Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Κοινωνικά θέματα

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

New Age (Νέα Εποχή)

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)   Η χριστιανική θέση απέναντι στο κίνημα της "Νέας Εποχής"

j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

Ένας γνώριμος ήρθε απ' τα παλιά

Για τη "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" ("NEW AGE") γίνεται τελευταία μεγάλος θόρυβος, αρκετές συζητήσεις, και γράφονται πολλά βιβλία. Είναι, επομένως, πολύ φυσικό να διερωτώνται πολλοί: Τι είναι το "NEW AGE" και περί τίνος πρόκειται ακριβώς; Το πράγμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όταν από το χώρο της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ" έρχονται φανταχτερά συνθήματα, δίνονται δελεαστικές υποσχέσεις για μια ζωή όμορφη και χαρούμενη, όσο και ανέμελη, γεμάτη σφρίγος, ζωντανά βιώματα και ελπίδα κατάκτησης του παρόντος και του μέλλοντος, αδελφοσύνης των ανθρώπων και των λαών. Κι ακόμα, όταν προσφέρονται απλές μέθοδοι για την επίτευξη και κατάκτηση όλων αυτών. Ποια είναι η "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" και τι διακηρύττει;

[j0115836.gif (173 bytes) Τι είναι το New Age]

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι όλα τα φαινόμενα των απόκρυφων επιστημών – κάθε μορφής – βρίσκονταν κάτω από μια γενική ομπρέλα με το όνομα αποκρυφισμός ή μυστικισμός. Σήμερα, με τη «Νέα Εποχή», έχει απλώς αλλάξει το όνομα της ομπρέλας που περικαλύπτει τα ίδια αυτά φαινόμενα των απόκρυφων και δαιμονικών δυνάμεων. Με μία μονάχα διαφορά: Μέχρι τώρα αυτή η πολυποίκιλη επικοινωνία των ανθρώπων με τον αόρατο πονηρό κόσμο των δαιμόνων, και του ίδιου του εωσφόρου - σατάν, γινόταν "εν κρυπτώ". Τώρα, από τις αρχές τον αιώνα μας και ιδιαίτερα ύστερα από το1925, ορισμένοι, άνθρωποι-όργανα που χρησιμοποιούνται πλατύτερα από τον σατανά, όπως π.χ. η Alice Α. Bailey, πήραν την εντολή να δράσουν πλέον ανοιχτά, προσφέροντας "διδασκαλίες δαιμονίων" κάτω από τον μανδύα μιας αθώας εξωτερικά ονομασίας, της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ". Επομένως, το "NEW AGE" δεν είναι παρά ένας "γνώριμος" που ήρθε απ' τα παλιά, με νέο όνομα και πρόσωπο.

[j0115836.gif (173 bytes) Τι υπόσχεται]

Ξεκινώντας από μια αστήρικτη και αβάσιμη θέση οι οπαδοί του υποστηρίζουν ότι με το κλείσιμο τον 20ον αιώνα τελειώνει η Εποχή της Χριστιανικής πίστης (των Ιχθύων, όπως οι ίδιοι θέλουν να την ονομάζουν) κι αρχίζει (;!) η Νέα Εποχή του Υδροχόου, δηλαδή θα χυθεί - λένε - "εξ ύψους" άφθονο νερό σοφίας, γνώσης και λύτρωσης για τη βελτίωση της ζωής, αλλά και των ιδίων των ανθρώπων, καθώς και την τελική τους σωτηρία. Βλέπει κανείς εδώ - ευθύς αμέσως - ότι έρχονται να ανατρέψουν ριζικά το Ευαγγέλιο και τη Χάρη του Θεού στην προσφορά της εν Χριστώ Λύτρωσης. Πραγματικά, όσοι δέχονται εύπιστα τις υποσχέσεις της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ" μπαίνουν γρήγορα σε άμεσα βιώματα, νιώθουν κραδασμούς, ακούνε φωνές, έχουν την αίσθηση ότι βλέπουν ένα φως, επικοινωνούν με ανώτερα πνευματικά όντα, νομίζοντας ότι επικοινωνούν έτσι με τον κόσμο του Θεού, ενώ εξαπατούνται από τον κόσμο των δαιμονίων, τα οποία "μετασχηματίζονται" σε τάχα αγγελικά όντα ή θεότητες...

[j0115836.gif (173 bytes) Τρόποι εξάπλωσης του New Age]

Οι τρόποι εξάπλωσής του είναι πολλοί. Π.χ. υποσχέσεις πολλές και δελεαστικές με άμεσα βιώματα, μέθοδοι πολλές και προσιτές, συνθήματα ποικίλα, κι από μεγάλες προσωπικότητες.

Εδώ, θα πρέπει να ρωτήσουμε: Γιατί, άραγε, το "NEW AGE" συναντάει μια τόσο γρήγορη και πλατιά ανταπόκριση από τους ανθρώπους; Η απάντηση δεν είναι δύσκολη. Ο άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος - από τότε που εγκατέλειψε τον Θεό - ψάχνει για κάποιο στήριγμα στα καθημερινά του προβλήματα, μα, κυρίως, ένα στήριγμα σε σχέση με το μέλλον τον και με την ψυχή του. Η ορθολογιστική αντίληψη της εποχής μας δεν μπορεί να το προσφέρει, μα ούτε η επιστήμη, ούτε ακόμα ένας νερόβραστος Χριστιανισμός που δεν έμεινε στη δύναμη και τη ζωντάνια του ανόθευτου Ευαγγελίου τού Ιησού Χριστού. Ακόμα, η αβεβαιότητα για το αύριο και η έντονη μοναξιά που νιώθει μέσα στα βάθη της ψυχής του, αναγκάζουν τον άνθρωπο σε αναζήτηση.

[j0115836.gif (173 bytes) Ο κορμός της διδασκαλίας  του New Age]

Τρεις είναι οι στύλοι, πάνω στους οποίους στηρίζεται η "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ": 1. Τα πάντα αποτελούν μια ολότητα, μια μονάδα. 2. Τα πάντα - έμψυχα και άψυχα, μικρά ή μεγάλα - είναι θεός. Εδώ γίνεται φανερός ο πανθεϊσμός της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ": Κάθε τι, και καθένας, είναι Θεός. 3. Εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα, τότε πρέπει να αναθεωρήσουμε τις θέσεις μας, πρέπει να επαναπροσανατολιστούμε και δε χρειαζόμαστε πια άλλον θεό, έξω από μας, αφού εμείς οι ίδιοι είμαστε θεοί. Επομένως, όχι προς τα έξω, αλλά προς τα μέσα, μέσα στο είναι μας πρέπει να γυρίσουμε τα μάτια και εκεί να ψάξουμε να συναντήσουμε τον θεό, μέσα μας. Αυτή είναι η Νέα Σκέψη, η Νέα Γραμμή, ο Νέος Προσανατολισμός. Η Βίβλος δε μας ενδιαφέρει πλέον! Ο Θεός δεν υπάρχει, έτσι όπως μέχρι σήμερα νομίζαμε. Τώρα ξεκινάει μια "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ"!

[j0115836.gif (173 bytes) Από που προέρχονται οι διδασκαλίες του]

Πρόκειται για μια μεγάλη και μακρά ιστορία. έρχονται μέσα απ' τα παλιά και πιο ειδικά από το τέλος του 19ου, αρχές 20ου αιώνα και με κύρια ονόματα τη Madame Helena Petrova Blabatsky, Annie Baisant, Rudolf Steiner, Alice Bailey, που πήραν μηνύματα από τον εωσφορικό κόσμο, σε κατάσταση έκστασης, αυτο-υπνωτισμού, επικοινωνίας με πονηρά πνεύματα, για να πλανήσουν τους ανθρώπους.

[j0115836.gif (173 bytes) Το Ευαγγέλιο και το New Age]

Οι διδασκαλίες του New Age είναι ριζικά και "εκ διαμέτρου" αντίθετες προς τις αλήθειες του Ευαγγελίου. Κι όχι μονάχα αυτό: Αλλά οι διδασκαλίες της Νέας Εποχής έρχονται ύπουλα και σκόπιμα να ανατρέψουν τις θεμελιώδεις αλήθειες της Αγίας Γραφής περί Θεού, ανθρώπου, ψυχής, σωτήριας, αιωνιότητας κλπ.

Τα ακόλουθα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα:

1. Να μην πιστεύετε σε κάθε πνεύμα, αλλά να εξετάζετε εάν αυτά είναι από το Θεό, επειδή μέσα στο κόσμο έχουν βγει πολλοί ψευδο-προφήτες (Α' Ιωάννου 4:1)

2. Για να μπορούμε να διακρίνουμε τα ποικίλα πνεύματα καθώς και τις διδασκαλίες τους πρέπει να γνωρίζουμε καλά την Αγία Γραφή, διαφορετικά είναι πάρα πολύ εύκολο να πλανηθούμε.

3. Έχουμε χρέος να βοηθήσουμε εκείνου που βρίσκονται σε αναζήτηση, τόσο με μια γνήσια χριστιανική ζωή, που να αφήνει τη δική της σφραγίδα σε όσους απευθυνόμαστε, και με μια πλατύτερη κατάρτισή μας γύρω από τις πλάνες των ποικίλων ρευμάτων που μας κατακλύζουν.

4. Οι διδασκαλίες του "New Age" προετοιμάζουν με γοργούς ρυθμούς την εποχή του αντίχρίστου. Ας είμαστε προσεκτικοί και έτοιμοι.

 

j0115836.gif (173 bytes) επιστροφή στα κοινωνικά θέματα

[]

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία