Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email

[ Η γυναίκα στην Οικογένεια]

 

[] Γυναίκα: αρχική

Δωμάτιο Προσευχής

Μελέτη της Βίβλου

Η δική σας γνώμη

Επικοινωνία

Sign my GuestBook

View my GuestBook

   

Το παιδί μέσα στην κοινωνία: Πως θα το προστατέψεις

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) 
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

[της Μπέτη Καβάκα, κοινωνικής λειτουργού]

[] Πολύ θόρυβος γίνεται σήμερα για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τις επικίνδυνες επιδράσεις που έχει στην υγεία μας. Γι’ αυτό όλοι, ειδικοί και μη, προσπαθούν να βρουν τρόπους για τον προορισμό της.

Είναι, όμως, η φυσική η μόνη μόλυνση που απειλεί τους ανθρώπους σήμερα; Φοβάμαι πως όχι.

Υπάρχει κάποια άλλη μορφή μόλυνσης για την οποία ίσως δεν έχει γίνει τόσος θόρυβος, παρ’ όλο ότι δεν είναι λιγότερο επικίνδυνη. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι πιο επικίνδυνη επειδή οι επιδράσεις της είναι πιο μόνιμες εφόσον δεν περιορίζονται στο σώμα μόνο, αλλά επηρεάζουν και την ψυχή του ανθρώπου. Ίσως καταλάβατε ότι αναφέρομαι στην ηθική μόλυνση που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει κι αυτή μεγάλη αύξηση.

Για την εντόπισή της δεν χρειάζονται πολλές μετρήσεις ούτε ειδικές γνώσεις· αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο περιβάλλον του, στη γειτονιά του, στο δρόμο ή στις εφημερίδες και θα καταλήξει εύκολα στο συμπέρασμα ότι η κοινωνία μας σήμερα πάσχει ηθικά.

Ίσως ρωτήσει κάποιος "μα είναι καινούριο φαινόμενο αυτό; Δεν υπήρχε και στο παρελθόν ή μήπως σήμερα οι άνθρωποι είναι πιο ειλικρινείς και ενεργούν απαλλαγμένοι από τα παλιά ταμπού κι έτσι η παρουσία της έγινε πιο έντονη;".

ΒιβλιοπαρουσίασηΝαι ή όχι στο Χάρι Πότερ;

Ναι ή όχι στο Χάρι Πότερ;

[εδώ]

Η αλήθεια είναι, ότι η αμαρτία δεν είναι καρπός του αιώνα μας· είναι τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος ή μάλλον όσο και ο πατέρας της, ο Διάβολος. Υπήρχαν και στο παρελθόν πόλεις σαν την αρχαία Ρώμη, την Κόρινθο, τη Βαβυλώνα, τα Σόδομα και Γόμορρα κι άλλες που έγιναν γνώστές για τη διαφθορά τους, με τη διαφορά ότι εκεί το κακό ήταν κάπως περιορισμένο σε έκταση, ενώ σήμερα ο κόσμος μας δεν είχε σύνορα και με την πρόοδο των συγκοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης, το κακό μεταδίδεται πολύ γρήγορα και εισχωρεί σ’ όλους τους τομείς της ζωής, επηρεάζοντας τους ανθρώπους αδιακρίτως φύλου, ηλικίας, κοινωνικής τάξης, μορφωτικού επιπέδου κλπ.

Αυτό όμως που είναι κυρίως ανησυχητικό και κατ’ εξοχή φαινόμενο της εποχής μας, είναι η δημιουργία ενός κλίματος και μιας νοοτροπίας που προσπαθεί να επιβάλλει μια νέα "ηθική τάξη", απαλλαγμένη από τους περιορισμούς και τα ταμπού της παλιάς γενιάς. Στην πραγματικότητα όμως γκρεμίζει κάθε ηθικό φραγμό χωρίς στη θέση του να προτείνει κάτι άλλο, αποπροσανατολίζει τη νέα γενιά, την απογυμνώνει από κάθε ιδανικό και με το πρόσχημα της προόδου και της ελευθερίας, την οδηγεί στην ασυδοσία και τη διαφθορά. Φυσικά, για όλ’ αυτά, υπεύθυνη δεν είναι η νέα γενιά. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε ότι αυτή είναι το θύμα. Πίσω απ’ όλ’ αυτά βρίσκονται συνήθως άνθρωποι αυτοαποκαλούμενοι σοφοί και ειδικοί, που είτε για να δικαιολογήσουν τη δική τους διεφθαρμένη ζωή ή για να επιβάλλουν τις δικές τους φιλοσοφικές, υλιστικές, αναρχικές κλπ. ιδέες, εκμεταλλεύονται την αναζήτηση και τα ερωτηματικά των νέων, παρουσιάζοντας τις ιδέες τους σαν τη μόνη απάντηση για τον εξελιγμένο άνθρωπο. Άλλοι πάλι κινούμενοι από το συμφέρον (έμποροι ναρκωτικών, ιδιοκτήτες κέντρων, εκδόσεις περιοδικών κλπ), απευθύνονται στα ένστικτα των νέων, αδιαφορώντας για την ψυχή τους.

Έτσι σήμερα εν ονόματι της ελευθερίας και της εξέλιξης, μπορεί να εκτελεστεί κάθε ανήθικη ακόμη και παράνομη πράξη. Δεν χρειάζεται ν’ αναφερθούμε σε λεπτομέρειες, γνωστές άλλωστε σε όλους μας.

Πως λοιπόν, θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας που είναι υποχρεωμένα να ζήσουν μέσα σ’ αυτή την κοινωνία; Ο Λόγος του Θεού που είναι και θα παραμένει πάντα το πιο σύγχρονο βιβλίο και έχει τις απαντήσεις και για τον εξελιγμένο άνθρωπο της εποχής μας, λέει: "Δίδαξον το παιδίον εν αρχή της οδού αυτού και δεν θέλει απομακρυνθεί απ’ αυτής ουδέ όταν γηράση" (Παροιμίες 22:6).

Ας δώσουμε λοιπόν, τις ηθικές αρχές της Βίβλου στα παιδιά μας και ας σταθούμε δίπλα τους με αγάπη και κατανόηση. Έχει αποδειχθεί, ότι τα παιδιά που πήραν από τις οικογένειές τους καλές ηθικές αρχές μπορούν ν’ αντισταθούν πολύ περισσότερο στον πειρασμό και παρασύρονται, αν ποτέ παρασυρθούν, πολύ πιο δύσκολα από άλλα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με καθόλου ή πολύ χαλαρές αρχές. Πόσο πιο πλεονεκτική αλήθεια είναι η θέση των χριστιανών γονιών, που μαζί με τις χριστιανικές ηθικές αρχές που θέλουμε να τους εμπνεύσουμε, κυρίως με το παράδειγμά μας, μπορούμε να οδηγήσουμε τα παιδιά μας στον εμπνευστή των αρχών αυτών, στον Ιησού Χριστό, που είναι ο μόνος που μπορεί να τα λυτρώσει από την ενοχή της αμαρτίας, να τα φυλάξει από τη δύναμή της και να τα προστατεύσει από τον πειρασμό.

πάνω

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία