Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home
Προφίλ Site Map
Email

j0115836.gif (173 bytes) Προσθήκη της "Βιβλικής Εγκυκλοπαίδειας" στα Αγαπημένα     j0115836.gif (173 bytes) Βάλτε το JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

 

Βιβλική

Εγκυκλοπαίδεια

Bible Club | Βιβλική Ελλάδα

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας τη:

- Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια

- Βιβλική Ελλάδα

 

Ελληνικές

Χριστιανικές

Παραγωγές

κλικ εδώ

 

 

 

Bible Club - Εγκυκλοπαίδεια - Τέχνες: Μουσική "εν αρχή.."

 

 

Η Μουσική στη Δημιουργία

 

 

Η μουσική συναντιέται για πρώτη φορά στην περίοδο της δημιουργίας. Σε όλο εκείνο το θαυμαστό έργο του Θεού έρχεται να αποδώσει και να αναγγείλει χαρούμενα και θριαμβευτικά "το έργο των χειρών" του Θεού.

Η Αγία Γραφή στο βιβλίο του Ιώβ (38:7) γράφει: "τα άστρα της αυγής έψαλλαν μαζί, και όλοι οι υιοί του Θεού αλάλαζαν". Ήταν η στιγμή εκείνη που τ' άστρα έψαλλαν σε τόνους χαρμόσυνους, θριαμβευτικούς. Ήταν η στιγμή που τα "κεχρισμένα χερουβείμ" από το Θεό, διεύθυναν τη μουσική του σύμπαντος σε νότες δοξαστικές (Ιεζεκιήλ 38:13-15). Ο Θεός είχε ετοιμάσει τη μουσική για την ημέρα εκείνη, γνωρίζοντας πως το αποτέλεσμα της δημιουργίας Του θα ήταν μοναδικό, καταπληκτικό, ανεπανάληπτο. Και η μουσική ήταν προετοιμασμένη για να δοξαστεί ο Δημιουργός, ο Αρχηγός του σύμπαντος. Γι αυτό, σε όλο το σύμπαν αντηχούσε αυτή η ουράνια μελωδία, αναγγέλλοντας τα θαυμάσια του Θεού.

 

 

[] Διαβάστε σ' αυτή την κατηγορία:

Μουσικοί - Καλλιτέχνες - Είδη μουσικής - Μουσικά όργανα - Μουσικοί όροι - Υμνωδία-λατρεία - Ποίηση

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | E-mail