Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home
Προφίλ Site Map
Email

j0115836.gif (173 bytes) Προσθήκη της "Βιβλικής Εγκυκλοπαίδειας" στα Αγαπημένα     j0115836.gif (173 bytes) Βάλτε το JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

 

Βιβλική

Εγκυκλοπαίδεια

Bible Club | Βιβλική Ελλάδα

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας τη:

- Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια

- Βιβλική Ελλάδα

 

Ελληνικές

Χριστιανικές

Παραγωγές

κλικ εδώ

 

 

 

Bible Club - Εγκυκλοπαίδεια - Τέχνες: Καλλιτέχνες

 

 

Καλλιτέχνες που αναφέρονται στην Αγία Γραφή

 

 

Μουσικοί στην Βίβλο

 

Αγούρ

 

Διαβάστε σ' αυτή την κατηγορία:

- Μουσικοί

- Καλλιτέχνες

- Είδη μουσικής

- Μουσικά όργανα

- Μουσικοί όροι

- Υμνωδία-λατρεία

- Ποίηση

 
 

Γράψε τις παρατηρήσεις σου

 

Συγγραφέας παροιμιών (Παροιμίες 30:1-33), τις οποίες μετέφερε με ποιητικό λόγο στους Ιθιήλ και Ούκαλ. Γιος του Ιακαί.

 

Βεσελεήλ (Βεσαλεήλ)

Προικισμένος καλλιτέχνης, του οποίου η φήμη ήταν μεγάλη. Σχεδίαζε και κατασκεύαζε με μοναδική επιδεξιότητα έργα φτιαγμένα από χρυσάφι, ασήμι και χαλκό. Επεξεργαζόταν πολύτιμους λίθους, γνώριζε τη τέχνη του ξύλου και ήταν ικανός να κάνει κάθε καλλιτεχνική εργασία (Έξοδος 31:2-5). Τον κάλεσε ο Θεός με το όνομά του (Έξοδος 35:30) για να καλλωπίσει τη Σκηνή του Μαρτυρίου. Ήταν γιος του Ουρί από τη φυλή Ιούδα.

 

Δαβίδ

Ποιητής, μουσικός με μεγάλη φήμη, και εφευρέτης μουσικών οργάνων.

[ διάβασε περισσότερα εδώ]

 

Ιασήρ (Ιασάρ)

Έγραψε βιβλίο το οποίο ήταν πιθανόν ποιητική συλλογή ύμνων και ψαλμών για τους ήρωες του Ισραήλ. Αναφέρεται στο Ιησούς του Ναυή (10:13) και στο Β' Σαμουήλ (1:18): Ο ύμνος (θρήνος) του Δαβίδ για το θάνατο των Σαούλ και Ιωνάθαν. Υποστηρίχθηκε πως ήταν συνέχεια του ύμνου της Δεβόρρας (Κριτές κεφ. 5). Το βιβλίο αυτό χάθηκε κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας.

 

Λάμεχ

Ο πρώτος ποιητής της Αγίας Γραφής. Το ποίημά του που αναφέρεται στις δύο γυναίκες του, την Αδά και τη Σιλλά, βρίσκεται στο βιβλίο της Γένεσης (4:23,24). Στο εβραϊκό κείμενο τα παραπάνω εδάφια είναι γραμμένα σε ποιητικό μέτρο και διακρίνονται για την ζωηρή τους έκφραση. Ήταν γιος του Μεθουσαήλ (Γένεση 4:18-24), απόγονος του Κάιν, και ο πρώτος που αναφέρεται στην Αγία Γραφή ότι έλαβε πάνω από μία γυναίκα.

 

Λεμουήλ

Βασιλιάς και συγγραφέας παροιμιών (Παροιμίες 31:1-9) γραμμένες με ποιητικό τρόπο. Τις παροιμίες του τις οποίες δίδαξε η μητέρα του. Σχολιαστές τον ταυτίζουν με τον Σολομώντα, κάποιοι άλλοι με τον Εζεκία, η πρώτη άποψη όμως είναι η πιο πιθανή.

 

Μωυσής

Αρχηγός και νομοθέτης του εβραϊκού έθνους. Εκτός από το ότι ήταν ένας μεγάλος ηγέτης, διακρίθηκε για τη συγγραφή των βιβλίων της Πεντάτευχου (Γένεση, Έξοδος, Λευιτικό, Αριθμοί, Δευτερονόμιο), καθώς επίσης και για το ποιητικό του ταλέντο (Έξοδος 15:1-18, για την απελευθέρωση από την Αίγυπτο, Έξοδος 15:21, Δευτερονόμιο κεφ. 32, η ωδή του Μωυσή, Δευτερονόμιο 33:1-29). Έγραψε τον 90ο ψαλμό. Ο Μωυσής έψαλλε και δίδαξε το λαό του.

[ διάβασε περισσότερα για το Μωυσή]

 

Σολομώντας

Συγγραφέας χιλιάδων παροιμιών και ύμνων καθώς επίσης και ψαλμών.

[ διάβασε περισσότερα εδώ]

 

Χειράμ (Χιράμ)

Τεχνίτης-καλλιτέχνης στο χαλκό τον οποίο έφερε ο βασιλιάς Σολομώντας για να διακοσμήσει με χαλκό το εσωτερικό του Ναού (Α' Βασιλέων 7:13-40). Καταγόταν από τη Τύρο, ήταν γιος χήρας από τη φυλή Νεφθαλί, και ο πατέρας του ήταν Τύριος χαλκουργός.

 

 

[] Διαβάστε επίσης σ' αυτή την κατηγορία:

Μουσική και μουσική - Για ποιο σκοπό χρησιμοποιείται η μουσική 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | E-mail