Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Ποιος είναι ο Ιησούς

 

 
 

Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός;

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)   Επιχειρήματα για την πίστη
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

Ποιος είναι ο Ιησούς;

[1 από 4]

Ποια, κατά τη γνώμη σου, είναι η σημαντικότερη προσωπικότητα όλων των εποχών; Ο σπουδαιότερος ηγέτης; Ο μεγαλύτερος δάσκαλος; Ο σημαντικότερος ευεργέτης; Ποιος έζησε την αγιότερη ζωή απ' όλους όσους έζησαν στη γη;

 

Μετά τη βάπτιση, ήρθε μια φωνή από τον ουρανό που έλεγε: "Αυτός είναι ο Υιός μου ο Αγαπητός στον οποίο ευαρεστούμαι"

 

Μετά τη βάπτιση, ήρθε μια φωνή από τον ουρανό που έλεγε: "Αυτός είναι ο Υιός μου ο Αγαπητός στον οποίο ευαρεστούμαι"

Πηγαίνοντας σε οποιοδήποτε μέρος της γης και μιλώντας με ανθρώπους κάθεθρησκείας θα διαπιστώσεις πως, άσχετα με το πόσο αφοσιωμένοι είναι στη θρησκεία τους, αν είναι γνώστες της ιστορίας, θα παραδεχτούν πως δεν θα υπάρξει όμοιος του Ιησού από τη Ναζαρέτ. Πρόκειται για την πιο ξεχωριστή προσωπικότητα που έζησε ποτέ στον κόσμο.

Ο Ιησούς Χριστός άλλαξε την πορεία ("τον ρουν") της ιστορίας. Ακόμη και η ημερομηνία στην εφημερίδα που διαβάζεις κάθε πρωί αποδεικνύει το γεγονός ότι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ έζησε στη γη πριν από 2000 χρόνια. Η ιστορία διαιρέθηκε σε π.Χ. "προ Χριστού" και σε μ.Χ. "μετά Χριστό".

 

Ο Ιησούς άρχισε τη διδασκαλία του σε ηλικία 30χρόνων. Διάλεξε 12 αποστόλους που θα τους εκπαίδευε κι αργότερα θα τους έστελνε να κηρύξουν το Ευαγγέλιο.

 

Ο Ιησούς άρχισε τη διδασκαλία του σε ηλικία 30χρόνων. Διάλεξε 12 αποστόλους που θα τους εκπαίδευε κι αργότερα θα τους έστελνε να κηρύξουν το Ευαγγέλιο.

 

Η Γέννηση του Χριστού είχε προφητευτεί

Εκατοντάδες χρόνια πριν από τη γέννηση του Ιησού Χριστού, υπήρχαν προφητείες στην Αγία Γραφή σχετικά με τον ερχομό Του. Η Παλαιά Διαθήκη, που γράφτηκε από πολλούς ανθρώπους, σε μια περίοδο 1500 χρόνων, περιέχει πάνω από 300 προφητείες που περιγράφουν τον ερχομό Του. Όλες αυτές οι προφητείες που επαληθεύτηκαν, συμπεριλαμβάνουν τη θαυμαστή γέννηση Του, την αναμάρτητη ζωή Του, τα πολλά θαύματα Του, το θάνατό Του και την ανάστασή Του.

Η ζωή που έζησε ο Ιησούς, τα θαύματα που έκανε τα λόγια που είπε, ο θάνατός Του στο σταυρό, η ανάσταση του και η ανάληψή Του στον ουρανό, οδηγούν στο γεγονός ότι δεν ήταν ένας απλός άνθρωπος, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Ο Ιησούς είπε: "Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα" (κατά Ιωάννη 10:30) και "Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή, κανείς δεν πάει στον Πατέρα παρά μόνο αν περάσει από εμένα" (κατά Ιωάννη 14:6).

 
Η γέννηση του Χριστού είχε προφητευτείΗ γέννηση του Χριστού είχε προφητευτεί

Πριν από 3000 χρόνια περίπου οι προφήτες του λαού Ισραήλ προείπαν, πως ηΟ Θεός έζησε ανάμεσα στους ανθρώπους παρθένος θα συλλάβει και θα γεννήσει ένα γιο που θα γίνει Σωτήρας του λαού Ισραήλ, αλλά και όλου του κόσμου. Το όνομά Του θα είναι Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός Ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Άρχοντας Ειρήνης.

 

Ο Θεός έζησε ανάμεσα στους ανθρώπους

2000 χρόνια πριν οι προφητείες εκπληρώθηκαν: ο Ιησούς γεννήθηκε από την παρθένο Μαρία. Ο Ιησούς ο Γιος του Θεού ενσαρκώθηκε και έζησε ανάμεσα στους ανθρώπους. Ήτανε ένας από μας, χωρίς όμως αμαρτία.

 

πάνω

[j0115836.gif (173 bytes) ] Τα άρθρα αυτά είναι από το βιβλιαράκι "Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός; Επιχειρήματα για τη πίστη - Ένα σχέδιο για τη Ζωή σου" © Χριστιανική Κίνηση Αγάπης. Οι φωτογραφίες είναι από την ταινία "Ιησούς", την ταινία με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. Εάν ενδιαφέρεστε για αντίτυπα επικοινωνήστε στέλνοντας email.

 

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

Λίγες στιγμές με την Αγία Γαρφή - 3λεπτά χριστιανικά μηνύματα

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία