Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email

[ Η γυναίκα στην Οικογένεια]

 

[] Γυναίκα: αρχική

Δωμάτιο Προσευχής

Μελέτη της Βίβλου

Η δική σας γνώμη

Επικοινωνία

Sign my GuestBook

View my GuestBook

   

Κάνε το παιδί σου να συνειδητοποιήσει την αξία του

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) 
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

[] Το χειρότερο συμπέρασμα στο οποίο μπορεί να καταλήξει ένα παιδί, αγόρι ή κορίτσι, είναι ότι η ζωή είναι ασήμαντη και ότι δεν αξίζει να ζει κανείς. Κάνε το παιδί σου να αισθάνεται βαθιά στην καρδιά του την αξία του μέσα στην κοινωνία.

Ποτέ μην κάνεις κάποιο παιδί να αισθανθεί ότι βρίσκεται πέρα από κάθε ελπίδα.

Μη μεταδίδεις στο παιδί σου την αρνητισμό ή την απαισιοδοξία σου. Δημιούργησε ευκαιρίες και καταστάσεις τέτοιες που θα κάνουν το παιδί σου να αποκτήσει μεγαλύτερη εκτίμηση για τον εαυτό του και για τους άλλους.

Τόνισε την αξία του καλού χαρακτήρα έναντι οποιασδήποτε κοινωνικής θέσης. Δίδαξέ του την αξία του να κάνει κάτι για τους άλλους παρά για τον εαυτό του. Μην περιμένεις τελειότητα από το παιδί σου ότι είναι μία προσωπικότητα και ότι πρέπει να εκπληρώσει στη ζωή του αυτό που το θέλει ο Θεός να εκπληρώσει.

 

[] Διάβασε επίσης

Πρακτικές οδηγίες για να κερδίσετε τα παιδιά σας [εδώ]

 

Βεβαιώσου πως το παιδί σου έχει χρόνο να αναπτύξει σχέσεις με τους συνομήλικούς του. Μην τονίζεις επιδιώξεις τέτοιες που θα κάνουν το παιδί σου να θέλει πάντα να αναπτύξει ένα πνεύμα ανωτερότητας έναντι των άλλων. Ποτέ μην κάνεις το παιδί σου να πιστέψει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι που να σ’ ευχαριστήσει. Αποθάρρυνε το παιδί σου από το να αντιγράφει άλλους και να αισθάνεται πως δεν έχει δικές του ικανότητες. Δίδαξε το παιδί σου ότι η χριστιανική του μαρτυρία θα το ξεχωρίσει από τους άλλους. Μην αφήνεις τούτο να ξαφνιάσει το παιδί σου. Προετοίμασέ το για την πραγματικότητα του χάσματος που δημιουργεί η χριστιανική ζωή και μαρτυρία μεταξύ του χριστιανού και του κόσμου. Ανάπτυξέ την πεποίθηση του παιδιού σου σ’ αυτά που πιστεύει, αν φυσικά αυτά που πιστεύει είναι τα ορθά.

Ποτέ μην αφήσεις να δημιουργηθεί στο παιδί σου η ιδέα ότι το αγαπάς επειδή είναι καλό παιδί ή επειδή αριστεύει στα μαθήματά του. Βεβαιώσου πως ξέρει ότι το αγαπάς επειδή είναι το παιδί σου και μόνο. Ν’ αγαπάς επίσης τους φίλους του παιδιού σου. Κάνε τους φίλους του και δικούς σου φίλους. Μη διστάζεις να επιβάλλεις πειθαρχία στα παιδιά σου, αλλά όταν το κάνεις αυτό, βεβαιώσου πως ξέρουν εκείνα ότι το κάνεις για το καλό τους.

Ποτέ μη τιμωρείς το παιδί σου όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση εκνευρισμού. Ποτέ μην το τιμωρείς για να ξεσπάσεις, αλλά πάντα για το δικό του το καλό. Όταν το τιμωρείς, βεβαιώσου πως καταλαβαίνει πόσο το αγαπάς. Να επαναλαμβάνεις συχνά λέγοντας στο παιδί σου πόσο πολύ το αγαπάς. Ποτέ μη λες στο παιδί σου ότι θα προτιμούσες ένα άλλο παιδί αντί γι’ αυτό.

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία