Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Γνώρισε το Θεό

 

 
 

Προσωπική γνωριμία με το ΘΕΟ

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

[2 από 5]

 

2

Ο άνθρωπος είναι αμαρτωλός και ξεκομμένος από το Θεό. Γι αυτό το λόγο δεν μπορεί να γευτεί την αγάπη Του, ούτε να έχει σχέση μαζί Του

 

Τι είναι αμαρτία;

Αμαρτία είναι η απομάκρυνση του ανθρώπου από τον Πλάστη του. Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο για να έχει μια προσωπική σχέση αγάπης μαζί Του. Ο άνθρωπος, όμως, προτίμησε να ακολουθήσει το δικό του δρόμο αδιαφορώντας για τη σχέση του με το Θεό. Έτσι, η αμαρτία έφερε το θάνατο, την αρρώστια, τον πόνο, κάθε είδους κακία και δυστυχία, πράγματα που υποδούλωσαν τον ελεύθερο ως τότε άνθρωπο.

"Γι αυτό και δεν έχουν καμιά δικαιολογία. Γιατί ενώ γνώρισαν το Θεό μέσα από τη δημιουργία, ούτε τον δόξασαν ούτε τον ευχαρίστησαν ως Θεό. Αντίθετα, η σκέψη τους ακολούθησε λαθεμένο δρόμο και η ασύνετη καρδιά τους βυθίστηκε στο σκοτάδι της πλάνης" (Ρωμαίους 1:20γ,21)

Ποιος είναι αμαρτωλός;

"Δεν υπάρχει δίκαιος άνθρωπος, δεν υπάρχει ούτε ένας! Δεν υπάρχει κανένας συνετός. Δεν υπάρχει κανένας που να εκζητεί το Θεό. Όλοι απομακρύνθηκαν από το Θεό, όλοι εξαχρειώθηκαν. Δεν υπάρχει κανένας που να κάνει το καλό" (Ρωμαίους 3:10β,11,12)

Ποιες είναι οι συνέπειες της αμαρτίας;

"Γιατί πράγματι, ο μισθός που δίνει η αμαρτίας είναι ο θάνατος" (Ρωμαίους 6:23α)

"...για να τιμωρήσει όσους δεν σέβονται το Θεό και δεν υπακούν στο ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αυτοί θα τιμωρηθούν με αιώνιο όλεθρο, μακριά από το πρόσωπο του Κυρίου κι από την ένδοξη κυριαρχία Του" (Β' Θεσσαλονικείς 1:8β,9)

Το σκίτσο δείχνει ότι ένα μεγάλο χάσμα χωρίζει τον Άγιο Θεό από τον αμαρτωλό άνθρωπο. Τα τόξα συμβολίζουν τις πολλές προσπάθειες του ανθρώπου να πλησιάσει το Θεό με την ηθική ζωή, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία...

Χάσμα μεταξύ Θεού και ανθρώπου λόγω αμαρτίας

 

 

[Υπάρχει μόνον ένας τρόπος για να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στο Θεό και τον άνθρωπο...]

[ 1 2 3 4 5 ]

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία