Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Ποιος είναι ο Ιησούς

 

 
 

Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός;

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)   Επιχειρήματα για την πίστη
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

 

Η ζωή και το κήρυγμά Του φέρνουν αλλαγή

[2 από 4]

"Το Πνεύμα του Κυρίου με κατέχει, γιατί ο Κύριος με έχρισε ν' αναγγείλω το χαρμόσυνο μήνυμα στους φτωχούς, να θεραπεύσω τους τσακισμένους ψυχικά, στους αιχμαλώτους να κηρύξω λευτεριά και στους τυφλούς ότι θα βρουν το φως τους..."

"Το Πνεύμα του Κυρίου με κατέχει, γιατί ο Κύριος με έχρισε ν' αναγγείλω το χαρμόσυνο μήνυμα στους φτωχούς, να θεραπεύσω τους τσακισμένους ψυχικά, στους αιχμαλώτους να κηρύξω λευτεριά και στους τυφλούς ότι θα βρουν το φως τους..."

Στάσου μπροστά στον Ιησού Χριστό, αναλογίσου την επιρροή που είχε στην ιστορία και θα δεις πως τόσο ο ίδιος, όσο και το μήνυμά Του, φέρνουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων, αλλά και ολόκληρων εθνών. Οπουδήποτε έφτασε το μήνυμά Του, αναγνωρίστηκαν η αγιότητα του γάμου και τα δικαιώματα των γυναικών. Ιδρύθηκαν σχολεία και πανεπιστήμια. Θεσπίστηκαν νόμοι προστασίας των παιδιών. Η δουλεία καταργήθηκε και πλήθος άλλες προέκυψαν, όλες για το καλό της ανθρωπότητας. Η ζωή πολλών ανθρώπων άλλαξε ριζικά.

 

Για παράδειγμα ο Lew Wallace, φημισμένος διανοούμενος, ήταν γνωστός για την αθεΐα Του. Επί δύο χρόνια μελετούσε στις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της Ευρώπης και της Αμερικής, αναζητώντας πληροφορίες που θα κατέστρεφαν για πάντα τον χριστιανισμό. Ενώ έγραφε το δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου του που σκόπευε να εκδώσει βρέθηκε στα γόνατα κράζοντας προς τον Κύριο: "Κύριέ Μου και Θεέ μου!". Αντιμετωπίζοντας στέρεες και αναμφισβήτητες αποδείξεις, δεν μπορούσε πλέον να αρνείται το γεγονός ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν Υιός του Θεού. Αργότερα ο Lew Wallace έγραψε το βιβλίο "Μπεν Χουρ", ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα, που γράφτηκαν ποτέ για την εποχή του Χριστού.

 

Ανάλογη ήταν και η μεταστροφή του γνωστού φιλοσόφου C.S. Lewis. Επί πολλά χρόνια ήταν αγνωστικιστής και δεν δεχόταν τη θεότητα του Ιησού Χριστού. Αφού μελέτησε με ειλικρίνεια και εντιμότητα όλα τα στοιχεία που αποδείκνυαν την θεότητα του Ιησού Χριστού, Τον αναγνώρισε σαν Θεό και Σωτήρα Του.

 

 
Ιησούς ο φίλος μας

Ιησούς ο φίλος μας Ο Ιησούς και οι δώδεκα

Ο Ιησούς ήταν ευγενικός και φιλικός. Δεν απέρριψε ποτέ κανέναν που ήρθε σ' Αυτόν. Δεν έδιωξε ούτε αμαρτωλούς, ούτε  τους τα μικρά παιδιά. Τους αγαπούσε και έκανε παρέα μαζί τους.

Ο Ιησούς και οι δώδεκα

Ο Ιησούς άρχισε τη διδασκαλία Του σε ηλικία 30 ετών. Διάλεξε 12 αποστόλους που θα εκπαίδευε κι αργότερα θα τους έστελνε να κηρύξουν το Ευαγγέλιο.

 

πάνω

 

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία