Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home
Προφίλ Site Map
Email

j0115836.gif (173 bytes) Προσθήκη της "Βιβλικής Εγκυκλοπαίδειας" στα Αγαπημένα     j0115836.gif (173 bytes) Βάλτε το JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

 

Βιβλική

Εγκυκλοπαίδεια

Bible Club | Βιβλική Ελλάδα

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας τη:

- Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια

- Βιβλική Ελλάδα

 

 

 

Bible Club - Εγκυκλοπαίδεια - Γεωλογία: Χείμαρροι

 

 

Χείμαρροι που αναφέρονται στην Αγία Γραφή

 

 

 

Αιγύπτου χείμαρρος

 

Διαβάστε επίσης σ' αυτή την κατηγορία:

- Βουνά

- Θάλασσες

- Ποτάμια

- Έρημοι

- Σπηλιές

- Πηγές

- Πηγάδια

 

Γράψε τις παρατηρήσεις σου

   

(Αριθμοί 34:5)

Χείμαρρος που εκβάλλει στη Μεσόγειο θάλασσα, 80 χλμ. περίπου νοτίως της Γάζας.

 

Αρνών

(Δευτερονόμιο 3:12,2:36, Ιησού του Ναυή 12:1)

Ορμητικός χείμαρρος που πήγαζε από το όρος Γαλαάδ στη Β. Αραβία και χυνόταν στη Νεκρά θάλασσα. Τώρα είναι ξεροπόταμος. Την εποχή εκείνη ήταν σύνορο μεταξύ Μωαβιτών και Αμορραίων (Αριθμοί 21:13).

 

Βοσόρ

(Α' Σαμουήλ 30:9,10,21)

Χείμαρρος, 8 χλμ. νότια της Γάζας. Εκεί έμειναν οι 200 κατάσκοποι άνδρες του Δαβίδ.

 

Ζαρέδ

(Δευτερονόμιο 2:13)

Χείμαρρος στην ομώνυμη κοιλάδα, χώριζαν τη γη Μωάβ από τη γη Εδώμ. Εκεί στρατοπέδευσε ο λαός Ισραήλ προτού φτάσει στην Αρνών (Αριθμοί 21:12). Ο Ησαΐας την ονομάζει κοιλάδα των Ιτεών (Ησαΐας 15:7).

 

Ιοκνεάμ χείμαρος

(Ιησού του Ναυή 19:11)

Χείμαρρος που βρίσκεται ανατολικά της Ιοκνεάμ. Πιθανόν πρόκειται για τον Κεισών (δες σχετικά).

 

Κεισών

(Κριτές 5:21, Α' Βασιλέων 18:40)

Πηγάζει από τα όρη Θαβώρ και Γελβουέ. Δυτικά διέρχεται από τη πεδιάδα Ιεζραέλ και χύνεται στον κόλπο της Άκρας, βόρεια του όρους Κάρμηλος. Το χειμώνα μετατρέπεται σε ορμητικό και επικίνδυνο χείμαρρο. Ίσως πρόκειται για τον χείμαρρο που βρίσκεται ανατολικά της Ιοκνεάμ (Ιησού του Ναυή 19:11). Στις όχθες του η προφήτισσα Δεβόρρα και ο Βαράκ νίκησαν τους Χαναναίους και οι στρατιώτες με τις άμαξες παρασύρθηκαν από τα νερά του. Στο χείμαρρο Κεισών ο Ηλίας σκότωσε τους προφήτες του Βάαλ (Α' Βασιλέων 18:40).

 

Κέδρων

(Β' Σαμουήλ 15:23, Α' Βασιλέων 15:13, Ιωάννης 18:1)

Χείμαρρος που εκχύνεται κατά μήκος της κοιλάδας Κέδρων. Ο Δαβίδ πέρασε το χείμαρρο κατά τη διαφυγή του από τον γιο του Αβεσσαλώμ που επαναστάτησε (Β' Σαμουήλ 15:23). Ο Σολομώντας προειδοποίησε τον Σιμεΐ ότι θα πέθανε εάν περνούσε το χείμαρρο. Επίσης ο Ασά έκαψε τα είδωλα κοντά στον Κέδρων (Α' Βασιλέων 15:13). Ο Εζεκίας άλλαξε την πορεία του για να μη μπορούν να έχουν νερό οι επιτιθέμενοι Ασσύριοι. Ο Κύριος πέρασε από το χείμαρρο των Κέδρων μετά τον τελευταίο Δείπνο, στο όρος των Ελαίων (Ιωάννης 18:1).

 

Χερίθ

(Α' Βασιλέων 17:3,5)

Ο ποταμός που αναφέρει ο Δανιήλ περνούσε μέσα από τα Σούσα, της επαρχίας Ελάμ (περιοχή βόρεια του Περσικού Κόλπου, ενωνόταν με τον ποταμό Τίγρη και έπεφτε στον Περσικό Κόλπο. Κοντά στο ποταμό Ουλαΐ, ο Δανιήλ είδε το δεύτερο όραμα.

 

 

Home | Site Map | E-mail