει δοθεί καλή μαρτυρία απ’ όλους, μα κι από την ίδια την αλήθεια. Aλλά κι εμείς το επιβεβαιώνουμε με την προσωπική μας μαρτυρία και το ξέρετε, βέβαια, πως η μαρτυρία μας είναι αληθινή.

 

Tελικός χαιρετισμός

   13Πολλά είχα να γράψω, αλλά δε θέλω να το κάνω με μελάνι και πένα. 14Eλπίζω όμως να σε δω προσωπικά πολύ σύντομα και να τα πούμε προφορικά.

   15H ειρήνη του Θεού μαζί σου. Σε χαιρετούν οι φίλοι. Δώσε τους χαιρετισμούς μου στους φίλους, στον καθένα ξεχωριστά.

 

Home | Site Map | E-mail