Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Ποιος είναι ο Ιησούς

 

 
 

Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός;

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)   Επιχειρήματα για την πίστη
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

Αληθινός Θεός, ψεύτης ή παρανοϊκός;

Ο Αναστημένος Κύριος

[3 από 4]

Ο C.S. Lewis στο βιβλίο του "Χριστιανισμός Απλώς!" κάνει την εξής παρατήρηση: "Ένας κοινός άνθρωπος που έλεγε όσα ο Ιησούς για τον εαυτό Του, δεν θα ήταν ένας μεγάλος ηθικός διδάσκαλος. Θα ήταν παράφρων - στο ίδιο επίπεδο με τον άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι είναι αυγό - ή ο διάβολος της κόλασης. Εσύ θα πρέπει να κάνεις την επιλογή σου. Αυτός ο άνθρωπος ή ήταν - και είναι -  ο Υιός του Θεού ή ήταν ένας παρανοϊκός (ή κάτι χειρότερο).

"Ποιος είναι αυτός, που διατάζει ακόμα και τους ανέμους και τα κύματα και Τον υπακούνε!"

"Ποιος είναι αυτός, που διατάζει ακόμα και τους ανέμους και τα κύματα και Τον υπακούνε!"

Μπορείς να τον απορρίψεις, θεωρώντας Τον τρελό. Η να γονατίσεις μπροστά Του και να Τον αναγνωρίσεις σαν Κύριο και Θεό σου. Ας αφήσουμε όμως τις ανόητες  θεωρίες που Τον θέλουν να είναι απλά ένας μεγάλος διδάσκαλος. Ηθελημένα απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο". 

Ο Ιησούς είπε: "Ελάτε και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων"

Ο Ιησούς είπε: "Ελάτε και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων"

Ποιος αλήθεια είναι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ για σένα; Η απάντησή σου θα επηρεάσει τη ζωή σου, τόσο εδώ στη γη, όσο και στην αιωνιότητα. Οι περισσότερες θρησκείες ιδρύθηκαν από ανθρώπους και βασίζονται πάνω σε ανθρώπινες φιλοσοφίες και κανόνες συμπεριφοράς. 

Αν αφαιρεθούν οι ιδρυτές των διαφόρων θρησκειών από τη διδασκαλία και τις πρακτικές της λατρείας τους, δεν θα αλλάξουν και πολλά. Αν όμως αφαιρεθεί ο Ιησούς Χριστός από το χριστιανισμό δεν θα μείνει τίποτα. Ο βιβλικός χριστιανισμός δεν είναι απλά μια φιλοσοφία ζωής, ούτε κάποια ηθική αρχή υπακοής σε θρησκευτικούς κανόνες. Ο πραγματικός χριστιανισμός στηρίζεται πάνω σε μια ζωντανή προσωπική σχέση με τον αναστημένο, ζωντανό Σωτήρα.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ σταυρώθηκε στο σταυρό, τάφηκε σε δανεικό τάφο, και ύστερα από τρεις μέρες αναστήθηκε από τους νεκρούς. Αυτό το γεγονός κάνει το χριστιανισμό μοναδικό. Οποιαδήποτε αμφισβήτηση για την αγία του χριστιανισμού εξαρτάται από την απόδειξη της ανάστασης του Ιησού Χριστού.

Ο Ιησούς ήταν ευαίσθητος στις ανάγκες των ανθρώπων. Θεράπευσε πολλούς και συγχώρεσε τις αμαρτίες τους.

Ο Ιησούς ήταν ευαίσθητος στις ανάγκες των ανθρώπων. Θεράπευσε πολλούς και συγχώρεσε τις αμαρτίες τους.

Σ’ όλη την ιστορία, οι σημαντικότερες μελετητές που έχουν ασχοληθεί με τις αποδείξεις της ανάστασης, έχουν πιστέψει και ακόμη πιστεύουν, πως ο Ιησούς Χριστός είναι ζωντανός. Έχοντας μελετήσει τα γεγονότα της ανάστασης, όπως αυτά εξιστορούνται στα Ευαγγέλια, ο Simon Greenleaf, αυθεντία πάνω σε νομικά θέματα στην Νομική Σχολή του Harvard ανακοίνωσε ότι: "Ήταν, επομένως, αδύνατο να επιμένουν στην επιβεβαίωση των αληθειών που διακήρυτταν, αν ο Ιησούς δεν είχε στ' αλήθεια αναστηθεί από τους νεκρούς και αν δεν ήταν βέβαιοι για το γεγονός αυτό, όπως ήταν για οποιοδήποτε άλλο"

Ο John Singleton Copley, που θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους νομικούς στην ιστορία της Μ. Βρετανίας, είπε: "Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει απόδειξη, και σας λέω ότι τέτοια απόδειξη - σαν αυτή της ανάστασης - δεν έχει προϋπάρξει."

 

Ιησούς ο Ελευθερωτής μαςΙησούς ο Ελευθερωτής μαςησούς, ο Ευσπλαχνικός Σωτήρας

Ο Ιησούς ήρθε να φέρει φως σ' εκείνους που ζούσαν στο σκοτάδι. Ήρθε να ελευθερώσει τους σκλαβωμένους και καταπιεσμένους. Ακόμη, ελευθέρωσε και τους δαιμονισμένους

Ιησούς, ο Ευσπλαχνικός Σωτήρας

Ο Ιησούς ήταν εύσπλαχνος. Πάντοτε εύρισκε χρόνο για να είναι με τους φτωχούς, τους αρρώστους και όλους όσους Τον χρειάζονταν. Εκπλήρωνε τις ανάγκες τους. Τους αγαπούσε και θεράπευε αρρώστους.

 

πάνω

 

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία