Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home
Προφίλ Site Map
Email

j0115836.gif (173 bytes) Προσθήκη της "Βιβλικής Ελλάδας" στα Αγαπημένα     j0115836.gif (173 bytes) Βάλτε το JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

 

 

j0115836.gif (173 bytes) Έλληνες στη Κ.Δ.
j0115836.gif (173 bytes) Ταμείο
j0115836.gif (173 bytes) Μουσεία
j0115836.gif (173 bytes) Η Καινή Διαθήκη στη νεοελληνική γλώσσα

 

Η Μακεδονία

είναι Ελληνική

 

Bible Club

  

Οι Βιβλικοί τόποι της Ελλάδας

   Λασαία

"...μόλις τε παραλεγόμενοι αυτήν ήλθομεν εις τόπον τινά καλούμενον Καλούς Λιμένας, ώ εγγύς πόλις ήν Λασαία" (Πράξεις 27:8)

 

   Τοπογραφία - Στοιχεία

Πόλη της Κρήτης κοντά στο λιμάνι των Καλών Λιμένων, ανατολικά του ακρωτηρίου Λίθινος.

 

   Ιστορία - Αρχαιολογία

Ήταν ένα από τα λιμάνια της αρχαίας Γόρτυνος, πρωτεύουσας της Κρήτης. Άκμασε κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους. Άλλα αρχαία ονόματα ήταν τα Λασός, Αλας και Αλασσα.

 

    Η Λασαία στη Καινή Διαθήκη

Χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία, αναφέρεται πως ήταν πόλη κοντά στο Λιμάνι των Καλών Λιμένων όπου αγκυροβόλησε ο απ. Παύλος στο ταξίδι για την Ρώμη. Η αναφορά της από το βιβλίο των Πράξεων δείχνει πως ήταν γνωστή την εποχή εκείνη καθώς οι Καλοί Λιμένες ήταν αγκυροβόλιο πλοίων στα ταξίδια τους στη Μεσόγειο θάλασσα.

 

    Η Λασαία σήμερα

Η Λασαία απέχει 2,5 περίπου χλμ. από το λιμάνι των Καλών Λιμένων και 35 λεπτά από την πόλη των Μοιρών. Ο αρχαιολογικός χώρος της Λασαίας είναι μικρός και μη επισκέψιμος καθώς γίνονται αρχαιολογικές ανασκαφές με αργούς όμως ρυθμούς. Μπορεί όμως να δει κανείς ερείπια της αρχαίας πόλης έξω από την περίφραξη του χώρου. Απέναντι από την Λασαία υπάρχει η νησίδα Τράφος, ενώ σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων υπάρχει πεντακάθαρη παραλία.

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | E-mail