Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Ποιος είναι ο Ιησούς

 

 
 

Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός;

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)   Επιχειρήματα για την πίστη
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

Επιχειρήματα για την πίστη

[4 από 4]

Η Ανάσταση είναι το κέντρο της χριστιανικής πίστης. Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα ώστε οι ειλικρινείς μελετητές, να πειστούν πως η ανάσταση είναι αληθινή.

j0115836.gif (173 bytes) Είχε προφητευτεί

Ο ίδιος ο Ιησούς προείπε για το θάνατο και την ανάσταση Του - και όλα έγιναν ακριβώς όπως τα είπε (Λουκάς 18:31-31)

j0115836.gif (173 bytes) Ο άδειος τάφος

Η ανάσταση είναι η μόνη ευλογημένη εξήγηση για τον άδειο τάφο. Αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τη Βίβλο θα δει πως ο τάφος όπου τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού φυλαγόταν προσεκτικά από Ρωμαίους στρατιώτες και είχε σφραγιστεί μ' έναν τεράστιο λίθο. Αν, όπως πολλοί ισχυρίζονται, ο Ιησούς δεν ήταν νεκρός, αλλά απλά αδύναμος, τότε η παρουσία της φρουράς και ο ογκόλιθος στην είσοδο του τάφου θα αποτελούσαν αξεπέραστα εμπόδια τόσο στον Ίδιο, αν επιχειρούσε να αποδράσει, όσο και για τους επίδοξους απελευθερωτές Του. Οι εχθροί του Ιησού δεν θα έπαιρναν ποτέ το σώμα Του από τον τάφο, επειδή κάτι τέτοιο θα ενίσχυε τις αποδείξεις για την ανάστασή Του.

j0115836.gif (173 bytes) Εμφανίσεις του Ιησού

Η ανάσταση είναι η μόνη εξήγηση για τις εμφανίσεις του Ιησού Χριστού μπροστά στους μαθητές Του. Μετά την ανάσταση Του, ο Ιησούς παρουσιάστηκε τουλάχιστον 10 φορές σ’ εκείνους που τον γνώριζαν, ενώ κάποια φορά παρουσιάστηκε σε 500 περίπου ανθρώπους. Ο Κύριος απέδειξε πως οι εμφανίσεις εκείνες δεν ήταν ψευδαίσθηση, γιατί έφαγε μαζί τους, τους μίλησε, ενώ εκείνοι Τον άγγιξαν.

j0115836.gif (173 bytes) Το ξεκίνημα της εκκλησίας

Η ανάσταση είναι η μόνη εξήγηση για το ξεκίνημα της χριστιανικής εκκλησίας. Η χριστιανική εκκλησία είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός που υπάρχει και που υπήρξε πότέ στην παγκόσμια ιστορία. Το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου κηρύγματος που κηρύχθηκε ποτέ είχε να κάνει με την ανάσταση (Πράξεις 2:14-36). Προφανώς η πρώτη εκκλησία γνώριζε καλά πως αυτό ήταν η βάση του μηνύματός της. Οι εχθροί του Χριστού θα μπορούσαν να το σταματήσουν αυτό αν παρουσίαζαν απλά το σώμα Του.

j0115836.gif (173 bytes) Αλλαγμένες ζωές

Η ανάσταση είναι η μόνη λογική εξήγηση για την αλλαγμένη ζωή των μαθητών. Πριν από την ανάστασή Του Τον εγκατέλειψαν. Μετά το θάνατό Του ήταν απογοητευμένοι και φοβισμένοι. Δεν περίμεναν ν' αναστηθεί ο Χριστός από τους νεκρούς (Λουκάς 24:1-11). Όμως, μετά την ανάστασή Του κι ύστερα από την εμπειρία τους τη μέρα της Πεντηκοστής, εκείνοι οι ίδιοι απογοητευμένοι και φοβισμένοι άνδρες και γυναίκες μεταμορφώθηκαν με τη δύναμη του αναστημένου Ιησού Χριστού. Στο όνομά Του έκαναν τον κόσμο άνω κάτω. Πολλοί έχασαν τη ζωή τους για την πίστη τους, ενώ άλλοι πέρασαν τρομερούς διωγμούς. Η θαρραλέα τους συμπεριφορά φανερώνει την πεποίθηση τους πως ο Ιησούς Χριστός είχε αναστηθεί από τους νεκρούς - ένα γεγονός για το οποίο άξιζε να πεθάνει κανείς.

Καθώς επί 50 χρόνια εργάζομαι με διανοούμενους του πανεπιστημιακού χώρου δεν έχω γνωρίσει κανέναν άνθρωπο ο οποίος να έχει ειλικρινά μελετήσει τα στοιχεία για την ανάσταση και την θεότητα ταυ Ιησού Χριστού και να μην έχει τελικά παραδεχτεί πως είναι ο Γιος του Θεού, ο Μεσσίας. Ενώ υπάρχουν άλλοι, που με ειλικρίνεια ομολογούν: "Δεν έχω μελετήσει την Αγία Γραφή, ούτε έχω ασχοληθεί με τα ιστορικά γεγονότα τα σχετικά με τον Ιησού Χριστό".

j0115836.gif (173 bytes) Ένας ζωντανός Θεός

Εξ αιτίας της ανάστασης του Χριστού, οι οπαδοί Του δεν ασχολούνται με κάποιο ηθικό κώδικα ενός νεκρού ηγέτη. Αντίθετα, έχουν μια ζωντανή, προσωπική σχέση με τον ζωντανό Κύριο. Ο Ιησούς Χριστός ζει σήμερα και με πιστότητα ευλογεί και εμπλουτίζει τη ζωή όλων εκείνων που Τον εμπιστεύονται και Τον υπακούν. Μέσα στους αιώνες, χιλιάδες άνθρωποι αναγνώρισαν την αξία του Ιησού Χριστού, ενώ πολλοί απ' αυτούς επηρέασαν σημαντικά τον κόσμο.

Ο Γάλλος φυσικός και φιλόσοφος Blaise Pascal αναφέρθηκε για το Θεό λέγοντας: "Στην καρδιά κάθε ανθρώπου υπάρχει ένα κενό που μόνο ο Θεός μπορεί να το γεμίσει μέσω του Υιού Του Ιησού Χριστού". Θα ήθελες να γνωρίσεις τον Ιησού Χριστό προσωπικά σαν ζωντανό Σωτήρα; Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, μπορείς! Ο Ιησούς επιθυμεί να έχει μια προσωπική σχέση αγάπης μαζί σου, γι αυτό κι έχει ήδη φροντίσει για να σου δώσει αυτή τη δυνατότητα.

 

Ο Μυστικός ΔείπνοςΙησούς ο ΒασιλιάςΙησούς ο Βασιλιάς

Οι δικοί του τον δέχτηκαν σαν βασιλιά. Όμως όπως είχε προφητευτεί, ο βασιλιάς έπρεπε να πεθάνει σαν αντίλυτρο για τις αμαρτίες τους. Ο Ιησούς δεν ήρθε για να ιδρύσει μια επίγεια βασιλεία, αλλά μια βασιλεία στις καρδιές των ανθρώπων

Ο Μυστικός Δείπνος

Ο Ιησούς προφήτεψε το θάνατό Του, ενώ έτρωγε με τους μαθητές Του για τελευταία φορά. Εκείνη τη νύχτα Τον πρόδωσαν και τον συνέλαβαν.

 

πάνω

 

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία