Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Κοινωνικά θέματα

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Κερδίστε τα παιδιά σας

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)

j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

Πρακτικές οδηγίες που ελπίζουμε θα ενισχύσουν τους γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους, σύμφωνα με τις Βιβλικές αρχές:

j0115836.gif (173 bytes) Ξοδέψτε χρόνο με τα παιδιά σας. Ποιότητα χρόνου. Συζητήστε μαζί τους, ενημερώστε τα και απαντήστε σε όλες τις απορίες και τα ερωτήματά τους. Δείτε μαζί τους κάποια προγράμματα στην τηλεόραση, ένα βίντεο ή παίξτε με τα ηλεκτρονικά που τους ενδιαφέρουν. Μετά κουβεντιάστε το περιεχόμενο. Ένας περίπατος στο πάρκο ή ένας "γύρος" από την ψησταριά της γειτονιάς προσφέρει την ευκαιρία για λίγη ώρα μαζί μέσα στην πολυάσχολη ρουτίνα.

j0115836.gif (173 bytes) Ακούστε τα με προσοχή. Τα παιδιά πολλές φορές αισθάνονται ότι οι γονείς τους δεν τα καταλαβαίνουν ή δεν τα προσέχουνε, όταν τους μιλάνε. Το να ακούς με προσοχή είναι σπουδαία τέχνη. Το να ακούς τα παιδιά σου με προσοχή είναι η σημαντικότερη προσφορά σου στην επικοινωνία σου μαζί τους. Προσφέρετε στα παιδιά σας την αίσθηση της ταυτότητας. Αποδεχθείτε τα όπως ακριβώς είναι. Αποδεχθείτε τα ίδια τα παιδιά, όχι αναγκαστικά αυτό που κάνουν. Όταν τα παιδιά αισθάνονται ότι δεν ανήκουν στην οικογένεια γιατί η συμπεριφορά τους δεν είναι σωστή, θα βρουν αλλού αποδοχή και συντροφιά.

Πρακτικές συμβουλές για καλύτερες σχέσεις γονέων-παιδιών

[διάβασε εδώ]

j0115836.gif (173 bytes) Εκπαιδεύστε τα. Τα παιδιά μαθαίνουν να κρίνουν σωστά, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Βίβλου. Δεν είμαστε ούτε αφελείς, ούτε αδιάφοροι σαν Χριστιανοί. Ζούμε μέσα σ' έναν αμαρτωλό κόσμο, όμως δεν είμαστε ένα με τον κόσμο. Δώστε τους βιβλικά και σύγχρονα παραδείγματα. Μιλήστε τους για τους δικούς σας αγώνες και πώς αντιμετωπίζετε τους διάφορους πειρασμούς. Έτσι θα κερδίσετε περισσότερο την εμπιστοσύνη και το σεβασμό τους.

j0115836.gif (173 bytes) Δώστε τους τόπο και χρόνο να αυξηθούν. Σίγουρα κάποιες επιλογές τους θα είναι λανθασμένες. Βοηθήστε τα να μάθουν από αυτές, όχι να απομονωθούν και να κλειστούν στον εαυτό τους με την επίπληξη ή την τιμωρία που ίσως επιβάλλετε. Εξηγήστε τους τις ανησυχίες, τους φόβους σας και τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι απρόσεκτες και επιπόλαιες επιλογές τους.

j0115836.gif (173 bytes) Οικογενειακή λατρεία. Όσο δύσκολη κι αν γίνεται η ώρα αυτή στο να συγκεντρωθείτε (έχουμε πολλές δουλειές, μαθήματα των παιδιών, φροντιστήρια, μουσική, αθλητισμό...) τόσο απαραίτητη είναι για την πνευματική υγεία του σπιτιού μας. "Η οικογένεια που προσεύχεται μαζί μένει ενωμένη". Για το θέμα που αναφερόμάστε αρχίστε με τις περικοπές: Ψαλμός 11:4-7, 101:1-4, Παροιμίες 4:20-27.

Τέλος θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε τους γονείς να συνεχίσουν να "ανατρέφουν τα παιδιά τους δίνοντάς τους αγωγή και συμβουλές που εμπνέονται από την πίστη στον Κύριο." (Εφεσίους 6:4). Αυτός είναι η μόνη εγγύηση για προστασία και η μόνη ελπίδα για επιτυχία στον αγώνα μας για τα παιδιά μας. Ένας αγώνας που εμείς οι γονείς διεξάγουμε με κόπο, φροντίδα και πολλή αγάπη βασισμένοι πάντοτε στις σταθερές υποσχέσεις του Κυρίου.

 

j0115836.gif (173 bytes) επιστροφή στα κοινωνικά θέματα

[]

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία