Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home
Προφίλ Site Map
Email

j0115836.gif (173 bytes) Προσθήκη της "Βιβλικής Εγκυκλοπαίδειας" στα Αγαπημένα     j0115836.gif (173 bytes) Βάλτε το JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

 
Εγκυκλοπαίδεια της Βίβλου - JesusLovesYou.gr

Bible Club | Βιβλική Ελλάδα

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας τη:

- Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια

- Βιβλική Ελλάδα

 

 

 

Bible Club - Εγκυκλοπαίδεια - Αγία Γραφή: Μικροί Προφήτες

 

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 6 ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ

[αρχική]     [1 2 3 4 5 6]

[j0115836.gif (173 bytes) ] Εισαγωγή

 

Οι "Μικροί Προφήτες" δεν ονομάστηκαν έτσι επειδή ήταν λιγότερο σπουδαίοι από τους "Μεγάλους Προφήτες" (Ησαΐας, Ιερεμίας Ιεζεκιήλ, Δανιήλ). Ο τίτλος "Μικροί Προφήτες" αναφέρεται μόνο στον όγκο των βιβλίων τους και όχι στην ποιότητα των γραπτών τους. Τρεις από τους "Μικρούς Προφήτες" προφήτεψαν στο Ισραήλ (το Βόρειο Βασίλειο) και οι υπόλοιποι προφήτεψαν στον Ιούδα (το Νότιο Βασίλειο). Οι τελευταίοι τρεις "Μικροί Προφήτες" ονομάζονται και "μεταεξόριστοι προφήτες" επειδή προφήτεψαν μετά την εξορία του Ιούδα στη Βαβυλώνα και την επιστροφή τους στην Ιερουσαλήμ.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης ως μη "καλλιεργημένους και  απερίγραπτους ανθρώπους" που κοίταζαν πέρα στο χρόνο και επιχειρούσαν να προβλέψουν το μέλλον. Η λέξη "προφήτης" αναφέρεται σε κάποιον που αναγγέλλει το λόγο του Θεού και καλεί τον κόσμο να ακούσει το μήνυμα του Θεού. Μερικοί από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης ήταν προφορικοί προφήτες και τα μηνύματά τους δεν γράφτηκαν (Νάθαν, Γαδ και Ελισσαιέ). Άλλοι προφήτες έχουν αφήσει γραπτά κείμενα. Συνήθως μιλούν για καταστάσεις των εποχών που ζουν τότε, παρόλο που μερικές φορές τα μηνύματά τους εκπληρώνονται αργότερα και, σε μερικές περιπτώσεις, βρίσκουν την τελική εκπλήρωσή τους στους έσχατους καιρούς.

[ Το βιβλίο του Ωσηέ ]

[ Το βιβλίο του Ιωήλ ]

[ Το βιβλίο του Αμώς ]

[ Το βιβλίο του Αβδιού (Οβδιού) ]

[ Το βιβλίο του Ιωνά ]

[ Το βιβλίο του Μιχαία ]

 

(*) Μετάφραση από το αγγλικό "A Bible Helps Booklet": Ρουθ Κυρτάτα


 

 

 

Αγία Γραφή, ο Λόγος του Θεού

[] Πως να μελετάς τη Βίβλο
Χρήσιμες συμβουλές για μια πιο αποδοτική και σε βάθος μελέτη της Αγίας Γραφής

Μελέτη της Βίβλου

 

Home | Site Map | Επικοινωνία